Így használj GIF-eket a marketingedben

A Messenger üzenetek, Facebook kommentek, közvetlen és sokszor poénos online kommunikáció koronázatlan királyai a gifek. Kifejezhetnek humoros reakciót a haverokkal közös csoport beszélgetésben, vagy jelenthetnek támpontot a munkavállalókkal való kapcsolattartásban. Ha tagja vagy a Minner Extra Facebook csoportnak, akkor biztosan tőlünk is láttál már ikonikus Office jelenettel illusztrált posztot. De gondoltál már arra, hogyan emelheti magasabb szintre az online marketingedet ez a könnyed formátum? Olvass tovább, összegyűjtöttük mit kell tudnod a gif marketingről!

Hogy mi az a gif, talán nem szükséges ragozni – aki járt az interneten az elmúlt tíz évben, találkozott vele valamilyen formában. Röviden, a GIF animált kép tárolására alkalmas fájlformátum. Könnyen megosztható, pár másodperces videó (oké, technikailag nem videó, inkább animált képek), ami automatikusan és folyamatosan lejátszódik. Videó formátumhoz képest kis méretének köszönhetően a használata nem lassítja a weboldalad, és mobilbarát is. 

Gif vagy matrica (sticker)? 

A stickerek, matricák szintén GIF formátumú képek, amelyek háttere (minimum 20%) transzparens. Az átlátszósága miatt nemcsak önmagukban használhatóak, de egy képre ráhelyezve adhatnak annak egy extra hangulatot. Leggyakrabban Instagram sztorikban találkozhatsz matricával. Az egyszerűség kedvéért a cikk további részében a gifek alatt értjük a klasszikus gifet és a matricát is. 

Példa a matricákra

Miért érdemes gifeket használnod az online marketingedben?

Ennyi felvezető után térjünk is rá a lényegre: van helye a gifeknek a marketingben? 

Ne aggódj, nem kötelező vicces sitcom jeleneteket tenned a weboldaladra, viszont ha vannak képi és videós anyagaid, akkor szinte biztosan ki tudod használni a gif formátumot is, ugyanis:

  • izgalmasabb, mint egy állókép, így vonzza a tekintetet
  • az emberek imádják őket (a Giphy felhasználói naponta 10 milliárd gif-szerű tartalmat küldenek!)
  • a mozgóképet az agy könnyebben dolgozza fel, mint a szöveget – effektívebben tudsz így információt, például instrukciókat átadni
  • jobban mobilra optimalizált formátum, mint egy beágyazott videó
  • a Minner Hotjar elemzése szerint sokáig nézik a gifeket a látogatók

Oké, de hogyan? A cikk további részében kifejtem, hol és hogyan használhatsz gifeket a céges kommunikáció során…

Oldd fel a cikket és szerezz előnyt a piacodon!

A Minner Előny előfizetéssel még szakmaibb, gyakorlatiasabb, részletesebb üzleti tartalmak várnak rád. Csatlakozz a prémium tagsághoz, a Minner Előnyhöz azonnali, korlátlan hozzáférésért.

Már tag vagy? Jelentkezz be az olvasáshoz! (Itt a FB, Google login is)

Ez jó volt! Van még ilyen tartalom?

Kiemelt kép: Giphy

Sólyom Eszter
Sólyom Eszter
A MinnerAkadémia színfalai mögött azon dolgozom, hogy a legfontosabb információk a lehető legjobb minőségben jussanak el hozzád. A Minneren előszeretettel írok cégkultúráról, társadalmi felelősségvállalásról, szervezetfejlesztésről.

Kapcsolódó cikkek