Kiutálják a Z generációt – Bárki nyithat postát? – A borravaló még pofátlanabb lett – Hírszemle

Dátum

Megosztás

Fix havi támogatást tudsz kapni, ha postát nyitsz vállalkozóként. Mennyire éri meg, milyen összegeket kapsz érte? A Z generáció nem jó a munkára, legalábbis a Business Insider felmérése szerint ezt gondolják róluk. Tényleg nem jók, vagy csak a munkahelyek nem fejlődnek? A DoorDash épp teszteli az amerikaiaknál, hogy előre kell adni borravalót, így a futárok tudnak válogatni, hogy mely kiszállítás éri meg a legjobban. Aki nem fizet, bizony később kap enni…

A mikrofonok mögött Mándó Milán, Nyiri Donát és Sólyom Eszter

Youtube-on itt éred elSpotify-on ittApple Podcast-ban itt, vagy az alábbi lejátszókon keresztül:


Heti híreink és témáink:

0:00 – Intro és versenyfelhívás
1:45 – Postanyitás vállalkozóként – Megéri?
10:43 – A Z generációval senki sem akar dolgozni?
24:54 – A DoorDash új borravaló rendszere

Posta nyitás vállalkozóként. Megéri a saját posta? Van ennek piaca?

Az a hír jött, hogy Nagykanizsán magánvállalkozó látja el a Posta feladatát. Mivel szülővárosom így felhúztam a szemöldököm, hogy azt meg hogyan? Nos már korábban a Magyar Falu program keretében a kisboltoknak lehetőségük volt, hogy a postát, mint partner üzemeltessék, így jött létre a Posta Partneri Program.

Tudni kell, hogy 2022 november 12-én 211 település 366 postája zárt be. Sokaknak több tízkilométert is kell utazniuk a következő postáig. A bezárások a háborús helyzetre való hivatkozással történtek, továbbá rezsi problémák miatt. Szóval van itt nekünk a Magyar Posta, akik nem tudják működtetni a postáikat, de eközben magánvállalkozók igen? 

A Posta Program úgy működik, hogy meghatározott lélekszámhoz köthetően fix pénzt fizet a posta, hogy az ő rendszereiket használva a postai szolgáltatást a vállalkozó elvégezze, plusz jutalékot szolgáltatásonként (ezek ilyen 100 ft-os tételek pl. egy levél feladásnál). A levelek kihordását még mindig a posta intézi. 

Az ilyen posták működhetnek hibriden, nem kell csak azt a szolgáltatást nyújtaniuk. Az említett hírben Nagykanizsának a Kiskanizsa városrészén nyílt meg egy posta, ahol még plusz 1 fő munkavállalót is tud fizetni a vállalkozó és már a nyitás napján óriási tömeg volt. 

A podcastben említettük, hogy el tudjátok érni azt a dokumentumot, amely az árképzésről szól a saját postanyitással kapcsolatban. Ezt itt érhetitek el.

Forrás: 444.hu

A Z generációval senki nem akar dolgozni?

A Business Insider egy friss felmérése és az Intelligent egy felmérése is arra jutott, hogy a jelenlegi vezetők, HR-esek, vezérigazgatók és cégtulajok, nem tartják alkalmasnak a Z generációt a munkavégzésre. Sokan fel se vennének 1997 és 2012 között születetteket. Az okok között a friss diplomások túlzott önértékelését, kommunikációs hiányosságait és rossz munkamorálját emelték ki.

Diana Gayeski amerikai egyetemi professzor viszont kiemelte az eredmények tükrében, hogy persze könnyű a covid alatt egyetemet végző generációt szidni, de nem feltétlen az ő hibájuk mindez. Otthoról végezték az egyetemet, nem csoda, hogy nem tanultak meg megfelelően szocializálódni, nem tudják hogy kellene öltözködni , hogy kell viselkedni egy munkahelyen.

A Z generáció munkamorálját szidó narratíva nagyon elterjedt a médiában és a cégvezetők között. Én nem vagyok Z generációs, így nincs okom védeni őket, mégis úgy gondolom alapvetően nem ők a probléma forrása és nincs olyan, hogy ők nem akarnak dolgozni.

Szerintem a helyzet kulcsa a generációs szakadék, egyszerűen túl nagyok a különbségek a mostani vezető generáció és a friss diplomások világnézete között. Mindig is voltak generációs különbségek, de a technológia miatt felgyorsult világunkban én azt látom a szakadék folyamatosan nő. Ennek a távolodásnak a kicsúcsosodása a mostani helyzet itthon is, amikor a nyugdíjhoz közeledő de még vissza nem vonult 90-es években tulajjá vált vezetői réteg találkozik a z generációs, digitalizációban felnőtt, covid alatt egyetemet végzett fiatalokkal.

A baby boomerek nem akarnak a gen z-vel dolgozni, a gen z pedig nem akar az általuk teremtett munkahelyeken dolgozni.

Elvárások, motivációk, juttatások, minden téren elbeszélnek egymás mellett és nem értik a másik mit vár tőlük. Ha történik a vezetésben egy generációváltás, szerintem ez a feszültség is csökkenni fog. 

Forrás: utajovobe.eu

DoorDash borravaló rendszere

Az amerikaiak egyre kevesebb borravalót adnak a szolgáltatás dolgozóknak, egy Bankrate felmérés szerint, amely ebben az országban a kultúra részévé nőtte ki magát. Alap a 10 százalék, de az utóbbi időben akár 30 %-ot is már ütötték egyes helyeken az alap borravalók. 

