27 poszt példa, amik vonzották a lájkokat, kommenteket, na és a vásárlókat is

Legnépszerűbb, legeredményesebb Facebook posztok

Milyen a jó Facebook poszt? Mivel lehet elérni sok-sok emberhez cégként? Arra gondoltam, mi lenne, ha ezt normál, általános méretű vállalkozások példáján keresztül mutatnám be és nem multik, vagy óriás cégek posztjai alapján. Arra kértem a Minner követőit, hogy vállalkozásaik legnépszerűbb Facebook posztjait küldjék el. Így ezekből szemezgettem, és neked is ötletet adhatnak. Lehet nyereményjáték nélkül is óriási eléréseket, lájk tömegeket, komment cunamit elérni? Igen! Lássuk is a példákat!

Ha valamikor nincs poszt ötleted, akkor majd jusson eszedbe ez a cikk!

Fontos! Ha véletlen a beágyazás nem működne, akkor mindig odateszek egy linket a poszthoz, hogy biztosan lásd. Mindegyikhez írtam kommentárt is. Persze, néha csak egy-egy poszt erejéig volt hatásuk az oldalakra, de mindig érdemes elemezni és megnézni, hogy miként lehet ezt tovább vinni, alkalmazni. Teszteljetek! Ötleteljetek a példák alapján!

Legnépszerűbb, legeredményesebb Facebook posztok, poszt ötletek

A karkötős – neves poszt

A poszt nyereményjáték felhívás nélkül érte el, hogy 504 komment legyen alatta, 30 000 emberhez ért el. Mennyire egyszerű igaz? Kettő legyet ütött egy csapásra. Az emberek, ha róluk szól valami, azt imádják, főleg ha a nevükhöz is van köze. És akkor miről adott át információt egyből? Hát hogy van nála lehetőség betűs medálokat rendelni a karkötőhöz. Egyébként is jó az ilyen üzleti modell, nem csak a karkőtőt adja el, hanem a medálokat is.


Ha nem tölt be a fenti poszt, akkor kattints ide!

Fotózásos üzlet: amikor ki tudsz hozni egy poént a helyzetből

Vicces, nagyon vicces. Imádom az ilyeneket! Ez egyébként még többet is érdemelne! Lájkoljátok, kommenteljétek! Ha hasonló posztot akarsz készíteni, ajánlom figyelmedbe a Mr. Bean trükköt, módszert: Tanultam valamit Mr. Beantől, amit az üzleti életben kamatoztathatok, de nem a humort, hanem…


Ha tölt be a fenti poszt, akkor kattints ide! 

Könyv értékesítés, a kampány lezárásos poszt:

2700 emberhez ért el a poszt és hozott 100 megrendelést a cégnek. Ugye, mennyire fontos a megtervezett kampány?! A Facebook marketing működik, csak jól kell használni. Előtte volt már beharangozó kampány, több posztban is, majd ez az organikus poszt már hozta a vásárlásokat. Gratulálunk!

Ha nem tölt be a fenti poszt, akkor kattints ide! 

Ovibútor – Gyerekkel mindent el lehet adni?!

B2B piacon működnek, de mégis a szülőkre céloznak. Érdemes kreatívan használni a Facebook marketinget és a célcsoportot kreatívan használni. Mondok egy másik példát. A Minnerhez sok ügyfelet a vállalkozók gyermekei vagy alkalmazottai hoznak.
Na, de visszatérve erre. Humor + gyerek = tuti siker,  2700 megosztás?! bizonyítja.


Ha nem tölt be fenti poszt, akkor kattints ide!

Önismereti biznisz: a chatbotban rejlő lehetőségek kiaknázása

Az alábbi poszt megmutatta, hogy mekkora ereje van a chatbotnak. A felhasználók kommenteltek, majd kaptak (automatikusan) chatbot üzenetet és utána már megy is nekik a marketing. Látod, amit én látok? 13 000 komment! 567 megosztás.
Ha már itt vagy, és érdekel a chatbot, akkor merülj el a Minner chatbot cikkekben! Kattints ide!

Nem töltődik be a fenti poszt? Akkor kattints ide! 

Vászonkép biznisz beindítása: a kezdő poszt, ismerősöknek mondd el!

Könnybe lábad a szemem örömömben, amikor ilyet látok! Kezdő biznisz kihasználja, hogy vannak ismerősei, kiaknázza a lehetőséget. Azért is tettem ide, mert bizony ez már a vállalkozáshoz kapcsolódik.

Ha nem töltődik be a fenti poszt, akkor kattints ide!

Hardver startup – A Videoton felkötheti a gatyát?

