blank

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

Dátum

Megosztás

Új weboldal dizájn, webdesign trendek. Tudom, mit érzel, na már megint egy trend, miért kell mindig változnia a dolgoknak, itt ebben az esetben a weboldal dizájnoknak. Nos ez nem azért történik, mert a grafikusok kitaláltak új trendeket, hanem a digitális világban a változás oka mindig a konverzió növelés és/vagy megtartás. A felhasználói szokások folyamatosan változnak, a figyelmük, az hogy mennyi ideig is vannak a weboldalon, vagy éppen, hogy mit és hol keresnek a weboldalon, továbbá, hogyan lehet elérni a gyorsabb és minőségibb befogadást (értse a fogyasztó, mit akarunk). A weboldalad grafikája, elrendezése, annak modernizálása segít, hogy változó felhasználói szokások mellett is megtartsd a konverziós értéked, sőt javíts rajta. Vágjunk is bele!

Összefogott a Minner és a Billingo, hogy a digitalizáció igazán kézzelfogható legyen egy magyar vállalkozás számára. Legyél Te is innovátor! Használd a digitális megoldásokat! Mutatjuk, hogyan kell.

Weboldal trendek, változások

Hozni fogunk nemzetközi példát, de az utóbbi 1 évben tüzetesen vizsgáltuk a hazai weboldalakat, mind a gyengébbeket, mind azokat, amelyek valóban milliárdos forgalmat tudnak felmutatni, és ehhez hozzá is járult a weboldaluk. Utóbbiak valóban izgalmasak, sokat tanulhatsz abból, hogy miként szabd újra a weboldalad menüjét, vagy hogyan is használd a slider-t. Hogyan építsd be a marketingedbe.

Magyar példák, tanulságok:

Most első körben a stratégiára, és a fő elemekre fókuszálunk:

Dizájn trendek

 • Egyik izgalmas, mostanában előretörő irányzat az absztrakt weboldalak, és vagy illusztrációval rendelkező oldalak használata. Biztosan te is találkoztál már ilyennel akár a Spotify oldalán, akár a Mailchimp hírlevél szoftvernél. Lehet venni akár illusztráció pakkokat is, de érdemes nézelődni olyan weboldal sablonoknál, akik kifejezetten ilyet csinálnak, adnak olyan illusztrációkat, amiket a közösségi médiában is tudsz majd használni (egységesség tudod). Ezt azért is használják a cégek, mert sokkal szebb, és könnyebben használhatóak, mint mondjuk a stock képek.
  blank
 • További trend az átmenetes színek (két színt használunk), akár háttérben, akár betűszínben
  Az alábbi képen például az Elementor színei láthatók, egy WordPressre épülő könnyen kezelhető weboldalkészítő rendszer, tudod amolyan „húzogatós”. Ők is használják az átmenetes színeket a saját marketingjükben, és persze a weboldal készítőjükben te is be tudod állítani.
  blank
  Na és hol láttad még ezt? Hát persze, hogy a Minnernél! Mi is használjuk több helyen, sőt a közösségi média posztjainkban is.
  blank
  Mi is alkalmazzuk, ahogyan az Apple is, a szövegnél az áttűnéses színhasználatot.
  blank
 • Több „üres tér” a képeknél, weboldalon, főleg a weboldal elején. De úgy általánosságban is használják. Ennek szintén oka, hogy a fogyasztó gyorsabban befogadja a látottakat.
  blank
 • Paralax animációk, szöveg, weboldal effektek, micro animációk a weboldalon. Ezt főleg láthatod az Apple termék oldalain, például itt (iPhone 12). Tehát nem gifek, hanem a weboldal elemek, képek, feliratok animálva vannak, általában görgetéssel jönnek elő. Ezt azért is használják, amit már olvashattál a Minneren, hogy segítsék a fogyasztónál a fókusz fenntartását, értelmezését, ahogy ezt a piktogramokkal, ábrákkal tesszük.

Hol tudok inspirálódni? Akár WordPress, akár egyedi készítésű weboldalam esetében

Nézzük is a lehetőségeket! Sőt akár meg is tudod venni a neked tetsző dizájnt!

