Így kezdj neki a csapatépítő szervezésének kisvállalkozóként!

Dátum

Megosztás

Vállalkozóként a munkatársaink a legnagyobb befektetésünk, ezért érthető módon szeretnénk egy összetartó, motivált csapatot, akik lelkesen és eredményesen dolgoznak. De ezért bizony tenni is kell! A csapatépítő program első gondolatra megfoghatatlan, nagyvállalati pénzszórásnak tűnhet, pedig az első alkalmazottól kezdve érdemes foglalkozni vele. Nézzük is, hogyan közelíthetik meg a KKV-k, kis cégek a csapatépítést, és mik a legjobb csapatépítő programok, amiket a munkatársak is meghálálnak!

Várjunk csak, kell nekem ezzel foglalkoznom?

Mielőtt becsuknád a cikket, hogy ez valami multis HR-duma, lépjünk egyből vissza egyet. A helyzet az, hogy ha csak nem egyszemélyes hadseregként képzeled el a vállalkozásod jövőjét, akkor muszáj a csapatépítésen gondolkodnod. Minél előbb, annál jobb. Akár ha 10 fő alatti a csapatod, vagy csak az első egy-két munkatárs felvételén vagy túl (sőt, most tervezed!), a csapatépítés fontos szerepet játszik a sikeres munkavégzésben, a csapat kohézióban, egymás iránti bizalomban, és a munkaerőmegtartásban.

A munkavállalók az első 6 hónapban nem a fizetés miatt mondanak fel. A bizalom megingása miatt távoznak.

„A munkavállalók az első 6 hónapban jellemzően nem a fizetés miatt mondanak fel, hanem érzelmi alapon döntenek: a bizalom megingása miatt távoznak. Nem bíznak a vezetőjükben, munkatársaikban, a szervezet céljaiban, kommunikációjában. Már rövidtávon is hatalmas haszna van a csapatépítő-szemléletnek: a munkáltató azt az üzenetet sugározza a munkavállalók felé, hogy nincsenek egyedül, számíthatnak egymásra. A kölcsönösség pedig a szervezeti bizalom alapja.” – mondja Dr. Kalmár Péter, az [eureka] Consulting & Games társalapítója.

„A csapatépítési folyamat szerves része lehet az onboardingnak, segítségünkre lehet, ha tisztázni kell a munkafolyamatokat, ha egy új folyamatot kell bevezetni. Egy jól szervezett csapatépítő esemény segít, hogy megértsük egymás működését, megismerjük a kollégák készségeit, képességeit, ami különösen fontos, hiszen kulcstevékenységek kislétszámú szervezeteknél egy-egy embernél összpontosulnak és szerencsés, ha a csapat látja, ezen feladatok ellátásban hol és hogyan tud jól segíteni.”

Biztos minden csapatépítés épít?

Az interneten közel 687,000 találatot kapunk a „csapatépítő program” kifejezésre, ami számos
lehetőséget kínál a választásra. De ne essünk abba a hibába, hogy azt feltételezzük, mindegyik
ugyanolyan hatékonyan segít a csapatmunka erősítésében. Dr. Kalmár Péter szerint “vannak olyan esetek, amikor borítékolható az, hogy elvérzik a csapatépítés, ennek pedig egyetlen oka, hogy a program, amit megrendeltek a csapat számára egy kiváló program, de nem-csapatépítő-program.”

A csapatépítő programok célja kifejezetten az, hogy támogassák a csoportokat és csapatokat az
együttműködésben, kötődésben és közös célok elérésében. Más programok ugyanakkor általában egyéni vagy specifikus célokat szolgálnak, és nem feltétlenül építik a közösséget vagy erősítik a csapatmunkát.

Mitől lesz egy program valóban csapatépítő?

