Indíts vállalkozást: 155. ötlet – Dropshipping webáruház indítása – Kiszállítás, logisztika kiszervezve = hátradőlés

Mi a dropshipping? Ilyen webáruház indítása

Bár már néhány éve berobbant a piacra a dropshipping módszer, mégis idehaza még nem annyira népszerű. Pedig mérföldekkel megkönnyíti egy webáruház működését, sőt, költséghatékonnyá teszi. A technológiai megoldások itt vannak előttünk, csak ki kell őket használni, illetve megszerezni azt az információt, hogy léteznek.

155. üzleti ötlet: Dropshipping webáruház
Kezdjük először is a leírással, mi is ez az új dolog. A “Miért érdemes webáruházat indítani?” kérdésre a választ ide kattintva éred el, majd az ötlet elolvasása után nézz vissza ide! Kétféle ötletet is olvashatsz, nézd végig a cikket! 
Mi a dropshipping?
Amikor egy webáruház (kiskereskedő) a nagykereskedő árukészletét tölti fel a webáruházába, de nem raktároz egy terméket sem. Amikor befut a rendelés, akkor azt elküldi a nagykereskedőnek, aki a rendelést, a csomagot kiküldi a vevőnek úgy, hogy a vevő a webáruház adatait látja, és semmilyen utalást nem lát a nagykereskedőre (se név, se semmi). A nagyker kiállítja a számlát a kiskereskedőnek. Egy ábra erről a modellről. A kép alatt folytatom!

Fotó: https://storecoach.com/

Részletezve a folyamatokat:
– a vevő rámegy a webáruházra, ahol a webáruház saját megszabott áraival látja a termékeket
– a kiskereskedő számlát állít ki a vevőnek
– a nagykereskedő számlát állít ki a kiskereskedőnek (webáruháznak)
– a vevő a kiskereskedővel áll kapcsolatban
– a terméket a nagykereskedő csomagolja és küldi ki a vevőnek (a webáruház, vagyis a kiskereskedő adataival)
– a kiskereskedő, vagyis a webáruház tulajdonos olyan árat határoz meg, amilyet ő akar, vagyis olyan árréssel dolgozik, amilyennel szeretne
– nem kell raktároznia a webáruháznak
– a vevő nem tudja, ki a nagykereskedő

Előnyök:
– nem kell raktározni
– vagy nagyobb árréssel lehet így dolgozni, vagy pont olcsóbban tudják adni a terméket
– marketing: valójában ebben az esetben a marketinggel kell foglalkozni a webáruház tulajdonosnak nagyrészt, így főleg olyanoknak ajánlott, akik értik az online marketinget.
– ez jobb is, mint a partner program, affiliate, mert itt ténylegesen a saját magunk által megszabott árakkal tudunk dolgozni.

Dropshipping Magyarországra szabva

Ha az elején gyorsabban be akarod indítani az egészet, akkor van egy jó ötletem. Nézz ki néhány terméket, főleg egyedi termékekre gondolok. Vedd fel a gyártóval, vagy adott webshoppal a kapcsolatot. És mondd azt, hogy jutalékért értékesíted a termékeket, amolyan affiliate rendszerben. Valaki rendel tőled egy terméket, akkor egy ún. api-n keresztül kapcsolódsz az adott webshopra, és a vásárló az adott webshopnak is elküldi a rendelést. Így ők fogják kiküldeni, csomagolni… Én például saját márkás dolgokat fogok így értékesíteni. De mondok egy érdekességet: a videóloggerek is hasonló megállapodásban vannak a saját logós termékeikkel, ha jól emlékszem akkor a Letmicro céggel. Természetesen több termék egyidejű vásárlásánál érdekes lehet a helyzet, de tudod ez egy ötlet, dolgozz meg érte, hogy ezt a kis problémát áthidald. -> Na jó, erre is van megoldásom, tippem, írd csak be a Google-ba, hogy: logisztika webshopokhoz ->>> Tádááám! Probléma megoldva.

+ megoldások, amiket alkalmazhatsz még:

Célpiac: online vásárlók
Konkurencia: még a dropshipping webáruházakból nincs sok itthon, így pont jókor tudsz beszállni. Természetesen a többi webshop ugyanúgy konkurenciád lesz, de árban jobb tudsz lenni.
Megvalósítás:
0. lépés: Én ezt javaslom: A dropshipping vállalkozásodat ilyen egyszerűen el tudod indítani, akár munka mellett is.
1. Keress egy jó webáruház bérlési lehetőséget (pl. Shoprenter, Unas…).
2. Keress akár több dropshipping céget is. A webáruházadba könnyedén tudod “importálni” az ő termékeiket.
3. Marketing: Valójában a legnagyobb feladatod az lesz, hogy a megfelelő marketinget rakd a webshopod mögé.
– Facebook-marketing
– hírlevél
– Google Adwords
– blogmarketing

Néhány ilyen nagykereskedő, vagyis “szolgáltató”:

Érdemes megnézned, ott is elég jó leírást találsz erről a témáról.

Nem tetszik az ötlet, vagy te máshogyan fognád meg a dropshiping technológiát?

Tehát ebben a piacban is érdemes gondolkodni. Akár mint

  • webáruházat üzemeltető, aki dropshippingezik (pl. Shopify alatt működő webáruházakkal könnyű ezt kivitelezni)
  • dropshipping szakértő – még nincs ilyen a piacon, és hamar országos szakértőként tudsz megjelenni a piacon, sőt, még jó kis üzleti modellt is rá tudsz húzni (pl. webshopot értékesítesz, beüzemelést…)
  • dropshipping beüzemelő – az előzőhöz hasonló, de beletartozik minden. Odamegy hozzád valaki, aki szeretne egy ilyen webshopot, majd te mindent adsz nek: webshop (havidíjas, pl. Shopify), kapcsolatok, IT, könyvelés…
    (Az igazat megvallva ez a modell egyszerű webshopoknál is működne, nem kell az, hogy dropshipping-modellben működjön).
  • IT megoldások, fejlesztések – a webshop keretrendszerekhez különféle dropshipping-megoldások fejlesztése

Webáruház indítás feltételei, lépései

Külön cikkbe szedtem a webáruház indítás lépéseit, mert ha az is ide bekerült volna, akkor eszméletlenül hosszú lenne ez a cikk. Kattints ide és olvasd el! Sőt mentsd majd el a cikket, vagy nyomtasd ki, mert egy jó kis webáruház indítás csekklistát találsz benne!

Ehhez kapcsolódó cikkek és ötletek:

 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Miskolc / Pécs / Debrecen / Szeged / Győr / Budapest - üzleti tanácsadás

Találkozzunk a te városodban! A Minner a következő 2 hónapban a fenti városokban tart üzleti tanácsadói órákat! Használd ki! Részleteket!