Kreativitás parancsra?! Így ötletelj, brainstormingolj vállalkozóként egyedül és a csapatoddal

Néha rá tudunk görcsölni dolgokra és ha éppen nem jön ihlet, még nehezebben jutnak eszünkbe a dolgok. Hogyan ötleteljünk? Hogy születnek a zseniális ötletek? Olyan módszereket adok most a kezedbe, aminek köszönhetően nem esik majd nehezedre az ötletelés, sokkal fókuszáltabban tudsz gondolkodni. Lassan 10 éve dolgozok ebben a tartalomgyártó kreatív iparban, mégsem fogytam ki az ötletekből, a kreativitásból. Ezt mutatom most meg neked!A cikk elolvasása után te sem fogsz!

Évekkel ezelőtt egy képzés részeként tartottam eseményt, ahol kampányokon ötleteltünk. 16 vállalkozóval öt órán keresztül brainstormingoltunk, a csapat felének ott helyben elkészítettük a kampány teljes vázlatát. Mindenki nagyon élvezte, a leggyakoribb reakció mégis ez volt:

Ez ilyen egyszerű? Otthon vagy a cégnél miért nem megy ez?

Nos, ha az alábbi praktikákat elsajátítod, akkor menni fog az otthon/az irodában is!

Figyelem! Látod a cikk borítóképét? Na ilyet soha nem csinálunk! Legyen mindig szem előtt minden ötlet, mert abból jön az újabb ötlet.

A milliárdosok így gondolkodnak – Bill Gates, Elon Musk, Mark Zuckerberg

Michael Simmons kutatta a sikeres emberek szokásait, és összefoglalta a tapasztalatait a Business Insideren. Michael a kutatása közben arra jött rá, hogy a milliárdosok (Bill Gates, Elon Musk, Mark Zuckerberg…) legalább átlagosan napi 1 órát töltenek azzal, hogy képezzék magukat, könyvet olvassanak vagy éppen hogy csak gondolkodjanak.

Bill Gates például évente többször is elvonul 2 hétre, hogy egy-egy területről szóló anyagokat átnyálazza, összegezze, majd próbálja átültetni a gyakorlatba… azaz ötletel. Közben rengeteget jegyzetel, leír bármit, ami az eszébe jut.

Kell az inspiráció ahhoz, hogy valami új ötlet szülessen.

Még ha nem is tudsz két hétre elvonulni, azt eltanulhatod Gates-től, hogy rendszeresen adj időt magadnak gondolkodni, hagyd „unatkozni” az agyad amikor nincs lefoglalva problémamegoldással vagy nem zombul a social media előtt. És mindig legyen nálad jegyzetfüzet vagy jegyzet app, amibe felírod a random(nak tűnő) ötletmorzsákat – ki tudja, mi lesz még belőlük a jövőben!

(A milliárdosok 1 órás önképzési, gondolkodási szokásáról itt beszélek, ebben a podcastban)

A cikk további része előfizetőknek elérhető. Jelentkezz be, és olvass többek között a Mr. Bean módszerről, és arról, hogyan vezess hatékony brainstormingot a csapatoddal!

Oldd fel a cikket és szerezz előnyt a piacodon!

A Minner Előny előfizetéssel még szakmaibb, gyakorlatiasabb, részletesebb üzleti tartalmak várnak rád. Csatlakozz a prémium tagsághoz, a Minner Előnyhöz azonnali, korlátlan hozzáférésért.

Már tag vagy? Jelentkezz be az olvasáshoz! (Itt a FB, Google login is)

Kapcsolódó cikkek

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Kapcsolódó cikkek