Gyorsítósáv a milliókhoz c. könyv vélemény, ajánlás

Dátum

Megosztás

Többször elgondolkodtam már azon, hogy vajon egy-egy jó üzleti könyvet miért csak egy ideig értékesítenek a hazai könyvesboltok. Vagy marad az antikvárium, vagy angolul kell beszerezni. Első gondolat mindig az, hogy nem elég jó a könyv, második az, hogy adott időszakban elérték a maximum értékesítést (csak adott készlettel készültek). A Gyorsítósávot most nem tudod beszerezni a könyvesboltokban. A könyv összességében jó, nem kiemelkedő, de vannak benne olyan részek, amik kifejezetten hasznosak lesznek számodra is. Nem csak motivációs céllal érdemes elolvasni, hanem egy újfajta gondolkodást is át tudsz belőle venni. Na nézzük is mire érdemes figyelned és mit szűrj ki belőle!

A szerző

A felső képen a könyv szerzője, M. J. De Marco látható az áhított sportautójával. Egy sikeres limuzinközvetítő oldalból szerezte meg az első komolyabb vagyont. Ezt a vállalkozását bár először eladta, de utána egy érdekes fordulattal sikerült visszavásárolnia (olcsóbban). Azok a részek tetszettek a legjobban a könyvben, amikor a saját bizniszéről ír.

3-4, vagy 5-6 év kemény munka, hogy utána élvezd

Tetszett az elején, ahogy beszól a 4 órás munkahét című könyv szerzőjének és magának a 4 órás munkahétnek. Ami a könyvben is elhangzott és én is tapasztaltam, hogy az a vállalkozó, aki az első 3-6 évben képes nélkülözni, vagyis odateszi magát a vállalkozásában, ő gyorsabban tudja elérni a nagyobb vagyonszerzést. Sőt pont a héten mondta ugyanezt egy startup előadáson egy kockázati tőkés. Ezzel, tehát teljesen egyetértek, ha megnyomod az első éveket, de tényleg nagyon-nagyon, akkor meg tudod találni azt a fő csapásirányt, ami meghozza a sikert.

Egy újabb könyv, ami leszólja az alkalmazotti létet

De miért? Csoda, hogy a vállalkozókat nem szeretik az emberek!? Ebben a könyvben is úgy írnak azokról, akik a biztosat választják, mintha állatok lennének, és minek is léteznek. Ez annyira, de annyira rossz megközelítés!!!
Minner gondolat: Soha ne szóld le azokat, akik hozzásegítenek a sikerhez. Vállalkozni nem könnyű, rengeteg területet kell átlátni, irányítani, vezényelni. Sőt a legnehezebb kockáztatni. Ki kell mondani, hogy nem mindenki való vállalkozónak! Sokan kockázatkerülők. És ők lesznek a csapatod része, a munkavállalóid.

A tanulás nem ér véget

A könyvben többször szó van a folyamatos tanulásról. Ahogy ő írja, a gazdagok tudják, hogy a tanulás nem áll meg a diploma megszerzésénél. Képezd magad, növeld a skilljeid (képességeid)! A nincs rá időm kifogás is előjön a könyvben. Ezt én is többször tapasztaltam, hogy ezt a kifogást hozzák, vagy azt, hogy én ehhez nem értek. Hát tessék megtanulni! Gondolj bele, hogy csak ennyin múlik a sikered?!

„Engem az akadályok nem hátráltatnak, hanem küzdésre késztetnek.” Klapka György

Alacsony belépési küszöb

A könyvben van egy nagyon elgondolkodtató rész. Ez pedig, mikor az alacsony belépési küszöbről ír. Azt tanácsolja, hogy érdemes olyan piacokat keresni, ahol magasabb a belépési küszöb, mert ott kevesebb a konkurencia. Ezzel teljesen egyet értek. Ez olyan, mint az utóbbi időben a hazai marketing szakma. Bárki könnyedén csatlakozni tud, akár ma-holnap, ami nagyban megnehezíti a profik munkáját is.
Én azt mondom, ezen érdemes elgondolkodni, és keresni az olyan piacokat, ahol valami korlátozza a belépést (pénz, tudás….), és arra kitalálni valami nagyot. Nézz körül a Minner vállalkozás ötletei között, és keresd azokat, ahol láthatóan magasabb lesz ez a küszöb!

Befektetési alapok és a meggazdagodás

A tőzsdei, befektetési alapok rész a legszörnyűbbek ebben a könyvben. Nem értek vele egyet. A befektetési alapok nem maggazdagodásra valók, nem is értem miért keveri bele. Azért vannak, hogy a pénzed megtartsa értéket és még azonfelül hozzon is. Van erre egy jó kutatás, hogy miben tartják a pénzüket a gazdagok: A leggazdagabbak a legtöbb pénzüket, vagyonukat vállalkozásaikból szerzik

Érdemes beszerezni! A többi információt meghagytam a könyvnek.

Tetszett ez a kis ajánlás? Akkor a következő:  4 órás munkahét cikksorozat

A 4 órás munkahét című könyvhöz kapcsolódóan külön cikksorozatot indítottam. Úgy készítettem el, hogy ettől még érdemes megvenned a könyvet, azt boncolgatom, hogy az ott leírt tippeket miként tudod Magyarországon használni.

Fotó: www.secretentourage.com

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!