Ilyen hardver ötletei vannak a cégeknek. Egy mérnök beszámolója

  MinnerX - vendég poszt

  Ilyen hardver ötletei vannak a cégeknek. Egy mérnök beszámolója

  Cikk szerzője: Nagy Márton, MDelta Electronics Hardware Design

  Mivel az első írásommal elég komoly érdeklődést keltettem (NYÁK gyártás, prototípusgyártás, specifikációk 1. rész) és egyben némi bizonytalanságot fedeztem fel a tevékenységi körünkre vonatkozóan – szorri, az én hibám, annyi minden van bennem, hogy néha nehéz felállítani a helyes sorrendet…de valahogyan el kell kezdeni, így jobbnak látom nem a 2. résszel, hanem némi profil leírással folytatni.

  Tehát, mik is azok a megoldandó problémák ill. projektek amivel az MDelta – Electronics – ot megkeresik az ügyfelek ?

  A legelső projektünk – két hónappal a vállalkozás indítása után – mindjárt egy német, kölni székhelyű sugárterápiás intézetnek készült, mely jó eséllyel egy nagyobb cégnek is becsületére vált volna. Konkrétan egy légzés szimulátor készüléket kellett készítenünk!

  A mellékelt képen (borítókép és bekezdés után) láthatjátok a kész szerkezetet. Mindezt most akkor képzeljétek el úgy, hogy gyakorlatilag a megrendelő részéről NEM állt rendelkezésre vázlat, vagy koncepció. Mindösszesen alap információkat kaptunk, befoglaló méretek, terhelhetőség, működés. A teljes dizájn, koncepció, mechanikai és elektronikai – programozási – feladatot mi végeztük el. Az eszköz 3D nyomtatott-, lézervágott-, CNC – mart alkatrészekből áll, egy teljesen egyedi szervóhajtást készítettünk hozzá, mely egy ólombélésű (a sugárzás miatt) dobozban foglal helyet. Mindezt 6 hét alatt a nulláról! – A projekt teljes sikerrel zárult.

  Ahhoz, hogy megértsétek, hogy ez a szerkezet mit is csinál, tudnotok kell, hogy az intézetben tüdőbesugárzásokat végeznek lineáris gyorsítókkal. A beteg – mivel él – lélegzik. Ha lélegzik, akkor a tüdejében lévő rosszindulatú elváltozások a mellkas mozgása miatt elmozdulnak, így a sugárterápia hatékonysága csökken. Egy erre fejlesztett kamerarendszer 3D-ben letapogatja a beteg mellkasát és felméri a légzésprofilját, így a rendszer mindig csak a megfelelő mellkas pozícióban aktiválja a sugarat. Ezt a rendszert azonban szükséges időközönként tesztelni, beállítani. Nem szerencsés, ha a kísérleti alany egy ember, így kellett valamilyen megoldás, ami segít kiküszöbölni ezt a problémát. Hozzátenném, az alap profil elektronika, de mint látjátok az ilyen speciális, egyedi céleszközök sem jelentenek akadályt számunkra.

  Hiszem azt, hogy ha csak egy nagyon elenyészően apró százalékban is, de hozzájárulhattunk picit a rákgyógyításhoz, még ha ez akár csak egy munkafolyamat meggyorsításán alapszik is.

  A következő versenyzőnk már egy vegytiszta elektronika projekt, méghozzá nem a gyengébb fajtából. A képen egy egyedi raktári robot kombinált motorhajtás és tápegységpaneljét láthatjátok:

  Nem volt könnyű dolgunk, hiszen úgy kaptuk meg a projektet, hogy egy másik – hasonló profilú cég – már próbálta megoldani, ám kevés sikerrel. Megkaptuk a korábbi specifikációkat, sőt még kapcsolási rajzokat és nyákterveket is, ám mivel azokban rengeteg hibát fedeztünk fel és a nyákterv sem volt túlzottam EMC barát így a komplett újratervezés mellett döntöttünk (redesign). Annak ellenére, hogy az előző verzióról megvoltak az adatok, nem volt könnyebb dolgunk, hisz ott a koncepcióban is voltak hibák, újszerű, kompaktabb megoldásokat kellett találnunk, hogy a már megadott méretben egyáltalán megvalósítható legyen a működőképes eszköz.

  A működéséről röviden: egy kisebb raktári robot hajtáspanelja és szünetmentes tápegysége egyben. A robotnak két darab ún. kefés DC (BDC) motorja van (24V 2,5Anévl), az eszköz egy 24VAC (váltóáramú) sínről kapja a tápellátást – mely nem mindenhol áll rendelkezésre, ezért a szünetmentes rendszer – melyet a motoroknak és a többi rendszernek stabil 24VDC-vé (egyenárammá) kell alakítani, közben meg a beépített Li-Po akksit a megfelelő töltési karakterisztikával tölteni, akksi és motorhőmérsékletet mérni, a motorok enkóder jeleit a vezérlő NYÁK-nak továbbítani.