  1. Interakció: A csapatépítő programok gyakran interaktív tevékenységeket kínálnak, mint például játékok vagy csoportos feladatok. Ezek segítik a résztvevőket közelebb kerülni egymáshoz és megismerni egymás erősségeit és gyengeségeit.
  2. Szórakozás: A csapatépítésnek szórakoztatónak és motiválónak kell lennie. Ez erősíti az együttműködést, növeli az elköteleződést, javítja a kollégák közötti kapcsolatot.
  3. Fókusz: Az egész programnak a csapatra kell összpontosítania. A csapatépítő programok olyan
    készségeket és képességeket fejlesztenek, amelyek a munkahelyi környezetben is kifejezetten
    hasznosak.

Hagyjuk végre a zsákban futást a Kádár-korszakban!

Az iskolai akadályversenyek és hasonló sportprogramok régen népszerűek voltak, de a modern
munkahelyi környezetben új megközelítésekre van szükség.

Bárány Gergely, az [eureka] Games üzletágvezetője így vélekedik: “A megfelelő csapatépítő program az adott csapat sajátos problémáit tartja fókuszban, míg a megfelelő lebonyolítók tudják hogyan közelítsenek ezekhez a problémákhoz úgy, hogy az szervezeti egységet kovácsolva kerüljön feloldásra. Gyakran mondjuk, hogy a jó csapatépítő program a fejlesztés előszobája, ugyanis a képzett játékvezetők könnyűszerrel tudják az adott problémákat megszólítani a megfelelő játékon keresztül. Az így szerzett tapasztalatokat és élményeket nem csak egyéni szinten, de mint szervezet is tovább lehet vinni a program után.”

Tehát, amikor a csapatépítésről és a közösségépítésről van szó, ne elégedjünk meg a „zsákban
futással”. Engedjük el a megszokott módszereket, és válasszunk egy olyan programot, amely valóban csapatépítő és hatékony az együttműködés erősítésében.

#példa:Oké, hogy az adott sajátos problémához adott csapatépítő program illik, de hogy képzeljük el ezt a gyakorlatban? Dr. Kalmár Péter példaképp különböző célokhoz illő játékokat javasolt:

  • Ha az a célunk, hogy a csapattagok jobban megismerjék egymást fontos, hogy a csapatépítésre olyan játékot válasszunk, ami könnyen helyzetbe hoz mindenkit és nem csak a kollégákról, magunkról is sok új dolgot megtudhatunk. Ilyen például az Igen! csapatépítő játék.
  • A csapatépítés célja lehet a stresszoldás is. A szerepjátékos elemek és a humoros, laza narratívák segítenek eltávolítani a kollégákat a mindennapi énjüktől, így pedig könnyebben nyílnak meg, nemcsak befelé, hanem a munkatársaik felé is. Ezzel meg is teremtettük a bizalomépítés alapját a csapaton belül. Erre remek lehetőséget kíván a Glamúr Lokál vagy Az Underwood – rejtély játék.
  • Egy csapatépítő program arra is alkalmas lehet, hogy a személyiségünkhöz és a munkahelyi szerepköreinkhez passzoló felelősségi szintekkel megismerkedjünk. Vérfarkas vadászat során egyáltalán nem mindegy például, ki az önkéntes Polgármester, aki döntéseivel és tanácsaival vezeti a közösséget. Nyomozás során sokat számít, van-e valaki, aki a részfeladatok és az erőforrásokat menedzseli. Csapatjátékok esetén pedig mindig érdekes megfigyelni a tagok közötti dinamikát a problémamegoldásoknál: ki az aki elemez, aki megvalósít, aki irányít, aki mobilizál. A játékos környezet számtalan szerepbe helyezhet bennünket, és megvan az az előnye, hogy a hibázásnak nincs súlyos következménye, sőt sok esetben még humorforrásnak is számít, amiből tanulhatunk.

Milyen gyakran legyen csapatépítő?

Rossz hírünk van, a csapatépítés, szervezetfejlesztés nem egy olyan dolog, amit évente, félévente egy programmal kipipálhatsz, és többet nem kell vele foglalkozni.

„A legcélravezetőbb, ha a csapat építése egy szemlélet, egy cél, ami áthatja a munkát és a
mindennapokat. Azok a munkahelyek, ahol a dolgozók kiegyensúlyozottak, jókedvűek és felszabadultak, a mindennapjaik szerves részévé tettek valamilyen közösségi eseményt, játékot.”
– mondja Dr. Kalmár Péter.

