Home office: Marad vagy elfelejtjük? Piaci hatása?

Dátum

Megosztás

Az emberek annyira megízlelték az irodai munkát, hogy nem akarnak visszamenni? A kép vegyes, szóval azért ne üljünk fel az ilyen kijelentéseknek, szalagcímeknek. Ideje körbejárni a témát, mert már kezdjük tisztán látni a pandémia által felkavart irodai tavacskánk mélyebb rétegeit is. A cikk természetesen olyan munkákra értendő, amit főleg irodában végzünk, hiszen ezeknél lehetséges az otthoni munkavégzés. És mint tudjuk, a munkák több mint 1/3-a ide tehető, hát nézzük, milyen változást hoz és hozott a home office, vagyis ahogy már a munkavállalók hívják: HO. 

Először kezdjünk számokkal, adatokkal, kutatásokkal, hogy el tudjuk helyezni mennyire kell foglalkozni ezzel. 

Lemondanának a Netflixről a home office-ért

A Breeze biztosító által végzett online felmérés szerint a megkérdezett amerikaiak fele egy évre lemondana a Netflixről, a közösségi médiáról az otthoni munkavégzését cserében. Akinek a munkája elvégezhető teljes egészében otthonról, azok közül a válaszadók 65%-a nyilatkozott, hogy hajlandó lenne fizetésének 5%-áról lemondani, csak otthon maradhasson. Ami jól mutatja a munkavállalók motivációját.

Számomra cégvezetőként egyébként egyfajta ösztönző kategóriaként kezd körvonalazódni ez a home office.

A kutatásban rákérdeztek a teljesen otthonról végezhető munkára is, ahol a válaszadók 15%-a akár 25%-kal kevesebb bért is elfogadna a teljesen home office-ért cserébe. Mondjuk ez a 15% nem valami erős, de a 46%-a a szabadnapjai negyedét is feláldozná a teljes otthoni munkáért. Valahogy itt látszik, hogy bár körbelengi valami érdekes dolog az egészet, azért ezek a számok nem azt mutatják, hogy akkor most ez a jövő. De foglalkozzunk a témával! 

Friss (2021 nyár) hazai kutatást erről a Cofidis Hitel Monitor készített, ahol az érdemben válaszolók közel kétharmada (63%) nem szeretne teljes egészében visszatérni az irodai munkavégzésre. A fele úgy nyilatkozott, hogy a vegyes modellt tudja elképzelni. Hm, azért ez érdemes statisztika, de ki mondaná erre azt, hogy nem. Az a helyzet, hogy az ilyen kutatások néha fals eredményre vihetnek, mert túl konkrét a kérdés, ami már-már befolyásolja a válaszadót. Sokkal valósabb eredmény születhet, ha több kérdésből vonunk le olyan következtetést, hogy valóban az emberek szeretnék-e a home office-t.

A home office-sok lazsálnak? A Ricoh Europe (nyomtatós kutatásából kiderült, hogy munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk viszont úgy véli, hogy emberei otthon nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában.
Minner vélemény: Ezt a béna cégvezetők hiszik valószínűleg (ők cseszték el, ha így van – pl. rossz embert vettek fel), mert egy korábbi kutatásból kiderült, hogy még többet is dolgoznak.

Zoom fáradtság

A távoli munkavégzés egyik eszköze a zoom, videóchat meetingek. A Stanford Egyetem kutatásából kiderült, hogy valós jelenség a zoom fáradtság, vagyis az, hogyha egy több, vagy hosszabb meeting után kelünk fel az asztaltól, akkor fáradtnak érezzük magunkat. Sokan egyébként is érzik, hogy a szellemi munka igazán fárasztó tud lenni, főleg ha az ember a képernyőre mered. Nos a Stanford Egyetem kutatta ezt a területet és alátámasztotta, hogy a jelenség valós. A Zoom fáradtság okai: sokan merednek rád miközben beszélsz, folyamatosan látod magad és ez önértékelési zavart okoz, amit pedig stresszt eredményez, sokan hangosabban beszélnek (fárasztó), nem tudunk csak úgy kisétálni a beszélgetésből, ami mentálisan is keretek közé szorít minket.