  Igyekeztünk ügyelni a költséghatékony gyárthatóságra, így 99% ban minden alkatrész egy oldalon van (ez egyébként komoly kihívás volt a nagy alkatrészsűrűség és hűtési problémák elkerülése miatt). Hogy a nyers adatokról is írjak valamit, a maximális felvett üzemi árama az eszköznek 8A (@24VAC) – ez közel 200W teljesítmény kezelését jelenti egy 112mm x 78mm-es panelen hűtőborda nélkül!
  A mi eszközünk tökéletesen működött, működik a mai napig, így megint csak egy elégedett ügyféllel gazdagodtunk, aki a következő elektronika projektjénél is hozzánk fog jönni.

  A következő projektről még nem árulhatok el semmi konkrétat, csak néhány kép ízelítőként:

  Természetesen a repertoárunkban megtalálhatóak ezen komplett szolgáltatások egyes elemei külön-külön is:

  • Szaktanácsadás: Elektronika, EMC, Terméktervezés, Bérgyártás.
  • Bértervezés: kapcsolási rajz és/vagy NYÁK tervezés, ez lehet akár egy régi gép, vagy készülék kapcsolási rajza, melyet digitalizálni szükséges.
  • Egyedi elektronikus készülékek és rendszerek fejlesztése: Beágyazott rendszerek, Ipari automatizálás, Power management, Méréstechnika. A koncepciótól a kész eszközig!
  • Sorozatgyártott eszközök fejlesztése.
  • EMC mérések elvégzése akkreditált laborban.
  • 3D nyomtatás

  „Egy eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a varázslattól.”

  Arthur C. Clarke

  Nagy Márton
  MDelta Electronics Hardware Design

  Mi ez a MinnerX? Én is beküldenék ilyen posztot!

  Legfrissebb MinnerX posztokhoz

  MinnerX

  Cikk szerzője: Szabó László, X-Presso

  Mostantól mi is hozzájárulhatunk, hogy a leterhelt egészségügyi dolgozók országszerte megkapják a nekik kijáró kávéadagot – köszönhetően a #kaveztasdadokitkezdeményezésnek.

  Egyik reggel magam alatt voltam, és azon gondolkodtam, hogy valamilyen formában szeretnék segíteni a rászorulóknak. Épp ekkor kerestek fel a Debreceni Ultra Szurkolók, hogy szeretnének a kórházi dolgozóknak kávét venni. Innen már egyenes út vezetett az ötlet kidolgozásához.

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  Cikk szerzője: Markó Tamás, Énhatékony

  Régen minden IS szép volt

  Amikor még nem öreg 29 éves voltam, akkor bizony hajtott még a fiatalos lendület. Emlékszem, hogy egyetem mellett simán ment az, hogy egyszerre voltam egy kutatási csoport vezetője, 2 gyakornoki munkát vállaltam és még volt időm élni is emellett. Ma már azért már nem teljesen így van. Lehet itt arcoskodni, meg menősködni saját magam előtt, hogy mennyi minden plusz munkát be tudok vállalni, de bizony hamar kipurcanok, a szervezetem pedig gyorsan büntet. Az utóbbi néhány évben azt figyeltem meg magamon, hogyha a fejem tetejére is állok, bizony hosszú távon, napi szinten nem tudok egy bizonyos óraszámnál jelentősen többet munkával foglalkozni. Ez nálam napi nettó 5.5 óra (mi a csuda az a nettó idő? Minden perc, amit ténylegesen munkavégzéssel töltöttem, pihi, kaja, Facebook, chit-chat nincs benne). Mi történik, ha ezt tartósan átlépem? Hiába a pluszmunka, a többi napon már nincs energiám a tervezett sem megcsinálni. Elfáradok, nincs utána már kedvem a magánéleti, szabadidős dolgokkal foglalkozni, ami pedig önmagában egy negatív spirált eredményez azzal ugyebár, hogy felborul a work-life balance.

  Oké, de hogy jött 5,5-ös érték, honnan tudom ezt én ilyen pontosan?