A DoorDash egy új funkciót tesztel, amely arra törekszik, hogy meggyőzze a vásárlókat, hogy adjanak borravalót a futároknak még mielőtt megérkezne a rendelésük. Amikor egy vásárló étteremből rendel a DoorDash-en, de 0 dollárt ír be a borravaló összegének, egy felugró ablak jelenik meg, amely azt javasolja, hogy adjanak borravalót azért, hogy a rendelésüket gyorsabban elfogadják és kézbesítsék. Ha a felhasználó még mindig nem hagy borravalót, a kaja szállító alkalmazás másodszor is figyelmezteti őket egy olyan figyelmeztetéssel, amely azt mondja: „A futárok válogathatják meg, melyik rendelést akarják elvállalni,” utalva arra, hogy valószínűleg az ő rendelésüket is elutasíthatják.

„Mint független vállalkozók, a futároknak teljes szabadságuk van az ajánlatok elfogadásához vagy elutasításához, annak alapján, hogy mi az, amit értékesnek és jutalmazónak találnak” – írta a cég szóvivője, Jenn Rosenberg a TechCrunch által közölt nyilatkozatban. „Bár a vásárlók túlnyomó többsége hagy borravalót, azok az ajánlatok, amelyek nem tartalmaznak borravalót, kevésbé vonzónak tekinthetők.”

A borravaló előre történő fizetése nem hétköznapi dolog, ha belegondolunk. Senki sem tenne borravalót egy étterembe való belépéskor az Egyesült Államokban. Azonban az érkező étel kiszolgálása megérdemli a borravalót, függetlenül attól, hogy az étel magas minőségű-e vagy sem. A futárokat tudja motiválni, a cikk szerint, hogy a borravalóval ellátott rendeléseket gyorsabban vigyék ki, egyáltalán kivigyék. (Persze nem tudni, hogy a 0 dolláros borravaló után készpénzben fognak-e adni, de ez elenyésző)

A DoorDash néhány hónapon át tesztelte a borravaló emlékeztető képernyőt véletlenszerűen kiválasztott ügyfelek körében az Egyesült Államokban és Kanadában. A vállalat szélesebb körben bevezeti a funkciót, amint bebizonyosodik a sikeressége. Egy hivatalos blogbejegyzés szerint „jelentős csökkenés tapasztalható a borravaló nélküli rendelésekben„, de a DoorDash nem adott meg százalékot.

Forrás: Techcrunch

Korábbi hírszemlék:

Kiemelt kép: Canva

Tóth Levente
Tóth Levente
Tóth Levente vagyok, a Minner csapat negyedik tagja, tartalomgyártó. A tartalmak közül legszívesebben a technológiai újítások és az AI köt le, tőlem ezekről fogtok leginkább olvasni.

Értékesítőből cégtulajdonos. Bálint útja az alkalmazotti léttől a milliárdos forgalmú saját cégig

Csereklyei Bálint ma már egy több millárd forint forgalmú céget vezet, ő is a tulajdonos. De a sztorija ott kezdődött, hogy ennek a cégnek...

„Nem merek külföldön értékesíteni, még nem tartok ott” – De miért is nem?

Egy ideje téma már a Minneren, hogy az export nem egy megugorhatatlan dolog egy kisebb cégnek sem. Nem akarunk köntörfalazni, az Everigo szponzori partner...

Hol fogunk a jövőben bankolni? Adócsalásért kapott bírságot az Airbnb. Sminkfilter, mint marketing eszköz? Könyvajánló

A BigTech hozhatja el a pénzügyi forradalmat? A nagy bankok versenytársa a Google és a Microsoft, legalábbis ezt gondolja a bankok 40%-a. 779,5 millió...

Erre a tudásra vágysz szabadúszóként, még ha nem is tudsz róla! A T-típusú vállalkozók

Manapság egyre több olyan munkavállalót keresnek a cégek, akik T-típusúak. Van egy skill, amiben kifejezetten expertek, viszont nem csak abban járatosak, hanem picit mindenhez...

A LifeTILT dráma vagy egy új kezdet? Exkluzív beszélgetés Balogh Tamással

A napokban belefutottam a LifeTILT legfrissebb posztjába, amiben az új márkatulajdonos leírja, hogy szeretnének visszatérni a LifeTILT korábbi szellemiségéhez, látványvilágához. Nos a kommentelők és úgy...

Tűnj ki a tömegből kézművesként! Kézműves vállalkozó marketing tippek

Kézművesként nem könnyű kitűnni sok száz másik alkotó közül. Főleg, hogy nem is csak velük, de még a tömeggyártott alternatívákkal is versenyzel a lehetséges...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Innovációs csapat létrehozása. Gyorsan növekvő cégek 6. rész

Ha gyorsabban akarunk növekedni, akkor ide bizony új eszközkészlet, új rutinok, új dolgok kellenek. Ehhez elengedhetetlen, sőt már-már magával értetődő, hogy bevonjuk a csapatunkat....

Ezért nem működik a homeoffice? Tesla Cybertruck – beperelnek, ha eladod? Üzleti könyvajánló

A LIDL és a Rossmann bejelentette, hogy a dolgozóknak a december 24-i napot megadja szabadnapnak. Ez az új dolgozói juttatás? Milyen a hazai homeoffice...