Gyakorlati útmutató kapcsolatépítéshez. Networking tippek, trükkök

Hallottad már, hogy a kapcsolati tőke aranyat ér, de hogyan lehet tudatosan kapcsolatot építeni? Hogyan találkozz, beszélgess üzleti kapcsolataiddal anélkül hogy úgy éreznék, csak érdekből hívod őket? Gyakorlati lépésekben segít ez a cikk, hogy úgy bővíthesd a kapcsolati hálód, hogy az senkinek nem kellemetlen, és egyik résztvevő fél sem érzi magát kihasználva. Nem kell azonnal üzletelni, mégis segíteni fog a sikereidben a networking. A módszer mindenkinek hasznos, aki a kapcsolati hálóját bővítené, akár mint marketing stratégiát bevezetné a mindennapjaiba: szabadúszóknak akiknek az ajánlás a fő ügyfélszerző módszer lehet, cégvezetőknek akik új lehetőségeket használhatnak ki általa, de akár vezetőknek toborzásra vagy személyes márka kiépítésére is. Vágjunk bele!

4,57 embernyire vagy bárkitől a világon

Mit jelent ez? Átlagosan egy személynek alig 4 másik emberrel kell találkoznia, hogy például rajtuk keresztül oda kerüljön Elon Muskhoz, vagy egy bangladesi halászfiú például elérjen hozzám. Ezt a Facebook mérte le még 2015 környékén.

Én már több mint 7 éve építem tudatosan a kapcsolati tőkémet. Ennek az értékét egy klasszikus példával szoktam megmagyarázni:

Tegyük fel, hogy neked éppen akkor kellene jó kapcsolati tőke, amikor piacra dobod az új terméked/szolgáltatásod. Lenne abban a pillanatban olyan, akiket azonnal riadóztatni tudnál? 

LENNE KIT FELHÍVNOD, HOGY “SZIA, TIBI ÚGY TUDOM, TE ISMERED A …”

Nem is kell hozzá sok ember, hogy kiterjedt és hasznos kapcsolati tőkéd legyen. Annyira megfoghatatlan, igaz? De mégis működik. Majd figyeld meg! Az, hogy a jó embereket ismerjük, hogy van kihez fordulnunk, véletlenszerűnek tűnhet, pedig tudatos kapcsolatépítéssel lehet fejleszteni.

Bejelentkezés után már olvashatod is:

  • mi a különbség a baráti és üzleti kapcsolatok között
  • hol szerezhetsz üzleti kapcsolatokat, hogyan ismerkedj
  • mi történik egy üzleti, kapcsolatépítős találkozón
  • hogy építsd fel, mi legyen egy meeting menete
  • mit csinálj miután megismertél valakit, hogyan ápold a networköd
  • hogyan készülj networking eseményekre és hogy ne érezd magad kellemetlenül

Oldd fel a cikket és szerezz előnyt a piacodon!

A Minner Előny előfizetéssel még szakmaibb, gyakorlatiasabb, részletesebb üzleti tartalmak várnak rád. Csatlakozz a prémium tagsághoz, a Minner Előnyhöz azonnali, korlátlan hozzáférésért.

Már tag vagy? Jelentkezz be az olvasáshoz! (Itt a FB, Google login is)

Ez jó volt! Merre tovább?

Kiemelt kép: Canva

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Kapcsolódó cikkek