Hogyan tudok részvényt venni? Tőzsdén kereskedni?

Olyan könnyű tőzsdei részvényt venni, mintha egy terméket rendelnél egy webshopból. A 2020-as tőzsdekrach miatt még aktuálisabb lett a kérdés, lehet az is, hogy te már amiatt olvasod ezt a cikket. Mindig azt mondják, egyszerű a tőzsde: olcsón venni, drágán eladni. Igaz? Most pedig látod a “leakciózott árakat”.
Fontos! Ne kapkodj! A profit megvár minket!

Részvény – tulajdonrész. Mi ez?

Amikor egy tőzsdén kereskedhető részvényből vásárolunk, akkor ténylegesen tulajdonrészt veszünk az adott vállalkozásból. Persze attól még nem léphetsz be az épületükbe, de például a közgyűléseikre elmehetsz. Szóval, ha veszel OTP részvényt, akkor onnantól tulajdonos társa leszel Csányi Sándor bankárnak, vagy ha Facebook részvényt vásároltál, akkor Mark Zuckerberg-nek. Vehetsz egy darabot is akár, de akár több milliót, amennyit elbír a pénztárcád, megtakarításaid. (Átfogó tőzsdei kereskedés képzés videókon keresztül a Minnerakadémián!)

Hogyan tudsz részvényt venni?

Érdemes jobban beleásni magad, hogy még több profitod, lehessen a tőzsdén, ajánlom figyelmedbe a Minner tőzsde rovatát, ahol a cikkekben csak úgy ragadnak rád majd a tőzsdei információk, ha pedig még mélyebb tudást akarsz, akkor ajánlom figyelmedbe az átfogó tőzsdei kereskedés képzést videókon keresztül a Minnerakadémián! Szükséged lesz egy brókercégre, akiknél értékpapírszámlát fogsz nyitni. Ezen fogják tárolni a részvényeidet, itt tudod szinte azonnal adni-venni őket. A brókercégen keresztül bonyolítod le a tranzakciókat. Két módon tudsz részvényt venni:
  • vagy telefonon adsz megbízást a brókercégnek
  • vagy egy online kezelőfelületen keresztül – amit hamar meg lehet szokni, és jó leírásaik is vannak.
Ilyen brókercégek:
  • Hazai: Equilor, Erste Bróker, KBC (K&H-hoz tartozik), Random Capital,
  • Nemzetközi: Saxo Bank, Interactive Brokers
  • Ha 500 000 forint alatt tőzsdézel, akkor javaslom az Etoro brókercéget (angol)
Hány darabot? Milyen áron? A részvény ára egy db részvény árát jelenti. Ezzel tudsz számolni, ha devizában van, például amerikai részvények, akkor az dollárban van megadva, át kell számolni. Amikor beadod a vásárlási megbízást adott részvényre, akkor olyan áron tud teljesülni a mennyiség, amilyen áron van eladó. Hiszen valakitől meg kell venned a részvényt. Általában egyébként is a nagyobb részvényeket vásárolod, na azoknál szinte annyiért kapod meg, amennyiért látod kiírva, nincs nagy különbség a végén. Mikor tudom kivenni a pénzt, a profitot? Például egy korábbi Starbucks-os példa. Mondjuk csak később eszméltél a Minner cikket (tőzsde rovat) olvasva, hogy milyen lehetőség van benne, így 2019 év elején szálltál be a részvénybe 1 millió forint értékben (kerekítünk). A részvényeid értéke 1 420 000 Ft-on állt volna 6 hónap után. Akár közben, akár most, azonnal annyit vennél ki, amennyit akarsz ebből az összegből. Egyszerűen annyi részvényt kell eladnod. Ha mindet, akkor az összes részvényt eladod. Huhh, a profitból már többször is kijött volna a tőzsdei képzés ára! Érdemes figyelni a tőzsde rovatot!

Izgalmas igaz? Idén is nagyon jó spekulációkat fogunk meg!

És ezek egy részét meg is osztom veletek. A tőzsde rovatot érdemes olvasni. Most a 2020-as tőzsdeválság miatt még inkább  érdemes árgus szemmel nézni a lehetőségeket és figyelned a Minner tőzsde rovatát.
  • Egy biztos a kínai kávéspekulációt folytatjuk, még most lesz igazán jó vétel. Olyan részvényeket pécézünk ki, akik még nyertesei is lehetnek a válságnak és hamarabb erőre kapnak, de erről a következő pontban lévő linken bővebben olvashatsz.
  • A 2020-as tőszdekrach kiindulási cikke itt van. A későbbi cikkek is be lesznek oda linkelve, de a tőzsde rovatban is megtalálod. Mibe érdemes fektetni a 2020-as tőzsdekrach után, közben?
  • A részvény árfolyamokat hol tudom megnézni? És mit nézzek pontosan?
  • Ha már tőzsde oktatás tanítvány vagy, akkor pedig extra videókat kapsz a kurzusban a 2020-as tőzsdekrach stratégiához kapcsolódóan. Már 300 tanítvány! Kattints ide! 
  • Fontos! A cikk dátuma 2020. 03. 21. Még nem kell kapkodnod a részvény vásárlással. Türelem! Kövesd a Minner tőzsde cikkeket, Minner FB-ját és szerezd be a videós kurzust.

Fotó: Joiarib Morales Uc /Unsplash

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!