 • Elementor – A WordPress weboldal rendszerre épülő megoldás. Ahogy látod az alábbi videóban is nagyon könnyű átszerkeszteni feliratokat, képeket hozzátenni, színeket változtatni, blokkokat beállítani a bal oldali panelen és közben élőben látod, mi történik. Valójában élőben szerkeszted.
  Amiért előnyös, hogy a Themeforest websablon vásároldalon több 15-20 ezer forintba kerülő sablon is Elementor rendszerre épül (példák itt), érdemes úgy is keresni. Ennek előnye, hogy később is könnyen testre szabható, maradandóbb megoldás.
  Kattints ide és merülj el az Elementorban.
 • Envato Themeforest- Akár egyedi, WordPress weboldalakkal kapcsolatban itt érdemes nézelődni. Lehet az is, hogy csak ötleteket gyűjtesz, de akár meg is tudod vásárolni őket. Az a legjobb az egészben, hogy meg tudod nézni előnézetben, vagyis élőben, hogyan is néz ki az adott sablon.
blank

Ez izgalmas volt! Még ilyet!

A Billingoa Digitális Ninja rovat támogatásával is sokat segített, hogy kiaknázd a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Ha már rákanyarodtál erre az útra, ne állj meg – nézz körül Billingodigitális megoldásai között, és kezdd el őket használni! Digitalizációra, innovációra fel! Kattints ide!

Forrás: 99designs.com,
Apple / iPhone 12
webflow.com

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

6 eszköz, amikkel jobb hirdetéseket készíthetsz. Készülj fel a Q4-re!

Nyakunkon a Q4 és ez azt jelenti, hogy hamarosan sokkal nehezebb lesz kitűnni a hirdetési zajból mint most nyáron. Szerencsére azonban a vásárlóerő is...

QR kódos étlap létrehozása QRiosum magyar fejlesztésű megoldással. Útmutató, első lépések

Alig egy éve készítettük el a saját QR kódos étlap megoldásunkat, hogy bemutassuk, akár fejlesztői tudás nélkül is tudunk digitális megoldásokat létrehozni. Bár mi...

Védett: Berobbanó növekedési stratégiák cégeknek: e-mail ajánlói rendszer, hírlevél sorozat, rövid videók

Ez egy több részes sorozat lesz! Nézz vissza többször is a Minnerre! Növekedési stratégia = marketing? Nem minden esetben, van olyan megoldás, aminél nem...

Milyen hirdetései vannak a konkurenciának? Nézzünk utána! Google és Facebook

Minden hirdetést azért nem fogunk látni, ám izgalmas eszközöket mutatok be arra, hogy miként lehet megnézni, hogy egy másik vállalkozás, konkurencia, leendő vetélytárs éppen...

Online rendelési űrlap létrehozása FormDealer rendszerrel. Útmutató

Szeretnél online értékesíteni valamit, de azt nem tudod ráhúzni egy webshopra? Illetve te lehet csak egy szolgáltatást hirdetnél, eseményt, vagy egy-két terméket, és erre...

Saját felhőt, szervert állítottam be, abszolút laikusként, üzleti felhasználásra.

Már több mint tíz évvel ezelőtt a gyakorlati helyemen is találkoztam azzal, hogy egy cégnek saját szerveren voltak a fájljai, szerződései, dokumentumok (az az...
00:34:17

Pontosabb Facebook célzás, remarketing, organikus elérés – Minner meeting

Te is tapasztaltad már, hogy a Facebook hirdetések nem teljesítenek olyan jól? Nos húzzunk le talán egy utolsó bőrt a Fb hirdetésekről, vagy legalább...

Így törik fel a kétfaktoros azonosítást a hackerek. Facebook oldal, Youtube fiók feltörés

Elmúlt egy évben több olyan ügyfelünk is jelezte, hogy feltörték a közösségi média profilját, akiknél egyébként be volt kapcsolva a kétfaktoros azonosítás. Már akkor...