Hány napot dolgozzunk?

Szorosan kapcsolódik a témához. A heti X munkanap kérdését járta körbe az Allianz hazai kutatása:

A kitöltők majdnem fele nem bánná, ha a 40 órás hetet felváltaná a 4 napos munkarend, amennyiben ez hosszabb, 3 napos hétvégéket is jelentene egyben. A válaszadók 30%-a nem is a négynapos munkahetet javasolja, hanem a rugalmas munkabeosztást: mindenki akkor dolgozzon, amikor számára a legkényelmesebb. Ez a rugalmas munkabeosztás számomra az érdekes válasz, hiszen nagyrészt a 48,9%-os válasz is valamelyest ezt mondja.

A heti 4 nap munka is hasonló területen mozog, érdemes majd idevenni, ezzel kapcsolatban egy nagyobb Minner cikkben foglalkoztunk néhány napja.

Milyen hatása lett a home office-nak?

Kisebb iroda?

Az egyik logikus hatása, hogy elvileg kisebb iroda is elég lenne a munkavégzésre. Nos ezt a legtöbb cégnél azért nem olyan könnyű megoldani. És nem is biztos, hogy meglépnék a cégek a kisebb irodára váltást, mert egyrészt a költözés is költség, ki tudja, hogyan alakul még a pandémia, a home office szokás. A hazai iroda piacon egy amolyan kimondatlan megállapodás született, hogy az iroda bérleti díjakat nem csökkentik, sőt nagy csökkenés a kiadó üzlethelyiségek piacán sem tapasztalható. 

Nem költ annyit a home office-os? Inkább másra!

Hazai statisztika sajnos nincs a témában. A Goldman Sachs (GS) közgazdászai szerint az amerikai nagyvárosokban az irodák látogatottsága csak a járvány előtti szint egyharmadát teszi ki. A GS szakértői szerint a probléma a gazdaságban ott lesz, hogy akik részben otthonról dolgoznak, kevesebbet költenek utazásra (munkába járás), vagy éppen kávé, ebéd menü és az irodai munkához kapcsolódó egyéb szolgáltatásokra. Azt a pénzt főleg az otthoni munkavégzéshez kapcsolódóan költik el, és értelemszerűen esznek is, csak nem az irodaháznál lévő menüztetőkben.

A Starbucks elmúlt negyedéves jelentéséből kiderült, hogy a forgalmuk 90%-a a covid előtti hasonló időszaknak. Azért nem volt drasztikus a csökkenés, mert sok távolról dolgozó választotta a Starbucks-t amolyan külső irodakánt.

Üzlet, új rutinok. Mik ezek?

Sokat gondolkodtam, hogy vajon melyek még azok a dolgok, amelyek körbelengik az egész témát, de csak kerülgetjük és a legtöbb ilyen tartalom nem foglalkozik vele. Ahogy több helyen már szoktam ezzel a hasonlattal jönni: amolyan Columbosan, van itt még valami!

  • A home office az irodai és / vagy digitális munkáknál jöhet szóba. Több mint valószínű, hogy az ilyen irodai munkákra egyre kevésbé tudjuk 100%-ban ráhúzni ezt a heti 40 órás munkaidőt, továbbá inkább ott kereshető a probléma, hogy túl sok a digitális terhelés. 
  • Home office vagy nagyobb szabadság a munkaszervezésben? 
    Számomra még mindig egy talány, hogy vajon ebben az otthoni munkavégzésben nem-e az lenne a cél, hogy valahogy a szervezetek több önállóságot adjanak a munkavállalóknak. Ami egyébként az irodai munkáknál kevésbé népszerű. Azt is mondhatom, hogy lehetséges, hogy a határ a munkavállaló és a szabadúszó között kezd elmosódni. 
    Ahogy láthattad a fenti Allianz kutatásban is (kép), a rugalmas munkavégzést sokan preferálják, és az otthoni munkavégzéssel egyébként picit mindenki enged is, mégha sokat nem is csökkent a heti munkaidő.

