Ha ezeket mondod a meglévő vevőidnek, akkor még több bevételre tehetsz szert – A szavak ereje a vevőkommunikációban

Több éves értékesítési és sales munkám alatt több olyan dolgot is megtapasztaltam, melyek neked is segítségedre lehetnek abban, hogy a vevőidet még hatékonyabban ki tudd szolgálni, illetve maximalizáld a bevételeket. Mernék benne fogadni, hogy te is úgy gondolod, hogy a vevőd minden információval rendelkezik a te boltoddal, tevékenységeddel, termékeiddel kapcsolatban. Igaz? Pedig, ha tudnád…, hogy nem. Lássuk a Minner tippeket!

Nem veled, a termékeddel, vagy a cégeddel fog foglalkozni egész nap a vevőd
Fontos dolog, amit sokan elfelejtenek. A vevők többsége soha nem tudja 1000%-ban, hogy neked még milyen szolgáltatásaid, termékeid vannak. A legminimálisabb információkat begyűjti, ami neki szükséges a vásárláshoz, de se többet, se kevesebbet. Továbbá termék és szolgáltatástól is függ az, hogy vajon tudja-e, hogy szüksége van adott termékre. Mert lehet, kellene neki, csak rosszul van kommunikálva, vagy ahogy már olvashattad, nem is tud róla, hogy van nálatok. Bár egy utópisztikus világban biztosan kenik-vágják a vevők a cégek kínálatait 🙂

A tömeg vonzza a tömeget? 
Nemcsak a fizikában, hanem bizony a vásárlásoknál is megfigyelhető, hogy azokat a termékeket/szolgáltatásokat sokkal jobban veszik, amit a többség is választ. Tehát akár online, akár offline kommunikációban a vásárlóidnak mondd el, hogy mi nálatok most a TOP3, TOP5 eladott termék, akár kategóriánként is. Természetesen a vevő igényeihez igazítod, melyik termék-/szolgáltatáskategóriát emeled ki.

A figyelmesség aranyat ér
Nemcsak a társas, de a vevőkapcsolatokban is fontos a figyelmesség. Hogy tudd, legutóbb mit rendelt a vevőd, hogy érezze figyelemmel kíséred a vásárlásait, hogy érezze törődsz vele, nem csak egy vásárló a többi között. Ehhez viszont szükséged van ahhoz, hogy megfelelő adatbázist vezess a vevőidről, ügyfeleidről. Ebben segít neked egy jó számlázóprogram,  vagy CRM rendszer. A  cikk megjelenését támogató szamlazoprogramom.hu -nál mindkettőt megkapod úgy, hogy bármikor, akár hajnali 4-kor felébresztve is pár perc alatt meg tudod mondani az ügyfélnek, mit és mennyit rendelt legutóbb (“Ugyanazt kérem, mint múltkor…”). Vagy éppen látod arról a statisztikákat, amit az előbbi bekezdésben írtam, hogy a vevőitek többsége miből vásárolt a legtöbbet, mi a legnépszerűbb termék. Persze ezt akár tudhatod rutinból is, viszont érdemes mélyebben utána nézni egy-egy kategóriában is külön-külön. Használj profi online számlázóprogramot, CRM rendszert!

Újdonság
A cégek többsége azt gondolja, nekik nincs újdonságuk. Pedig kicsit kell csak terméket/szolgáltatást változtatni, árat, csomagajánlatot… és máris lehet mondani a vevőnek: “Van egy újdonságunk, ami nagyon tetszett a többi vásárlónknak is, neked is fog …” Azt is mondhatom, hogy ez amolyan varázsszó, mármint az újdonság. Ezt akár meg is tanulhatod az Apple-től, látod, ők is milyen nagy show-t csinálnak az újabb és újabb iPhone készüléknek, új funkciókról percekig beszélnek. A vevőkben erősíteni tudod a márkád iránti érzéseket, bizalmat, tehát nem csak vásárlásra ösztönzöd.

Upsell – “Ehhez még ajánlanám a ….”
mcdonalds-450433_640Ha nincs upsell terméked, vagyis kiegészítő olyan termék/szolgáltatás, amit ajánlani tudsz még a vásárlás mellé, akkor ideje elkezdened olyat is felvenni a termékeid közé. Ott van már a vásárló, maximalizáld a bevételed, és bizony lehet, nem is tudja, hogy adott terméket/szolgáltatást nálad is eléri. Tudtad, hogy már több millió dollárt ért a McDonald’s-nak az a mondat, hogy “Adhatom 100 forintért nagyobb krumplival?”?
És akkor még hozzápárosítod azt is, hogy a “vásárlóink többsége még …. ezt is megvette” (kiegészítő, kapcsolódó termék ajánlására gondolok). Na, akkor kimaximalizáltad azt a vevőkommunikációt, amit csak lehet.
Egyébként a McDonald’s-nál már a hasábburgonya is részben upsell termék.

A fent említett tippek még jobb kivitelezésében segítségedre lesz a szamlazoprogramom.hu, ráadásul eddig csak náluk láttam olyan kliens programot, amitől az üzletkötőid is hatékonyabbak lesznek az értékesítésben. Próbáld ki a 30 napos ingyenes demó verzióját a programnak! >>> Kattints ide <<<

Ehhez kapcsolódó tartalmak: 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek