Így indítunk webshopot programozói tudás nélkül – Shoprenter

Amikor az internet már majdnem mindenkinél elérhető volt, próbáltad felfedezni a világháló lehetőségeit, köztük még talán a mindenkilapja.hu, vagy a blog.hu által nyújtott ingyenes weboldal készítőkre is beregisztráltál és készítettél egy indokolatlan autós vagy lovas weboldalt. Azóta nagyot fordult a világ, ma már sokkal több lehetőség áll rendelkezésre, ha weboldalt vagy akár webshopot szeretnél készíteni, mindezt webfejlesztő bevonása nélkül, egy már leprogramozott admin felületen keresztül. Több milliárd forint éves forgalmú webáruházak is működnek a cikkben bemutatott bérelhető webáruház rendszerrel.

Ez a cikk egy cég / digitális megoldás bemutatása, útmutató a működéséhez.
A tartalom nyomokban reklámot tartalmaz!

A Shoprenter egy 2011 óta létező, ismert és megbízható magyar cég, akik különböző IT-megoldásokat nyújtanak. Leendő marketingesként és teljes laikusként pár évvel ezelőtt – amikor motivációval fűtve beregisztráltam mindenféle rendezvényre, eseményre – én magam is részt vettem a Lurdy-ban egy Shoprenter / Optimonk előadáson. Egész napos, velős gyorstalpaló volt anno. Egészen új világ tárult elém. Most nulláról indulva próbálok segíteni abban, miként tudsz ezen a felületen webshopot létrehozni.

Feltettem olyan alapvető kérdéseket, amelyek téged is foglalkoztathatnak. Igyekeztem ezeket úgy megválaszolni, hogy el tudd dönteni, mi lehet számodra a megfelelő irány.

Kiknek jó a Shoprenter?

Azoknak, akik nem szeretnének lefejleszte(t)ni egy webshopot, és a WordPress is túlságosan bonyolult vagy átláthatatlan számukra. Valamint azoknak, akik minél előbb el szeretnének indítani egy webshopot tengernyi idő és energiaráfordítás nélkül, mondhatni „behelyettesítgetésekkel”.

Mire lehet használni a Shoprentert?

Elsősorban fizikai termékeid webshopos értékesítésére, alapvető funkciókkal. Szolgáltatás értékesítését is meg lehet oldani, de nem feltétlenül gondolnám a legigényesebb megoldásnak.

Miért jó, ha a Shoprentert választod?

Mert egy kész megoldást nyújt, szinte teljesen személyre tudod szabni, kész sablonok közül tudsz választani. Tehát: nem kell bajlódnod a programozással. Feltöltöd a termékeidet, a képeket, kitalálod a menüt és a dizájnt, megadod a szükséges adatokat és indulhat az e-kereskedelem!

Nem lenne jobb egy egyedi webshop vagy WordPress alapú WooCommerce?

Természetesen mindegyik platformnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A Shoprenter egy olyan – mondhatni zárt – rendszer, amely teljeskörűen ki tud szolgálni, megtalálhatóak az olyan alapvető integrációk, mint a Barion vagy a Számlázz.hu. Hátránya akkor bújik elő, ha olyan egyedi megoldást szeretnél, amihez külön API-t kell tervezni és fejleszteni, mert nincs meg a kompatibilitás. Persze kérdés az, hogy biztosan kelleni fog-e a sikerhez az a plusz dolog, amit kitaláltál. A Shoprenterben benne van minden, ami egy sikeres webshop működéséhez kell.

Ismertebbek cégek / vállalkozások is használják?

Igen, több neves, rengeteg látógatóval rendelkező webshop használja ezt a rendszert, úgy, mint a Xiaomi.hu, WhiskyNet.hu, iDrinks.net vagy a Curver.hu.

Milyen árral kell számolnom?

A szolgáltatás havidíjas, csomagtól függően havi 5 és 25 ezer Ft közötti összeggel kell kalkulálnod. A csomagajánlatokat itt találod.

A Shoprenter díjmentes, 14 napos próbaidőszakot kínál, ezáltal te magad is tesztelheted a felületet, így könnyebben tudsz majd dönteni. Fő lépésekben végigvezetlek, hogyan is állj neki egy ilyen webshop készítésének.

Shoprenter.hu regisztráció & lépések

ShopRenter Bérelhető webáruház rendszer – link

Meg kell adnod a neved, az e-mail címedet és a weboldal nevét, amire az oldalt szeretnéd felhúzni. Természetesen a “címed.shoprenter.hu” név csak átmeneti, rendelkezned kell egy regisztrált domain címmel, melynél beállítod az átirányítást a webshopra. A tárhelyről nem kell gondoskodnod, ezt a Shoprenter biztosítja számodra.
A domain igénylést érdemes valamelyik tárhelyszolgáltatónál megtenned. És a Shoprenter útmutatása alapján beállítani a domain átirányítást. Vagyis azt, hogy tudja a “rendszer’ azt, hogyha valaki beírja a domain-ed, akkor az elkészült webshop töltsön be.

1. lépés

A következő pop-up fogad első bejelentkezésed után, értelemszerűen itt kiválasztod a megfelelő kategóriát.

Shoprenter regisztráció – első lépések

2. lépés

Ismerkedsz kicsit a felülettel, kattintgatsz: én is így tettem, ez alapján írom a cikket. Nem találsz meg mindent egyből, de a felület jól átlátható, egészen otthonosan érzed majd magad pár óra után.

Shoprenter regisztráció – első lépések

3. lépés

Csoportosítsd a termékeidet, hozz létre termékkategóriákat az általad meghatározott preferenciák szerint! Ha még csak tesztelsz és terméked sincs, találj ki fiktíveket. Legyen meg az összes elérhető adat egy-egy termékről: termékleírás, paraméterek, képek. Ha már rendelkezel .XLS(X) fájllal, van lehetőséged importálni a rendszerbe (a kompatibilitást mindenképp ellenőrizd!).

4. lépés

Ha a „Megjelenés” fülre kattintasz, dizájnnal kapcsolatos beállításokat tudsz végrehajtani, mint a weboldalon megjelenő különböző célt szolgáló modulok (pl. Termékszűrő, Top termékek, stb.)

Shoprenter – modulok

5. lépés

A sablonokat a Megjelenés > Téma kiválasztás menüben éred el. Kapsz is egy figyelmeztetést: a téma megváltoztatásakor a legutóbb aktivált modulok beállításai elveszhetnek. Azt javaslom, menj biztosra: mielőtt bármi beállítást végrehajtanál, nézd át egyesével az összesen 11 sablont és válaszd ki a legszimpatikusabbat lehetőleg úgy, hogy később ezen már ne kelljen változtatni. Természetesen a sablon majdnem minden elemét testre szabhatod, így létre tudsz hozni olyat, ami kápráztatja majd a szemet.

Shoprenter – sablonok

6. lépés

Kiválasztottad a témát, a színeket, a modulokat is nagyjából összeraktad. Jöhetnek a termékek! A „Bolt kezelés” résznél a „Termékek”-re viszed a kurzort: itt tudsz megadni termékeket, kategóriákat, XLSX fájlt importálni / exportálni, termékváltozatokat megadni.

Shoprenter – termék import

7. lépés

Alul a „Beállítások”-ban eléred az olyan általános konfigurációkat, mint a webshopon megjelenő információk módosítása (boltnév, kapcsolat, stb.), de a rendeléshez, fizetéshez, SEO-hoz fűződő beállításokat is itt lehet elérni.

Shoprenter – beállítások

8. lépés

Kész vagy a termékek feltöltésével; ha az előnézetet frissítgeted, már egészen jól néz ki az oldal, kezd összeállni. A következő lépésben az „Alkalmazások” -ra kattintasz, itt tudod összekötni a webshopod olyan alkalmazásokkal, mint a Billingo, Dropshippy, GLS, vagy mint a konverziónövelő Optimonk, Retargeting.

Shoprenter – alkalmazások

9. lépés

Élesíted az oldalt, tesztelsz, javítasz.

Egyszerűnek tűnik, de azért így is biztos, hogy jó pár órát rá kell szánnod, hogy minden a helyén legyen. Részletezhetném még tovább a bemutatást, de akkor napokig kellene olvasnod ezt a cikket. Mindenesetre igyekeztem nagyjából szemléltetni, mire számíthatsz, ha ezt a megoldást választod.
Amennyiben bárhol elakadnál menet közben, a Shoprenter supportja igen erős, bármilyen technikai vagy egyéb kérdéssel megkeresheted őket (már ha nem lesznek gyorsabbak nálad, és hívnak fel előbb). Továbbá rengeteg ingyenes képzést nyújtanak: online oktatóvideókkal, vagy legközelebb májusban – majd a járvány csillapodásával – egész napos élő oktatással segítenek eligazodni a rendszerben.

Merre tovább? Következő lépés?

Borítókép: shoprenter.hu/referenciak

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Gyimesi Károly
Kommunikáció és médiatudomány szakon végeztem, jelenleg marketing mesterdiplomámat szerzem angol nyelven. A Minnernél hamar be lettem dobva a mélyvízbe: számos üzleti konzultáción segítettem Milánnak, több százezer forint értékben indítottam el marketingkampányokat, ezekhez sok segítséget nyújtottak a MinnerAkadémia képzései is. Jelenleg a tartalomkészítés a fő feladatom. Részt veszek a Minner víziójában, azaz munkámmal segítem, hogy a vállalkozók, cégek még sikeresebbek legyenek.

Instant posztok

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

Első rendelési hozamlehetőség a kínai import információkból

  • Befektetési összeg: 69 900 Ft-ba kerül az a tudás, aminek köszönhetően lesz terved, információd, tudásod a megfelelő kínai partner kiválasztásához, a rendelések kezeléséhez, vagy például a vámoláshoz.
  • Várható hozam: 1 000 000 Ft, ennyi az átlagos hozam a kezdő kínai import rendeléseknél, amikor valaki maga végzi az importálást. Általában 1-1,5 millió forint értékben történik meg az első rendelés, és beleszámítva a szállítási és egyéb költségeket is, és utána az eladási árat számolva kb. 1 millió forint körül lesz a hozamod. Ennél lehet több is. Ahogy szakértőnk mondja, a matek akkor jön ki, ha a beszerzési ár duplájáért lehet eladni a terméket. Ennek oka, hogy fel tudj készülni minden változó tényezőre. 
  • A befektetésed: Kínai Import, Alibaba online képzés

Az információk hiánya miatt halogatunk projekteket, mint például azt, hogy végre elinduljon a kínai import szállítmányunk. Szerezd be a tudást, aminek köszönhetően végre bele tudsz vágni! És a kezdeti hozam később még tovább növekszik! 

MinnerInstant

Látod a háttérben a két Costa Coffee feliratot? Egyik itt előrébb egy kávézó / önkiszolgáló étterem kifüggesztett logója, hogy náluk Costa Coffee-t szolgálnak fel, a másik egy Costa Coffee kávézó, amit a hazai Costa Coffee lánc üzemeltetett. Ez zárt most be, lényegében azért, mert a Coca-Cola (Costa márka tulajdonosa) több száz kisebb vendéglátóegységnek adta oda a jogot, hogy kitehessék, náluk Costa Coffee is van. Apróság, de mégis így borítja az egész üzletmenetet.

A Telex-en most olvasható egy frissebb nyilatkozat az L-Coffee Kft vezetőjétől. Kattints ide!


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek

Zseniális reklám a Mindentment fogászattól
A Revolutnál is lesz részletfizetés. Vásárolj most fizess később