Ha üzletileg nézzük a dolgot,

akkor érdekes lesz, hogy miként lehet összehangolni az iskola / óvoda – home office vonalat. Ez azért érdekes, mert sokszor fog elmosódni a határ a munka és magánélet között. Ilyenkor vizsgáljuk, hogy a változó környezetet milyen körülmények veszik körül, amiből jöhetnek új ötletek. Azon kívül, hogy jól összeszervezzük a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat még egy fontos tényezőn érdemes elgondolkodni: a mai otthonok nem úgy lettek kialakítva, hogy abban igazán hatékonyan dolgozni tudjunk. Mondom ezt nektek úgy, hogy több mint 5 évig dolgoztam többségében otthonról. 

Ami még érdekes, hogy a hazai piacon az állásportálok valahogy még nem készítették fel az oldalukat a távmunka specifikus álláshirdetésekre és arra, hogy a fentiekben is említett szabadúszói és főállású munka kezd elmosódni.

Elmerülnék én meg ebben a témában!

Mi csak örülünk ennek, hogy izgalmas információkkal szolgálunk és még el is olvasod. Ezt a cikket ajánlom 4 napos munkahét. Új irányzatok a munka világában?

Forrás: Bloomberg – Netflixes rész, Cofidis – magyar statisztika,
Telex – zoom fáradtság, CNN – home office hatás
Fotó: Magnet.me / Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Tűnj ki a tömegből kézművesként! Kézműves vállalkozó marketing tippek

Kézművesként nem könnyű kitűnni sok száz másik alkotó közül. Főleg, hogy nem is csak velük, de még a tömeggyártott alternatívákkal is versenyzel a lehetséges...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Innovációs csapat létrehozása. Gyorsan növekvő cégek 6. rész

Ha gyorsabban akarunk növekedni, akkor ide bizony új eszközkészlet, új rutinok, új dolgok kellenek. Ehhez elengedhetetlen, sőt már-már magával értetődő, hogy bevonjuk a csapatunkat....

Ezért nem működik a homeoffice? Tesla Cybertruck – beperelnek, ha eladod? Üzleti könyvajánló

A LIDL és a Rossmann bejelentette, hogy a dolgozóknak a december 24-i napot megadja szabadnapnak. Ez az új dolgozói juttatás? Milyen a hazai homeoffice...

Így dolgozz sikeresen a Z generációval!

Tudtad, hogy 4-ből 3 vezető szerint a Z generáció képviselőivel kifejezetten nehéz együttdolgozni? Hogy a Z generáció tagjait sűrűbben szokták elbocsátani, mint a...

„Ebből meg lehet élni?” „Miért nem keresel egy rendes munkát?” – Miért van ez a jelenség?

Az emberek 99%-a ma is hülyének nézne, ha azzal állnék elő, hogy el fogok indítani egy médiaoldalt, méghozzá üzleti témában. Nem bíztatnának, sőt mondhatni...

Big Ben pufferdzsekiben? – A nagy CGI gerillamarketing

Ha használod a TikTokot, és te is azok közé tartozol, akik még “csak ezt az egy videót megnézik”, akkor biztos szembejött a Big Ben...

Értékesíts ajándékkártyát! 20-30%-kal növelheti a forgalmad! + üzleti ötlet

Igazi magas labda, amit le kell tudnod csapni! Az ajándékkártya bevezetése egy vállalkozásba igencsak gyorsan megtörténhet, és ünnepi időszak (de ezen kívüli is) alatt...

Gyereknevelésben segít az AI? Alza előfizetés. A Youtube blokkolja a hirdetés blokkolókat. Könyvajánló

Megjelent az Alza+ előfizetés, amivel ingyenes szállítást biztosítanak csomagpontra és partnerpontra. Alza+ az új Amazon Prime? Vajon ki nyeri meg a hazai e-kereskedelmi piacot?...