33. üzleti ötlet: A keresztapa ötlet, legyél valaki consigliere-je

Dátum

Megosztás

Tudtad, hogy sok tehetős embernek van consigliere-je? Vagyis, amolyan tanácsadója, mindenese. A maffiából ismert pozíció elvileg tanácsadót jelent, de sokszor inkább a „főnök” jobb kezét jelenti, vagyis asszisztens.

33. vállalkozás ötlet: „A” ötlet: Consigliere szolgáltatás tehetős embereknek,

„B” ötlet: Consigliere szolgáltatás Magyarországra érkező külföldi üzletembereknek, „C” ötlet: Consigliere közvetítő portál létrehozása – jó lehet inkább csak közvetítő.
Nem olyan bonyolult egyébként, sok vállalkozónak van egyébként is jobb keze. Valójában egyszerűen tekinthetjük asszisztensnek, mindenesnek is. Most így belegondolva lassan ilyen lesz nekem a távol asszisztensem is. Épp most kapott új feladatokat. 
Alap ötlet tehát, hogy saját magadnak keresel állást tehetősebb embereknél, vállalkozóknál hasonló pozícióban, mint amit az előbb leírtam. Ezt picit nehéz kivitelezni, de csak egyet kell meggyőzni, és havi több százezres fizetésed lesz. Kapcsolatépítés, kapcsolatépítés, kapcsolatépítés. 

Anno brókerként tárgyalások alkalmával több ilyen „asszisztenssel” találkoztam, szóval van piaca. Oké, aláírom, olyan közegben is kell mozogni elvileg, de körül kell nézni. Fontos, hogy tudja a megbízó te mit is csinálsz pontosan, így jobban tud dönteni. Szóval te elvégzed a „piszkos munkát”, vagyis ami neki fáradtság (bevásárlás, sofőr vagy, megveszed a jegyeket az operába, színházba, tárgyalást előkészíted, vagy te kezded a tárgyalást…). A félre értések kedvéért, nem maffiózóknak leszel a tanácsadója (a kép félrevezető lehet), hanem üzletembereknek!
A „B” ötlet azoknak jó, akik beszélnek angolul, vagy más nyelveken. Ezt már díjazni fogják a külföldi üzletemberek, mivel te plusz tanácsokat tudsz adni nekik. Tételezzük fel egy kisebb cég tulajdonosa eljön hazánkba. Te 3 nap munkáért (követed, ügyeket intézel neki…) kérsz mondjuk 500-1000 euró közötti összeget. Szerinted ez az összeg hátba vágja? Hát nem! Érdemes például hotelt is intézned és hasonlókat (szórakozás …). Máris plusz bevételi forrás lehet.
A „C” ötlet szorosan kapcsolódhat a „B”-hez, vagyis itt nem magadat közvetíted, hanem nyelveket jól beszélő magyar embereket (az ügyfeleiteknek még olcsóbb is lesz így, mint egy tolmács). Sok külföldi üzletember jön nap mint nap Magyarországra. Hm lehet ebben nagyobb fantázia is van, mint az első kettőben.

Fura, de időnként azt tapasztalom, hogy majdhogynem jelenleg az ügyvédek látják el ezt. Persze nem loholnak az ügyfél után, de mindenért őket hívják fel, most külföldiekre értem.

Célpiac: Vállalkozók, külföldi üzletemberek
Konkurencia: Hát, talán a tolmácsok lehetnek azok, vagy ügyvédek.
Megvalósítás, üzlet:
1. Ez egy kicsit nehezebb megvalósítani, mint a többi ötletet. Ehhez sokszor kapcsolati tőke kell. Cikkek a témában:

2. Ha kész egy jó kis weboldal, akkor külföldiekre Google Adwords a legjobb megoldás.
3. A „C” ötletnél is a jó weboldal az első lépés. Embert találni rá könnyű, hiszen sokan beszélnek jól pl. angolul, és jó mellék jövedelem lesz nekik.

Profit várakozás:
Az „A” ötlet esetében egy főállás, szóval 400 000 forintnál kezdődik (sokszor teljes rendelkezésre állást követel ez a szakma.
„B” ötlet esetében napi 50-100 ezer forint a jövedelmed.
„C” ötlet esetében pedig közvetítői díjból kapsz, mondjuk 10-15 ezer forint/közvetítés jó ár már. De itt más megoldás is lehet, gondolkozz, ez csak egy ötletmorzsa.

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!