Így csinálták. Gardróbom startup sztori 30 000 felhasználóval [podcast]

Néhány hónapja indult el, és már 30 000 felhasználónál jár a Gardróbom startup. A felhasználók feltölthetik a már nem használt ruháikat az oldalra és értékesíthetik, sőt a cég segít a szállításban is, a tranzakciók lebonyolításában is. TikTokról indult az egész sztori, ez is egy érdekessége az egésznek. Már a marketinget elkezdték azelőtt, hogy kijött volna az első verziójuk, ennek is köszönhetően annyian voltak első nap az oldalukon, hogy a szerver nem is bírta. A felhasználók imádják, már bevétele is van a cégnek. Hallgasd meg az ő izgalmas sztorijukat! Varga Renáta, és Ritók-Filip Áron volt a vendégem, a Gardróbomtól.

Érdemes az alábbi jegyzetet is hozzáolvasni a podcasthoz, mert jöttek még gondolatok.

A podcast hanganyaga

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt, vagy az alábbi lejátszón keresztül:

A podcast rövid vázlata, leirata

A weboldaluk: gardrobom.hu/

Az indulásukról írtam már korábban egy cikket a Minneren. Sőt közben visszajelzéseket, új információkat is kértem tőlük, bővítettem a tartalmat. Itt találod: Az új gardróbvásár weboldal nem bírta a látogatórohamot az első napon

Varga Renáta egy TikTok videóban töltötte fel, hogy lenne egy ötlete. Egy olyan weboldal, ahol feltöltheted a gardróbodat, a ruháidat, és értékesítheted az oldalon belül. Az emberek pozitív visszajelzései után elkezdték a fejlesztést párjával Ritók-Filip Áronnal.
Ez volt tavaly november végén.

A rendszer fejlesztésével egy külső fejlesztőcéget bíztak meg, akik első verzióként egy weboldal megoldást készítettek, amire épül majd az applikáció.

Január végén kiment az első verziója a weboldalnak, ahol még csak ruhákat tudtak feltölteni a felhasználók. Nagyon béta volt, de bevállalták. Az emberek pedig elözönlötték a weboldalt, egyszerre egy időben 3000-en voltak a weboldalon, végül egy hét alatt több mint 4000 felhasználójuk lett.

Jól is tették, hogy kiment bétában az oldal. Az elért számoknak köszönhetően könnyebben meggyőzték a Magyar Postát és a Barion-t, hogy partnerek legyenek. A legtöbb startupper, vállalkozó nem meri ilyen hamar a felhasználók elé tenni a weboldalát, applikációját. Pedig a felhasználóknak tetszik is, ahogy látják, mennyire fejlődik a rendszer, és mint látod a partnerekkel is könnyebb egyeztetni.

A posta azért érdekes, mert egy olyan megoldást talált ki, hogyha valaki elad egy ruhát, akkor a rendszer küld egy címkét, amit rátesz a csomagra, és onnantól csak be kell vinnie a postára. A vevő fizeti a postaköltséget a rendszeren belül, ami egyébként egy átlag költség, a Postával való együttműködésnek köszönhetően. Ez is hozzá fog tartozni az ő USP-jükhöz, egyediségükhöz.

A vásárló a csomag átvételétől számított 2 napig tudja jelezni, hogy valami probléma van a csomaggal, ruhával.

A Barion rendszere adja azt a funkciót, hogy a felhasználók belső egyenlegre tudnak feltölteni pénzt, vagy onnan azt elutalni. Ez azért kellett, mert így nem bevételként jelentkezik a cégnél, ami egyébként az egész üzleti modellt a kukába tette volna. A ruhákért fizetett összeget letétként kezelik.

A Gardróbom bevétele az eladások 10%-a, már voltak tranzakciók is, egyre több, így már kézzel fogható bevételük van.

Eddig kb. 7 millió forintba került a fejlesztés.

A TikTok marketinget azóta folytatják, több mint 20 000 követőjük van a TikTok profiljukon, marketingre elenyésző összeget költöttek így. Több videójuk is van, ami 100 000 feletti nézettséget hozott, van olyan, ami már 500 000 feletti megtekintésnél jár. Amikor kikerül a TikTok-ra egy ilyen videó, akkor utána 20-25 000 felhasználó megy fel az oldalra. Jelenleg 30 000 regisztrált felhasználónál járnak.

Mennyi felhasználó, tranzakció kell, hogy olyan jó egészséges bevételetek legyen? Tettem fel a kérdést. A válaszuk az, hogy napi 500 tranzakcióra lenne szükség ahhoz, hogy elérjék azt a bevétel / profit szintet.

+információ: A podcast felvétele után Mihalik Enikő (modell) is regisztrált a platformon, sőt közös együttműködés kezdődött a Gardróbommal. Befotózták Enikő ruháit, és az oldalon belül értékesíti.

Hallgasd meg a teljes podcastot, mert eszméletlenül beindítja a te agytekervényeidet!

A korábban írt cikk a projektről: Az új gardróbvásár weboldal nem bírta a látogatórohamot az első napon

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI

MinnerInstant

Napok óta eltorlaszolja a tajvani Evergreen Marine hajózási társaság által üzemeltetett 220 ezer tonnás Ever Given nevű teherhajó. A tengeri világkereskedelem mintegy tíz százaléka ezen a csatornán keresztül történik.

Az eltorlaszolás nyomán feltartóztatott áru értéke naponta több milliárd dollárban mérhető. Bár a helyi illetékesek nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy megszüntessék a dugulást, előre figyelmeztettek, hogy ez még napokig, de akár hetekig is eltarthat, nem egy országban áruhiányt előidézve. 

Kiszabadult!

Forrás: Index


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek