MinnerInstant – A Minner rövid üzleti tartalmai, posztjai. Ha csak pár perced van

A Minner rövid posztjait, újdonságait láthatod itt. A MinnerInstantot fenn a menüből is eléred, vagy a Minner főoldalán keresztül is tudod olvasni.

MinnerInstant

Két és fél éves vitát zárt le a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután elfogadta az eMAG ajánlatát: 200 millió forintos bírságot szabott ki a cég 2018-as Black Friday-akcióját követően indult versenyfelügyeleti vizsgálatban, továbbá nagyságrendileg 4 milliárd forint összegű jóvátételről állapodott meg az üzemeltetőkkel.

Bruttó 3 ezer forint értékű kupont bocsát ki minden olyan ügyfele számára, aki az előző 12 hónapban az eMAG.hu-n bármilyen értékben vásárolt.

4 milliárd jóvátétel = fejleszti az eMag Marketplacet, bár ők úgy írták segítik a hazai KKV szektort. Van is min javítania, mert a hazai piacon megvalósított piactere nem a legfelhasználóbarátabb: Mit érnek a hazai piacterek? Kereskedők, vásárlók szemszögéből? Pl. eMAG Marketplace

Forrás: Index

MinnerInstant

Nemrég kiadott a NAV egy tájékoztatót a KATA tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatban. Vannak extrém esetek benne, és újabb bürokráciai probléma.

“A KATÁS EGYÉNI VÁLLALKOZÓNAK A SZÁMLA KIÁLLÍTÁSAKOR ÍRÁSBAN TÁJÉKOZTATNIA KELL A KIFIZETŐT ARRÓL, HOGY A KATA ALANYA. AZ NEM ELÉG, HA A KATÁS VÁLLALKOZÁS FELTÜNTETI AZ ÁLTALA KIÁLLÍTOTT SZÁMLÁN, HOGY KISADÓZÓ.”

NAV tájékoztató erről

Na, de a MKOE alelnöke Ruszin Zsolt megpedzegette ezt a témát. Hoz néhány példát:

 • A liftszerelőnek például már megrendeléskor kell tájékoztatót adnia, hogy KATA-s.
 •  Az MKOE álláspontja szerint egy e-mail, az SMS is írásos tájékoztatás.
 • A tisztítószert katás boltban beszerző számára viszont írásos tájékoztatás a szerződés létrejöttével egy időpontban kiállított a számla is, mert az ilyen ügylet azonnali adásvétel, itt nem válik el időben a megrendelés és a teljesítés.
 • A webáruház a honlapján kimeríti az “írásban tájékoztat” fogalmát, ha a megrendelési folyamat közben valamelyik képernyőn (nem pedig az ÁSZF-ben) szerepelteti, hogy kisadózó. Ehhez nem kell semmiféle “külön nyilatkozat”.
 • A NAV részéről már korábban elismerték, hogy a számla is írásos tájékoztatás.
MinnerInstant

Rákeresel a VR Gym szóra és azonnal ledöbbensz milyen játékos, kondis, fitness megoldások vannak, mindezt VR szemüvegre.

Játékosítás,
challenge,
pontgyűjtés,
motiváció…

Például az újabb Oculus-okhoz már számítógép sem kell, okosmobillal működik. És rengeteg megoldást hozzá lehet kapcsolni. A fitness egyébként is jó terület, Magyarországon élen jár az elhízásban.

A fenti kép a Blackbox-vr.com -ról van. De érdemes rákeresni a VR Gym, VR Fitness szavakra, és azonnal eléd tárul a piac. Látható, hogy sokszor hozzákapcsolnak különböző eszközöket, kondigépeket. Ami azért jó üzlet szempontjából, mert az ügyfél csak nem szerzi be magának otthon az összes elemet. Tehát üzletet lehet rá építeni.

Azért is figyeltem fel rá, mert úgy látom igazán izgalmas előfizetéses rendszert lehet ráépíteni, ahogy azt a Peloton cég tette a szobabiciklikkel. Erről itt olvashatsz: Így kell eladni 400 000 db szobabiciklit 5 év alatt! Webáruház transzformáció

De ez még semmi! Találtam már rá magyar megoldást is! Érdemes keresni még, mert például ezzel komplett üzletet lehet nyitni: https://maniafitness.hu/holofit/

Valamilyen más ötletet keresel?

Irány a Minner 2021-es vállalkozási ötletek! Kattints ide!

MinnerInstant
 • 70%-kal nagyobb eséllyel vásárolnak az emberek, ha a webáruház saját keresőjéből indít keresést a felhasználó. (Forrás: Luigi’s Box)
 • Majd nézd meg nálad mennyi az arány, de a látogatók átlagos 20%-a használja a keresőt a webáruházaknál. Van olyan szegmens, ,mint az FMCG, élelmiszer, ahol ez 40%.
 • A keresések 10-25%-a fut üres találatokra, erre van megoldás (Forrás: Prefixbox)
 • A konverziós ráta a keresőt használó felhasználók esetében 15%. (Forrás: Luigi’s Box).

Megtudnád erről még többet? Irány a legújabb Minner cikk: A webáruházak most felokosított keresővel növelik bevételeiket

MinnerInstant

2018-ban írtam, hogy milyen gyorsan felívelhetne egy poltikai csatorna népszerűsége, mert annyira a mindennapjainkban van, hogy szinte a kommentelők húznák fel. Mindjárt linkelem is a tartalmat.

Azóta két poltikai témát választó csatorna is kilőtt.

 • Partizán – 161 000 követővel, aminek nagy részét elmúlt 1 évben sikerült elérniük. És a Youtube-on kívül podcast oldalakon is a toplisták élén, vagyis például Spotify-on.
  Komplett szerkesztőség áll már a csatorna mögött.
 • Pottyondy Edina – 117 000 követővel, szintén 1 év alatt sikerült felhúznia erre a számra. Ez főleg egyszemélyes hadsereg.

Most lehetőséged lehet még ebben a szegmensben indítani. Látszik hogy még van helye egy-két ilyen csatornának. Kapcsolódó tartalmak:

MinnerInstant

A divatba is beszivárgott, sőt az utcai viseletbe.

2020 áprilisában az Egyesült Államokban 79 százalékkal csökkentek a ruhaeladások, ami a valaha regisztrált legnagyobb zuhanás volt. A melegítőnadrágok eladása viszont 80 százalékkal növekedett egyetlen hónap alatt, és 2020 egészére nézve is 19 százalékos volt a növekedés.

Nagy-Britanniában éves szinten egynegyeddel csökkentek a ruhaeladások, ami szintén rekordnak számított, miközben a tréningnadrágok eladásai kilőttek, a piac mindkét végén. Az olcsó ASOS-nál 200 százalékos növekedés volt ebben a szegmensben 2020 tavaszán, míg a luxusmárkákat forgalmazó Net-a-Porternél 1300 százalékkal növekedett a mackóalsók forgalma.

Hogy néz ez ki Magyarországon? A Google kulcsszótervező eszközét hívtuk segítségül, amiből jól kirajzolódik a nagy érdeklődés. 3X többen keresnek rá a melegítőnadrág szóra.

Merre tovább?

Webshop ötletek 2021 [podcast]

Forrás: 444

MinnerInstant

Az iOS 14.5 frissítés óta a felhasználóknak lehetőségük van tiltani, hogy kövessék őket az alkalmazások. A MacRumors a Flurry adatelemző cég által közzétett adatok alapján azt írja, a felhasználók elsöprő többsége, nagyjából 96 százaléka döntött úgy, hogy az alkalmazások nem követhetik őket nyomon. 

Már a Facebook követést is tiltják. Itt látszik: Apple vs Facebook újabb felvonás

Forrás: HVG

MinnerInstant

Egyetlen reggel alatt több mint 16 millió dollárnyi (4,8 milliárd forint) készpénzt vettek fel a 7-Eleven 1700 üzletében egész Japánban, méghozzá olyan bankkártyákkal, amelyeknek az adatait egy dél-afrikai bankból lopták el. A helyi lapok arra következtettek, hogy azért ezt a bolthálózatot választották, mert azok automatái elfogadják a külföldi bankkártyákat is. Azóta sok ATM-nél korlátozták az egyszerre felvehető összeget.

A pénz Észak-Korea-ba jutott el végül. Egy, a New Yorker cikkében hivatkozott 2019-es tanulmány szerint Kim Dzsongilben a 2000-es évek elején tudatosult, hogy a jövő háborúiban óriási szerepe lesz a számítógépeknek, fia, Kim Dzsongun pedig a kiberhadviselés kereskedelmi hasznát ismerte fel.

Forrás: 24.hu

MinnerInstant

Élelmiszert, táplálékkiegészítőt.. értékesítő webshopok a Nébih és az NMHH célkeresztjében.

 Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

Ezen jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett „Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak „elsötétítése”.

Forrás: Nébih

MinnerInstant

Az egyik Minner vállalkozó felbuzdulva a fizetős hűségprogram cikkeken (link a poszt végén), és zöldségelőfizetéses rendszereken, továbbá egy találkozó után megalkotta a saját méhészetének a hűségprogramját, sőt mondhatni méhcsalád bérlés programját. Méhcsalád örökbefogadásnak nevezte el a kisebb csomagját, ami 8000 forint. Ez jelképes 8000 méh örökbefogadását jelenti. Ezért cserébe egész évben vállaljuk a gondozásukat, BIO méhészetükben. A vállalkozás a Beobee, egyik örökbefogadós csomagjuk a Méhcsalád örökbefogadás – 8000 Ft.

Ezt kapja az örökbefogadó:

 • Egy kis üveg, névre szóló, különleges BIO Hortobágyi vadvirág mézzel ajándékozzuk meg! 
 • Egy kis csomag virágmag keveréket is küldünk, amelyet virágos ládákban az erkélyen, vagy a kertben elvetve, támogathatja a méhek folyamatos táplálékszerzését a nyári időszakban. Ez a beporzók táplálékszerzésének támogatásán kívül, egy kitűnő családi program is lehet, ezzel is tudatosítva már a legkisebbekben a méhek védelmét és szeretetét. 
 • “Méhecske barát otthon” kis táblácskát adunk, melyet elhelyezhet a virágos kiskertjében, virágos ládájában.
 • Az örökbefogadásról, egy méhecske szülő oklevelet állítunk ki.
 • Az örökbefogadott méhcsalád állapotáról, a kampánnyal kapcsolatos fejleményekről, időről-időre, részletes tájékoztatást küldünk hírlevélben, így nyomon tudja követni életüket, munkájukat.
 • Az örökbefogadók nevét feltüntetjük honlapunkon, illetve az örökbefogadott kaptárak oldalán, egy kis táblán.

Továbbá edukációt kap az örökbefogadó, milyen egyéb teendőkkel segítheti a méheket. Természetesen a célcsoport a szülők, gyerekek. De ez mindenkinek win-win szituáció. És láttad a felsorolást, küldenek hírlevelet a méhcsaládról, van apropó, marketinges szemmel ez … uuu na ez igazán izgalmas….

De ez még semmi! Van egy fizetős hűségrogramja is, ami 3000 forintba kerül és cserébe 10% kedvezményt kapnak a vásárlók. Megnövelte a kosárértéket.

Van egy nagyobb csomagjuk is a Méhcsalád örökbefogadás gyerekeknek.

