Hogyan tudok részvényt venni? Tőzsdén kereskedni?

Dátum

Megosztás

Olyan könnyű tőzsdei részvényt venni, mintha egy terméket rendelnél egy webshopból. A 2020-as tőzsdekrach miatt még aktuálisabb lett a kérdés, lehet az is, hogy te már amiatt olvasod ezt a cikket. Mindig azt mondják, egyszerű a tőzsde: olcsón venni, drágán eladni. Igaz? Most pedig látod a „leakciózott árakat”.
Fontos! Ne kapkodj! A profit megvár minket!

Részvény – tulajdonrész. Mi ez?

Amikor egy tőzsdén kereskedhető részvényből vásárolunk, akkor ténylegesen tulajdonrészt veszünk az adott vállalkozásból. Persze attól még nem léphetsz be az épületükbe, de például a közgyűléseikre elmehetsz. Szóval, ha veszel OTP részvényt, akkor onnantól tulajdonos társa leszel Csányi Sándor bankárnak, vagy ha Facebook részvényt vásároltál, akkor Mark Zuckerberg-nek. Vehetsz egy darabot is akár, de akár több milliót, amennyit elbír a pénztárcád, megtakarításaid. (Átfogó tőzsdei kereskedés képzés videókon keresztül a Minnerakadémián!)

Hogyan tudsz részvényt venni?

Érdemes jobban beleásni magad, hogy még több profitod, lehessen a tőzsdén, ajánlom figyelmedbe a Minner tőzsde rovatát, ahol a cikkekben csak úgy ragadnak rád majd a tőzsdei információk, ha pedig még mélyebb tudást akarsz, akkor ajánlom figyelmedbe az átfogó tőzsdei kereskedés képzést videókon keresztül a Minnerakadémián! Szükséged lesz egy brókercégre, akiknél értékpapírszámlát fogsz nyitni. Ezen fogják tárolni a részvényeidet, itt tudod szinte azonnal adni-venni őket. A brókercégen keresztül bonyolítod le a tranzakciókat. Két módon tudsz részvényt venni:
  • vagy telefonon adsz megbízást a brókercégnek
  • vagy egy online kezelőfelületen keresztül – amit hamar meg lehet szokni, és jó leírásaik is vannak.
Ilyen brókercégek:
  • Hazai: Equilor, Erste Bróker, KBC (K&H-hoz tartozik), Random Capital,
  • Nemzetközi: Saxo Bank, Interactive Brokers
  • Ha 500 000 forint alatt tőzsdézel, akkor javaslom az Etoro brókercéget (angol)
Hány darabot? Milyen áron? A részvény ára egy db részvény árát jelenti. Ezzel tudsz számolni, ha devizában van, például amerikai részvények, akkor az dollárban van megadva, át kell számolni. Amikor beadod a vásárlási megbízást adott részvényre, akkor olyan áron tud teljesülni a mennyiség, amilyen áron van eladó. Hiszen valakitől meg kell venned a részvényt. Általában egyébként is a nagyobb részvényeket vásárolod, na azoknál szinte annyiért kapod meg, amennyiért látod kiírva, nincs nagy különbség a végén. Mikor tudom kivenni a pénzt, a profitot? Például egy korábbi Starbucks-os példa. Mondjuk csak később eszméltél a Minner cikket (tőzsde rovat) olvasva, hogy milyen lehetőség van benne, így 2019 év elején szálltál be a részvénybe 1 millió forint értékben (kerekítünk). A részvényeid értéke 1 420 000 Ft-on állt volna 6 hónap után. Akár közben, akár most, azonnal annyit vennél ki, amennyit akarsz ebből az összegből. Egyszerűen annyi részvényt kell eladnod. Ha mindet, akkor az összes részvényt eladod. Huhh, a profitból már többször is kijött volna a tőzsdei képzés ára! Érdemes figyelni a tőzsde rovatot!

Izgalmas igaz? Idén is nagyon jó spekulációkat fogunk meg!

És ezek egy részét meg is osztom veletek. A tőzsde rovatot érdemes olvasni. Most a 2020-as tőzsdeválság miatt még inkább  érdemes árgus szemmel nézni a lehetőségeket és figyelned a Minner tőzsde rovatát.
  • Egy biztos a kínai kávéspekulációt folytatjuk, még most lesz igazán jó vétel. Olyan részvényeket pécézünk ki, akik még nyertesei is lehetnek a válságnak és hamarabb erőre kapnak, de erről a következő pontban lévő linken bővebben olvashatsz.
  • A 2020-as tőszdekrach kiindulási cikke itt van. A későbbi cikkek is be lesznek oda linkelve, de a tőzsde rovatban is megtalálod. Mibe érdemes fektetni a 2020-as tőzsdekrach után, közben?
  • A részvény árfolyamokat hol tudom megnézni? És mit nézzek pontosan?
  • Ha már tőzsde oktatás tanítvány vagy, akkor pedig extra videókat kapsz a kurzusban a 2020-as tőzsdekrach stratégiához kapcsolódóan. Már 300 tanítvány! Kattints ide! 
  • Fontos! A cikk dátuma 2020. 03. 21. Még nem kell kapkodnod a részvény vásárlással. Türelem! Kövesd a Minner tőzsde cikkeket, Minner FB-ját és szerezd be a videós kurzust.

Fotó: Joiarib Morales Uc /Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!