Lusta címsor ötletek, amiket a ChatGPT se ír meg jobban nálad

Dátum

Megosztás

Ebben a cikkben a címsorok írásához szeretnék neked ötleteket, támpontokat, inspirációt adni. Ehhez az egyik legerősebb emberi motivációt fogjuk felhasználni. Hisz régóta tudjuk, a címadásaid erősségén áll vagy bukik, hogy mennyire figyelnek rád és a mondandódra.

Megismerhetsz néhány headline variációt, amelyek számos iparágban bizonyítottak már. A bejegyzés elolvasása egyúttal abban is segíthet neked, hogy kicsit jobban ráláss a vevőid döntéseit meghatározó motivációs faktorokra. Vágjunk is bele!

Fontos, hogy nem a vásárlóidhoz szeretném társítani a „lusta” jelzőt

Hanem azokhoz a címsorokhoz, amiket lentebb találsz majd. Távol áll tőlem a sértő kifejezésekkel dobálózás. Plusz tudom, hogy a Minnert fejlődni akaró vállalkozóként olvasod, aki értéket kíván teremteni a vásárlóinak. 

Régóta tisztában vagyunk azzal is, hogy a szorgalomra, kitartásra, állhatatosságra erényként tekint a társadalom. Divat kőkeményen dolgozni, néhány órákat aludni, hajtani a vállalkozói álmokért.

De álljunk csak meg egy furcsa paradoxon erejéig!

Miközben a lustasághoz negatív attitűd csapódik, az emberi természetnek mégis van egy sajátságos bája. Tedd a szívedre a kezed, álmaid netovábbja széthajtani magad? Azt kívánod a fogtündértől, bárcsak az irodádból egyenesen a balatonfüredi szívkórházba vezetne az utad?

Nyilván nem! Szeretünk jól járni, „bemákolni”, utakat levágni, felesleges köröket megspórolni. Még akkor is, ha egyébként nem esik nehezünkre felgyűrni az ingujjunkat. 

/Nekem például zéró inbox mániám van. Szegény Eszter – a Meki reklámos érdekességeken túl – mesélhetne róla, milyen kalamajkák járhatnak ezzel./

Időnként jólesik halogatni, egy kicsit könnyebbre venni a figurát. A lényeg, hogy ezt a motivációt lovagolhatod meg a „lusta címekkel”. Még akkor is, ha a vevőid alázatos, szorgalmas emberek.

Mikor lehet jó ötlet a lusta címek használatában gondolkodnod?

Javíthatatlan becsípődésem, hogy az ilyesfajta kérdéseket a vevőid fejével a legjobb megválaszolni. Tarts velem tehát pár kérdés erejéig, vedd fel a vásárlóid szemüvegét és válaszold meg az alábbiakat:

  • „Van a vevőim életében olyan probléma, ami sok energiát, időt, munkát, szívást jelent?”
  • „Tud az ajánlatom könnyíteni ezeken a terheken?”
  • „Figyelmet szerezhetek, ha ezt a címeimben egyértelműen kommunikálom?”

Fogyást, testsúlygyarapodást, vállalkozásindítást, nyelvoktatást, maratoni felkészítést, hajnövesztést stb. árulva azt mondom, go ahead! Ezek egyike se működik idő- és/vagy energiaráfordítás nélkül. 

Pláne, ha a standard útnál könnyebb, gyorsabb, vonzóbb megoldást lengetsz be. Tuti, hogy felkapják rá a fejüket! Mi mást akarhatnál, amikor címadásra készülsz?

Milyen értékajánlatra építhetők fel a lusta címsorok?

Valójában minden, amit a vevődtől kérsz, egy tranzakcióval ér fel:

Ár: amivel fizet. Ez lehet kattintás, figyelem, idő vagy pénz.
Érték: amit cserébe remél. Értékes információ, megoldás egy problémára, szebb holnap.

Minél jobban az érték felé billen a mérleg képzeletbeli nyelve, annál többen lesznek vevők a cuccodra. Ez címadásnál is így van. Ha egészséges mértékben érdekes, izgalmas és hozzáadott értéket ígérő információt mutatsz meg, akkor az igényfelkeltés sikere borítékolható.