Persze ezt nehéz kézzelfoghatóvá tenni, főleg úgy, hogy egy kis cégnél minden erőforrásra szükség van, sőt egy sűrű időszakban nem könnyű egy órát sem beáldozni olyan programokra, amiknek esetleg nem látjuk az azonnali megtérülését. Dr. Kalmár Péter szerint az ideális eset, a tankönyvi átlag havi egy, vagy legalább negyedévente egy csapatépítő program lenne. Ha ez adott cégnek nem reális, akkor a hangsúly a rendszerességen van, és a hozzáálláson, hogy ne taktikai aktivitásként tekintsünk a csapatépítésre, és pláne ne egy „le kell tudni” feladat legyen a to do lista végén.

Ez jó volt, van még ilyen tartalom?

Kiemelt kép: Unsplash

Sólyom Eszter
Sólyom Eszter
A MinnerAkadémia színfalai mögött azon dolgozom, hogy a legfontosabb információk a lehető legjobb minőségben jussanak el hozzád. A Minneren előszeretettel írok cégkultúráról, társadalmi felelősségvállalásról, szervezetfejlesztésről.

Ötlettől az értékesítésig, alig 4 óra alatt – Formdealer esettanulmány 1. rész

Készült már útmutató itt a Minneren a Formdealerhez, de miért állnánk meg itt? Úgy döntöttünk egy sokkal jobb módszerrel is megpróbálunk nektek segíteni, egy...

Jövőre megfizetsz a palackodért – LifeTilt dráma – Jobb az EUR bevétel, mint a HUF #hírszemle

Balogh Tamás személyes brandje, a LifeTilt a maga szókimondó tartalmával 2022-ben átkerült a Tutti Kft-hez. Mivel Balogh Tamás személye volt maga a marketing, hogyan...
00:37:17

100 Termékötlet Kínából 9. rész – Canton Fair Phase 2 termékei: élethű plüssök, falidekoráció…

Itt már a Canton Fair-en voltak a Gáborék a kínai útjuk során. Először is a videón egy konténer berakodást is láthatunk. Egy gyűjtőraktárban járunk,...

Gyakorlati útmutató kapcsolatépítéshez. Networking tippek, trükkök

Hallottad már, hogy a kapcsolati tőke aranyat ér, de hogyan lehet tudatosan kapcsolatot építeni? Hogyan találkozz, beszélgess üzleti kapcsolataiddal anélkül hogy úgy éreznék, csak...

Hogyan veszíts el 20 millió dollárt 1 hónap alatt? – Béna márkamegújítók

Még a legnagyobb márkáknak szüksége van a rebrandingre. Gondolj bele: Netpincérből Foodpanda, majd Foodora, vagy Pannon GSM-ből Telenor, majd Yettel. Sokszor jót tesz a...

5 hiba, amit egy webshop indításakor elkövethetsz

Egy webshop elindítása kihívásokkal teli folyamat, mivel számos összetett tényezővel kell számolni. Elsőként, piackutatás és a versenytársak elemzése nélkül nehéz megállapítani, hogy van-e valódi...

Jó kedvében kell lennie a vevőnek, hogy betaláljon a hirdetésed? Gondoltál már erre?

Egy izgalmas felvetésem van, amihez természetesen kutatást is hozok továbbá egy olyan megvilágosodásban lesz részed, ami garantáltan pénzt tesz a pénztárcádba. Te is abba...

Tiktok marketing esettanulmányok, példák. Lehet vevőt szerezni TikTokról!

Te is már gondolkoztál azon, hogy a Tiktokon elkezdd a tartalomgyártást, megszerezd innen az első vásárlód? Ezek az esettanulmányok végigvezetnek azon az úton, ami...

Értékesítőből cégtulajdonos. Bálint útja az alkalmazotti léttől a milliárdos forgalmú saját cégig

Csereklyei Bálint ma már egy több millárd forint forgalmú céget vezet, ő is a tulajdonos. De a sztorija ott kezdődött, hogy ennek a cégnek...