Hogy állnak a Cápák között projektek, befektetések? Mi történt velük?

Dátum

Megosztás

Amikor bejelentették, hogy érkezik a 4. évad 2022. január 2-án azonnal eszembe jutott, hogy vajon mi lehet a korábbi évek projektjeivel. Hát fogtam magam és elkezdtem az első évad 1. projektjétől felgöngyölíteni a Cápák között projektek életútját. A végeredmény vegyes, az érzéseim hullámzóak.

Eszköztáram között volt cégjegyzék adatbázis, Billingo Céginfo, vizsgáltam a közösségi média jelenléteiket, tulajdonosi szerkezetüket, hogy megkapták-e végül a befektetést.

Továbbá Balogh Petya is küldött néhány beszámolót a vele kapcsolatos projektekről. 18+ and Less Budapest, N’ice Roll, Jógakaland, Gulyásbomba, Hamikabi

Tanulságok (ezt frissítem folyamatosan, de úgy látszik az arányok nem változnak):

  • A projekt gazdák és a befektetők közötti ajánlat elfogadás után is csak 50% volt a ráta, hogy valóban megköttetett a befektetés. Vegyesek voltak a visszajelzések. Valahol a befektető lépett vissza, de volt olyan is, hogy végül a projekt gazda utasította vissza.
  • A vállalkozók, cégek közösségi média jelenléte 95%-ban az adás megelőzően sem volt valami aktív.
  • Az eddig megvizsgált 30 projektből 15 működik még ma is, 15 pedig már lehúzta a rolót.
  • 10 projektnél ahol érdeklődést mutattak a befektetők, vagy be is fektettek ott 4 projektnek megy jól az üzlet, 6 vagy vegetál, vagy meg is szűnt.
  • A pandémia erősen közrejátszott a bukásokban. De, láthattuk a műsort, hogy sok projekt már akkor sem volt életképes, amikor a műsorba került.

Nehéz vállalkozni!

A Cápás projektek életútjai

Az alábbi „kártyákon”, vagyis Minner Instant posztokon látod az egyes projektek alakulását. Csak görgess és nézd meg milyen információkat találtunk a projektekről!

[ptb type=”minner_instant” orderby=”date” order=”asc” offset=”0″ posts_per_page=”30″ style=”list-post” logic=”or” ptb_tax_cimke=”capa”]

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!