Hazai Youtube csatorna indítási ötletek, melyekkel sikert érhetsz el

Többször feltettétek már nekem azt a kérdést, hogy milyen Youtube csatornát indítsatok, vagy milyen videót készítsetek, amivel nagy népszerűségre lehet szert tenni, sok követőre. Elég nagy már a verseny a Youtube-on, bár ez szerencsére nem kell, hogy elvegye a kedved, mivel a 2018-as üzleti trendek tippjeiben is szerepel, hogy érdemes rá vállalkozást építeni. Több olyan terület is van, ahol még nincs kiemelkedő hazai YT csatorna. Rátok várnak ezek! Sokaknak már a Youtube az új TV. És ez most nem bullshit. Főleg a 30 alatti korosztály már inkább a legnagyobb videómegosztó portálon nézi a szórakoztató műsorokat. Jelenleg még persze a vlogger témák a nyerők, de már látni a változást, hogy kezdenek megjelenni a “rendes” tv-ből megszokott műsorok. Jöjjön is az ötletbörze!

Ráhangolódás a témára

Pontokba szedtem néhány információt, ami segíthet:

 • Egyre olcsóbban el lehet készíteni jó minőségű videókat, a cégek is érdeklődőbbek az egyedi szponzorációk iránt, így most akár újabb típusú, témájú videócsatornák is létrejöhetnek, befuthatnak.
 • Gamer csatornákból már Dunát lehetne rekeszteni, így nem biztos, hogy ez a legjobb választás.
 • Egyedül vlogolni? Igen, még mindig érdemes lehet, de készülj fel arra, hogy a sikerhez néha együtt is szerepelned kell valakivel a videókon. Megfigyelhető, hogy a népszerűbb vloggerek többször is szerepelnek együtt a videóikban. Igaz, az annak is köszönhető, hogy általában egy Youtube ügynökségen belül vannak a vloggerek, és ők segítenek közös videókat készíteni.
 • Paródia és humor (itt a minőségibb humorra gondolok, és nem a virális gagyi videókra). Az ilyen csatornák mindig is jól fognak menni, viszont ehhez tényleg oda kell tenni magad. Egyik legjobb példa természetesen Dancsó Péter. Majd mikor legközelebb nézed a videóit, tedd fel magadban a kérdést, hogy vajon mennyi időt tölt el a videóiban látható film/reklám jelenetek keresésével?
 • Egyre több TV-ben már befutott “műsortípus” meg fog jelenni a Youtube-on is. Elvégre mindkét célja a szórakoztatás, és szerencsére már az idősebb réteg is aktívabban használja a videómegosztót, így érdemes átvinni a TV-s megoldásokat.
 • Egy jó minta lehet a 6 lépés YT csatorna, akik véleményem szerint az egyik legjobbak 

 

Miből van hiány, milyen műsorokkal lehetne befutni a Youtube-on?

Fontos! Ezek újabb ötletek, ettől még a klasszikus témájú megoldásokkal, vlogokkal is sikert tudsz elérni.

 • Talkshowk, beszélgetős műsorok, vitaműsorok
  Ezt már fent is említettem, hogy a TV műsorokhoz hasonló megoldásokkal nagy sikert érhetsz el.
 • Politikai műsorok (na, azok aztán komment-cunamit hoznának)
  Egyébként pont most lenne aktuális elindítani a választások évében. Ha ügyes vagy, már most reklámbevételre is  szert tehetnél, igaz elég szűkös az időd.
 • Dokureality vagy részben valóságshow szerű dolgok
  Az egyik legnehezebb műfaj, de mégis visz bele annyi változatosságot, hogy nem csak egy embert néznek a képernyőn az emberek.
 • Hasonló (de kicsit jobban kivitelezett) sorozatot is létrehozhatnál, mint a Középsuli. Utóbbi videóit majd nézd meg!
 • Ha egy kicsit populárisabb, virálisabb csatornában gondolkodsz, akkor ötletek: Ezek a Youtube csatorna, videó ötletek milliókat hozhatnak neked
 • Valamilyen verseny vagy vetélkedő online közvetítése
  Tudod, szórakoztató iparhoz tartozik a Youtube is. Így bizony helye lenne az ilyen videóknak is, és még nincs ilyen. Nyereményfelajánlásokat például tudsz szerezni cégektől.
 • Lokális hírek, események bemutatása, mintha helyi YT csatorna lenne (jobb tudsz lenni, mint a helyi TV 🙂 , és még a közönséget is könnyen bevonod. Utóbbinál az is jó, hogy helyi vállalkozók célzottabban tudnak reklámozni nálad, és valójában így nem is kell több százezer követő, már 3-5000 követővel is meg tudod keresni szponzoráció miatt a cégeket.

Ehhez kapcsolódó ötletek/cikkek:


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!