Húzós eset egy webáruháznál. Nem jön a rendelés, a szállítmány. A készlet fogyóban

Dátum

Megosztás

Az egyik csoportban írt egy esetet egy webáruház, aki (ahogy a legtöbben is) kínai importból tölti fel készleteit. Most viszont a Korona vírus miatt a kínai gyárak nem működnek és ha a gyártás el is indul, akkora terhelés lesz a logisztikán is, hogy biztosan további csúszások lesznek még. Érdemes felkészülni az ilyen esetekre, sőt fejben is. Mert ilyenkor legtöbbször nem a profitot kell menteni, hanem ügyes stratégiával a veszteséget csökkenteni.

Shoprenterrel együttműködve az e-kereskedelem rovatban olyan tartalmakat készítünk, amivel a webáruházad az első lépéstől profin működhet. Ahogy a Minnertől megszokhattad, azt keressük, hogyan lehet jobban csinálni!

Lássuk a szituációt. A kínai import szakértőm (Csépe Gábor) nem is tudta, hogy miközben kérdezem, cikk lesz belőle 🙂 (az elütésekért elnézést):

(A Kínai Import Online Tanfolyam ára 67 990, ami sok bosszúságtól megkímél, például ilyentől is).

Tehát látod, több faktoros is az egyenlet. Egyrészt importnál nagyon fontos a jó kapcsolattartó, cég, gyár megtalálása. Másrészt vannak ilyen helyzetek, amikor el kell kezdeni matekozni, számolni, hogy mivel járunk a legjobban, vagy másik megközelítést tekintve, veszteségnél hogyan tudjuk a legkevesebb veszíteni. Mert vannak ilyen helyzetek, ezért vállalkozás a neve. Most a Korona vírus miatt van ilyen helyzet, de máskor egyéb körülmény is lehet ellened. Készülj fel rá! Egyébként azon mindig mosolygok, hogy legtöbbször akkor nehéz a vállalkozás üzemeltetése, főleg a kereskedelemben, ha nagyon megy a szekér. Bírni kell tőkével, fejjel (számolni, tervezni kell).

A cikk itt folytatódik: A Korona vírus teljesen felborítja a hazai kereskedelmet. Lehetőség a régiós gyártóknak – friss

Tovább is van még! Nézzük!:

  • Podcast:

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!