Ezzel rá is kanyarodhatunk a lusta címsorok lehetséges értékajánlataira.

1. A vevőd időt takaríthat meg

Adja magát, nem igaz? Pl. „Hogyan találj férjet a Tinderen kevesebb, mint 3 nap alatt?”

Tegyük fel, hogy a célközönségnél ketyeg a biológiai óra, randiztak már elég hülyével, az IGAZIRA vágynak. Gondolod, hogy nem piszkálná a kíváncsiságukat egy ilyen headline? Na ugye!

2. A vevőd energiát spórolhat

Az első pontunk pepitában. Ahogy a patak is völgyet keres, nem a kövér dombot, úgy egyetlen vásárlód sem akar magának extra munkát, izzadságcseppeket és tortúrát. Inni fogják a szavaid, ha ezek ellentétjeit adod nekik.

„Patyolat tisztaság a lakásban anélkül, hogy felkelnél a kanapéról” – ha mondjuk okosporszívókat árulsz, példának és kezdésnek ez is megteszi.

3. A vevőd elkerülhet valamilyen kellemetlenséget

Ki ne vágyna erre? Megúszni egy büntetést, kínos pillanatot, fájdalmas kiadást, testi fájdalmat, lelki törést vagy helyettesítsd be ide a vevőid legnagyobb kínját-baját. 

„Így parkolj a tilosban még akkor is, ha közel a parkolóőr” – Sebestyén Balázsék „nem kell mindig jól járni” mondását adom, de azért csak-csak piszkálja az ember csőrét, ha kikerülhető egy-egy galiba! 

4. A vevővel jó történik, miközben egy látszólag érdektelen dologgal foglalkozik

„Keresd magad rongyosra a tőzsdén, miközben Netflixen zsibbasztod az elméd” – persze érzem én is, hogy ez így sok, de talán érted mire gondolok. Ezt a címsor variációt a kontraszt mozgatja.

Egyik oldalon fáradságos tevékenységek, mint a pénzkeresés, fogyókúra, takarítás stb. Szembe állítva fun programokkal, mint az alvás, Netflix, bulizás, vagy egy Minner-esemény.

5. Meghökkentő állítás, aminek látszólag semmi köze a tunyasághoz

Még lustább befektető lettem” – ezt múltkor olvastam egy pénzügyes blogon. Befektetéseknél nem szokás a szorgalom ellenpólusával érvelni. Emiatt felkeltette a kíváncsiságomat! Azért be kell látni, ez már kicsit mélyebb víz. Jól el kell találnia kontraszt elemeit.

Mielőtt rátérnék a cikk záró gondolataira, előtte hadd hívjam fel a figyelmet még egy lényeges dologra.

A megtévesztés ezeknél a címsoroknál sem tanácsos

„Hello Chat GPT, megéri átvernem az olvasóimat? – Milánunk akár ezt a kérdést is feltehetné ebben a lebilincselő podcast epizódban, nemde? Persze, hogy nem! A választ mindketten tudjuk.

Megtévesztő címeket használni igazi öngól. Alátámasztásként mondok két példát:

  • Tutibiztos fogyókúra étrendváltozás és mozgás nélkül
  • Térdedet csapkodod örömödben, olyan könnyen keresel 10 millió forintot ezzel az egy címsorral

Az elsőnél érzed, hogy erősen kilóg a lóláb. A másodiknál meg azt, hogy hülyeség. 

Bár a kíváncsiság-faktor miatt ráveheted így az embereket a kattintásra, de borítékolhatóan csalódást okozol, úgyhogy legközelebb 3x is meggondolják, higgyenek-e neked.

A bizalom törékeny dolog. Egyetlen kétes címadással is eláshatod magad. Ha azt állítod, vesződségmentes tipped van egy problémámra, de mégis átversz, többé eszem ágában sem lesz ránézni a weboldaladra, hirdetésedre, hírleveledre, stb.

Tiszteld a közönséged és tiszteld a vállalkozásodat.