A fizetős hűségprogramról ezekben a cikkekben olvashatsz:

MinnerInstant

Friss! Már a Facebook-on is tudja tiltani a követést az iPhone (iOS) felhasználó. A FB megelőzi ezt, tájékoztat mielőtt feljön az iOS kérés. Nos a következő napokban már igazán látni fogjuk a negatív hatását. Mégha 20-40% között is mozog az iPhone használók száma a weboldaladon, akkor is azért csak nem akarjuk elveszíteni azt a 20-40%-ot. Sajnos gyengébbek lesznek a remarketing hirdetések, kevesebb statisztikai adatot kapunk. De a felhasználóknak is érdekes lesz, mert lehetséges, hogy sok irreleváns reklámot kap majd.

Foglalkoztunk a témával, sőt arról is beszélgettünk, hogy miként lehet megmenteni az eredményeinket. Erre tovább: Facebook iOS 14 tippek, átmeneti megoldások a kampányaidhoz [podcast]

MinnerInstant

Bizniszbulvár hír, de az egyik leggazdagabb, és legsikeresebb emberről és feleségéről van szó. Ahogy Jeff Bezos válásáról is írtunk, így most erről is. 27 éve voltak házasok. 1975-ben alapították a Microsoftot, 1994-ben házasodott össze Melindával.

Bill Gates vagyona így alakult az elmúlt időszakban. Amikor összeházasodtak valahol 10 milliárd dollár vagyona volt, és már akkor a leggazdagabb amerikaiak között volt. (billion = milliárd)

https://www.celebritynetworth.com/richest-businessmen/richest-billionaires/bill-gates-net-worth/

6 év alatt érte el az első millió dollárját. Nézd meg a többieknek mennyi kellett!: Ennyi év kellett az első millióhoz ($) Bill Gates-nek, Jeff Bezos-nak, Mark Zuckerberg-nek

MinnerInstant

Már tavaly is írtunk róla itt a Minner Instantban, hogy meglepődnél mennyi pénzt hoz ez a több évtizedes vállalkozás. A válság, a boltzár, a kiszállítási rendszer adottsága mind közrejátszott abban, hogy 2020-ban óriásit növekedjen. Sőt valószínűleg az is, hogy ahogy a kiszállítást már említettem a mozgóbolt üzleti modell miatt, ez bármekkora összeg esetén így teljesen ingyenes a webshop vásárlóknál. Egészen biztosan a növekvő online rendelések száma hozta el a forgalom és profit bővülést.

 • A forgalma a 2019-es 6,5 milliárd forintról 9,2-re növekedett.
 • A profitja a 2019-es 479 millió forintról 1 milliárd 360 millió forintra növekedett.
 • Ebből 650 millió forintot vettek ki osztalékban a tulajdonosok. Jó döntés, marad a cégben arra, hogy megtartsák ezt a fajta növekedést.

Az alábbi Google Trends adatokból is azt látjuk, hogy megugrott a cég iránti keresések száma. Duplájára nőtt, és most nem csak nyáron volt kiugró, hanem 2020 március elejétől kezdve.

Hasonló piaci növekedést láttunk

MinnerInstant

Friss! Már elérhető a honlapjuk! Itt ott meg is újult.- 2021. 05. 03.

Korábban ezt írtuk.

Ez fogadja a látogatókat már több hete. Korábban itt írtunk róla, összehangolt támadással egy zsarolóvírussal térdre kényszerítették a teljes Unix rendszert.

Képzeld el, hogy a webshopod már 1 hónapja nem működik!

Korábbi képernyőfotó a weboldalukról: (Weboldal http://unixauto.hu/)

A fenti kép helyett minden linkre ez jön be:

Elvileg volt biztonsági mentés, legalábbis a rendelésekről. A weboldal úgy látszik ment a levesbe, mert néhány nap alatt vissza lehet azt állítani. Neked van biztonsági mentésed? Legyen ez előttünk a példa, hogy tegyünk meg mindent, hogy védjük magunkat! Sok helyen lehet hiba, akár már egy felhasználó esetében is. Most írjuk pont a Digitális ninja hétre a jelszókezelő rendszerről az információkat, de ez a cikk is rávilágít, hogy legyen olyan cikk is, ami a biztonsági mentésekről, és további védelmekről szólnak.