Egy ilyen posztban az a jó, hogy nem csak referenciát mutat be, hanem az érdeklődőnek is mutatja, hogy mivel is foglalkozik a cég pontosan, ő miben gondolkodhat. A fejlődő IoT piacon a cégben egyébként is nagy a potenciál. A Videotont miért hoztam példának? Pár hete írtam egy cikket, hogy a cég méretéhez képest (és ha már technológiában utazik) milyen elmaradott a weboldala: Több száz milliós, sőt milliárdos árbevételük van, pedig a weboldaluk eléggé elmaradott

Ha nem töltődik be a poszt, akkor kattints ide! 

Ruha, divat vállalkozás – Mondd el, hogy miért csinálod poszt

Te írtál már erről? Mindenkinek ajánlani szoktam, hogy írják le miért csinálják, mert abból az írásból jobban megismernek a vevőid, azonosulni tudnak veled, továbbá a személyes márkádat is építed ezzel. Sokkal személyesebb lesz így az üzleted.

Nem töltődik be a fenti poszt? Akkor kattints ide!

Zenemagazin – Egy videó: 4 millió megtekintés

Ezzel a poszttal óriásit ugrott a követőtábora a ZeneMagazinnak. Ezen nem is csodálkozunk, mert nagyon szépen énekelnek. Ez a poszt anno hozzám is eljutott.

Nem jelenik meg előtte a fenti videó? Akkor kattints ide! 

Termék tesztelős videó – Maradok a pénzemnél

10 nap alatt 100 000 megtekintésnél jár már az alábbi videó. Nálad lehet teszt videókat csinálni? Vagy bemutató videókat? Most nekem is adott egy ötletet!

Nem tölt be a fenti videó? Akkor kattints ide! 

Baba posztok népszerűsége 1,1-es oddsal szerepelne a tippmixben

Vajon miért lett ennyire sikeres? Azt nem tudjuk, hogy volt-e reklámozva a poszt, a tippem az, hogy a jó headline (cím), felhívás a poszt szövegezésében, ami elhozta a sikert. Pont a napokban hívtam fel a figyelmet, (egy cikkben), hogy mennyire fontos a Facebookon a jó headline!

Ha nem tölt be a fent FB poszt akkor kattints ide! 

Műszempilla webshop – Új termék beharangozó

Ez a poszt is jó, de tudod, ahogy egy vállalkozás elindítása, úgy egy új termék, szolgáltatás bevezetésének is ünnepnek kell lennie a cégnél. Marketingben egyszerűen kihagyhatatlan ziccer, hogy erre kampányt csinálj! Tehát termékbevezető kampányra fel! És legyen új terméked, innoválj (erről cikk itt).

Munka közben time-lapse videó

30 ezer megtekintés volt ezen a videón, ami megrendelőket is hozott a vállalkozónak.

Ha nem tölt be a fenti videó, akkor kattints ide!

Bormarketing

Még induló cég, de már most gyűjti a lájkokat. Mondjuk a téma eléggé hálás, vonzza a tekintetet. Főleg akkor, ha ilyen minőségi képeket használ az ember.

Ha nem töltődik be a fenti poszt, akkor kattints ide!

A fitnesz blog újévi köszöntője

Mindig használd ki az ünnepeket arra, hogy posztolj! És posztolnod is kell!

Ha nem tölt be a fenti poszt, akkor kattints ide! 

Főzős blog – Filmes poszt, imádják a követők

A közösségi oldalakon a filmekkel kapcsolatos posztok jól mennek. Legyen az valamilyen játék (ez pl. itt még csak nem is nyereményjáték volt, csak egy átlagos poszt), vagy csak szerepel benne a film címe. Tudod, miért van ez? Mert beletartozik a napi rutinjába az embereknek, hogy filmeket, sorozatokat néznek, így könnyen beletalálsz abba a témába, ami érdekelheti.

Ha nem tölt be a fenti poszt, akkor kattints ide!

Sexshop – Idézet, gondolat mindig nyerő

Jah, itt fent nem arra értem, hogy a sexshop mindig nyerő, hanem az idézetek, vagy valamilyen gondolat. Azért egy közösségi oldalon, bármennyire is el lehet adni szexszel, azért nehéz dolga van a cégeknek. Gondolj bele, hogy azért annyira nem szeretünk lájkolgatni ilyen posztokat, főleg kommentelni. Erre ez a cég rácáfol.

Nem töltődik be a fenti poszt? Akkor kattints ide! 