Mindkettő jobbat érdemel a silány, félrevezető headline ötleteknél. Pláne, hogy egy a megszokottnál hatásosabb cím megírása nem is akkora meló.

„Ez hasznos volt, hol találok ilyen sablonokat?”

Azt hittem, már meg se kérdezed!

Képzeld, lassan 2 éve már, hogy összeraktunk egy képzést, amiben sokkal több címsor ötletet találsz. Sőt, a sablonokon túl a marketingszövegírás egyéb területein is kézzelfogható segítséget biztosít. Egyúttal segít, hogy még tisztábban láthasd a vevőid preferenciáit.

Amit vigyél magaddal:

  • a sokat használt, standard címekkel nehéz elérned, hogy figyeljenek a mondandódra;
  • a lusta címeink viszont nincsenek agyon használva;
  • így aránylag könnyű velük figyelmet szerezni.

Hajrá, használd őket egészséggel!

Van még ilyen tartalom a Minneren?

Kiemelt kép: Envato License

Kovács Péter
Kovács Péter
"Miért vásárolnak az emberek?" - mindig is ez a kérdés vonzott a marketing irányába. Aztán kristálytiszta lett a fókusz, és immáron évek óta a szövegírás számít a szakterületemnek. Az egyik legértékesebb vállalkozói készséggel akarlak felruházni: az értékesítési szövegírással. Hogy iparágtól függetlenül képessé válj lebilincselően eredményes szövegekkel eladni.

Gyakorlati útmutató kapcsolatépítéshez. Networking tippek, trükkök

Hallottad már, hogy a kapcsolati tőke aranyat ér, de hogyan lehet tudatosan kapcsolatot építeni? Hogyan találkozz, beszélgess üzleti kapcsolataiddal anélkül hogy úgy éreznék, csak...

Hogyan veszíts el 20 millió dollárt 1 hónap alatt? – Béna márkamegújítók

Még a legnagyobb márkáknak szüksége van a rebrandingre. Gondolj bele: Netpincérből Foodpanda, majd Foodora, vagy Pannon GSM-ből Telenor, majd Yettel. Sokszor jót tesz a...

Jó kedvében kell lennie a vevőnek, hogy betaláljon a hirdetésed? Gondoltál már erre?

Egy izgalmas felvetésem van, amihez természetesen kutatást is hozok továbbá egy olyan megvilágosodásban lesz részed, ami garantáltan pénzt tesz a pénztárcádba. Te is abba...

Big Ben pufferdzsekiben? – A nagy CGI gerillamarketing

Ha használod a TikTokot, és te is azok közé tartozol, akik még “csak ezt az egy videót megnézik”, akkor biztos szembejött a Big Ben...

Értékesíts ajándékkártyát! 20-30%-kal növelheti a forgalmad! + üzleti ötlet

Igazi magas labda, amit le kell tudnod csapni! Az ajándékkártya bevezetése egy vállalkozásba igencsak gyorsan megtörténhet, és ünnepi időszak (de ezen kívüli is) alatt...

Őrült black friday marketing ötletek azoknak a cégeknek is, akik ki akarnak ebből maradni.

A fogyasztók is várják ezt az időszakot, talán a kereskedők is, akik ilyenkor óriási is nyerhetnek, sőt akár piacot is szerezhetnek. Aztán ott vannak,...

Kollaboráció segítheti ki a magyar vállalkozókat a bajból?

Nőtt a megszűnő cégek száma, visszaesett a vállalkozói kedv - szemléletváltással vajon megfordítható ez a negatív trend?

Ez a beállítás tönkreteszi a Facebook hirdetéseid!

A Facebook az utóbbi időszakban egyre jobban erőlteti, hogy megcsinál mindent helyetted. Ez az Advantage+ világa, ahol a hirdetés elemeinek elosztásától kezdve a hirdetésekre...

Kezdő vállalkozók digitális eszközei (ingyenesek). A képszerkesztéstől a weboldalon át az automatizációig

Ha már vállalkozó leszel, akkor természetesen a digitális megoldásokat érdemes górcső alá venni. A statisztikák is azt mutatják, hogy a digitális megoldásokat használó cégek...