Önkiszolgáló kutyamosó – Egyszerű felhívás kommentre

Amennyire egyszerű felhívás, annyira nagyszerű eredményt ért el. Tudod, akinek kisállata van, annak minden 3., sőt néha minden 2. kép a kisállatáról van a mobiljában. Ahogy fent már írtam, hogy gyerekkel mindent el lehet adni, hát még kutyával. Főleg, ha ez még profilba is vág!

Ha nem töltődik be a fenti poszt, akkor kattints ide!

Morrison’s szórakozóhely – munkatársak kérése

Sajnos a posztot valamiért leszedték, így egy képernyőfotót tudunk mutatni. Ekkora eléréssel több millió forint marketing büdzsét spóroltak meg. Összejött a lájk szám, voltak akciók és ők is elmehettek nyaralni.

Újabb sexshop – szuper termékleírás

Megfogja egyszerre a női és a férfi célközönséget is. A kép a férfiakat, a nőket pedig a kép és a szöveg is. 3500 elérést hozott, 484 lájkot és 25 megosztást.

Ha nem tölt be a fenti poszt, akkor kattints ide!

OKJ képzés – gyerekkel eladni? Igen!

Jó persze, itt indokolt a gyerek használata a posztban. Na, de annyi ilyen sikert látunk, hogy elgondolkodtató, hogy nekünk is elő kellene húzni a gyerek témát a marketing kalapból?

l

Ha nem töltődik be a fenti poszt, akkor kattints ide!

Lámpabolt – újraposztolt kép még jobb eredményt ért el

Annyira örülök, ha valaki ennyire érzi a közösségi marketinget. Szóval a cég marketingese (vagy aki csinálja a posztokat) az előtte lévő év első 3 legtöbbet lájkolt képét újra megosztotta Facebook posztokban. És bizony az újraposztolt kép több lájkot kapott, mint előtte. Egyébként az egyik termékükről készült a kép. Én is szoktam újra posztolni képeket, vagy tartalmakat. Tedd te is ezt! Érdemes! Főleg a népszerűeket.

Nem töltődik be a fenti poszt? Akkor kattints ide!

Fitnesz – Vélemény poszt

Imádják az emberek az ilyet. Egyrészt vagy azonosul vele, vagy nem ért vele egyet. Na most a követők nagy része egyetért, hiszen téged követnek, valamennyire „hasonlítanak” rád, például gondolkodásban.

Ha nem töltődik be a fenti poszt, akkor kattints ide! 

Tesztoldal – 3,5 ft/kattintás

Persze mindannyiunknak néha beesik egy hirdetés, ami 0,5-4 Ft közötti kattintási költséggel fut, és igazi extázisba kerülünk olyankor. Na most az alábbi posztot azért tettem ide, mert egyrészt hirdetésre még nem volt példa poszt (igaz, organikusat nézünk főleg), továbbá jó példa arra, hogy érdemes útmutatókat adni a vevőknek. Ezt régebben ügyfeleimmel többször ellőttük, sőt még most is. Nagyon hatékony. Pl. egy pókerteremnél csak annyit csináltunk, leírtuk, sőt videóra vettük mi történik veled, mikor először toppansz be a pókerterembe (mit kell csinálnod, mivel készülj….). Óriási elérése volt organikusan is, hát még reklámban, 1,5 évig futott csak az a reklám.

Ha nem töltődik be a poszt, akkor kattints ide!

Esport hely – a megnyitás mindig ünnep

Fent is már, illetve kezdő vállalkozóknak mindig azt tanácsolom, hogy tekintsenek az indulásra úgy, mint egy ünnep. Legyen meghatározva egy határidő és csapjanak minél nagyobb hype-ot köré. Egyszerűen kihagyhatatlan ziccer. Úgy is mint egy új termék, szolgáltatás bevezetése. Kampányoljatok rá! Még ennél is jobban!

Ha nem töltődik be a fenti poszt, akkor kattints ide!

Szálláshely reklám – Biztasd a követőidet!

Működik még mindig az, ha egy kis szívességet kérsz a követőidtől, az emberektől. Ez a megoldás pedig még látványos is a 360 fokos kép miatt.

Ha nem töltődik be a poszt, akkor kattints ide!

Fitnesz shop – termék beharangozó

Hogy mennyi verzióban lehet írni ezt a fitness szót. Na visszatérve a lényegre! Itt nem úgy reklámozta a terméket, hogy vegyél. Hanem, hogy hahó megérkezett!

Ha nem tölt be a fenti poszt, akkor kattints ide!

Az alábbi cikkek, tartalmak segítenek a jobb marketingben: 

Fotó: Envato License

Jó, hogy olvasol!
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!