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  Cikk szerzője: Érdi Róbert: Visual Up – Kreatív Ügynökség

  2020 januárjában alkottam meg a Visual Up gondolatát és alapjait annak reményében, hogy már idén nyáron elkezdhetem bevezetni a saját brandemet és megmérni a piacon milyen irányba fog elindulni teljes gőzzel 2021 kezdetén. Két egyetemi társammal, barátommal indultunk el közös szakmai eredményeinket és tapasztalatainkat összetéve egy cél érdekébe, hogy elindítsunk egy olyan vizuális edukációt a magyar piacon, amely megszünteti a szürke, érdektelen és stock-ok uralta piaci kommunikációt.

  Nem telt el három hónap sem amikor a koronavírus egy erős éket vert a tervezési folyamatban.

  Feltettük egymásnak a kérdést; ennyi lenne, a vírus mindent és mindenkit ellehetetlenít? Tudtuk, hogy itt nem lehet vége és megállni sem szabad, így egy új piaci szemléleten és a szolgáltatásaink megreformálásán kezdtünk dolgozni.

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  Cikk szerzője: Dobóné Somogyi Eszter, Esztiteka.blog.hu

  Megcsináltam! Sőt ez az esettanulmány bizonyítja, hogy a Facebook is segít ebben! A legnépszerűbb tartalmamra több százezer látogatót hozott. Először ismerd meg az ívet, hogy jutottam el addig, hogy egy szülőknek szóló blog ilyen óriási olvasottságot érjen el.

  Dobóné Somogyi Eszter vagyok, az Esztiteka.blog.hu négy évvel ezelőtt indult felület. Az elején egy egyszerű én blog volt, ami a személyes hangvétele miatt hamar népszerűvé vált az olvasók körében, és az Index2 is lehozta a cikkek közel 80%-át. Ezután jelentkeztem a Minner blogger képzésére, mert kíváncsi voltam, mit lehet kihozni valójában egy blogból. A tanultakat igyekeztem hasznosítani, és Milánnak egy mondata nagyon megragadott:

  Ne arról írj, amiről szívesen írnál, hanem arról, amiről olvasni akarnak.

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  Cikk szerzője: Dr. Francsics Ilona – A te pénzügyi képviselőd

  Milyen esetben lehetséges, hogy díjmentes balesetbiztosításhoz juss? A jelenlegi helyzetben a cégeknek felelőssége van abban, hogy jövőképet, támogatást nyújtsanak, ha ehhez megvannak az eszközeik. A biztosítók alapvetően rendelkeznek ezekkel az eszközökkel a profiljukból adódóan.

  És így érkeztünk el a fenti kérdés megválaszolásához, hogy milyen esetben lehetséges, hogy díjmentes balesetbiztosításhoz juss, mely egy biztos pont lehet Számodra és családodnak a jelenlegi helyzetben.

  Akkor lássuk a részleteket, röviden!

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  Cikk szerzője: Nagy Márton, MDelta Electronics Hardware Design

  Mivel az első írásommal elég komoly érdeklődést keltettem (NYÁK gyártás, prototípusgyártás, specifikációk 1. rész) és egyben némi bizonytalanságot fedeztem fel a tevékenységi körünkre vonatkozóan – szorri, az én hibám, annyi minden van bennem, hogy néha nehéz felállítani a helyes sorrendet…de valahogyan el kell kezdeni, így jobbnak látom nem a 2. résszel, hanem némi profil leírással folytatni.

  Tehát, mik is azok a megoldandó problémák ill. projektek amivel az MDelta – Electronics – ot megkeresik az ügyfelek ?

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  Cikk szerzője: Duchai Márta, Értékeléstuning

  Számos általános kommunikációs és marketing anyag kering a neten és a közösségi médiában, amelyek próbálnak a jelenlegi helyzetre reagálni. A turizmus szektor egyedisége és mély érintettsége speciális gondolatokat igényel, hiszen itt várhatóak a legkomolyabb változtatások nagy átrendeződésekkel és ezzel együtt még fontos lehetőségekkel is. A mostani időszakot kommunikáció szempontjából egy pre-opening időszakkal állíthatjuk párhuzamba – annak minden bizonytalanságával, izgatottságával és szépségével, valamint milliónyi teendőjével. Hogy hogyan kommunikáljunk és mit tegyünk, hogy a “nyitás” zökkenőmentes lehessen és ne az utolsó helyek egyikéről induljunk majd a nagy versenyben, erre hivatott vállalkozni ez a cikk.    

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  Cikk szerzője: Markó Tamás, Énhatékony

  Vállalkozóként, vezetőként megesik velünk, hogy sokszor azt sem tudjuk hol áll a fejünk. 

  • Be kéne fizetni az iparűzési adót? Hűha, mikor is kell azt? Hogy is csináltam tavaly? 
  • Kiment már az új bloggcik? Basszus, ezt elfelejtettem beütemezni, na mindegy, majd holnap… Persze, ha szembe jut (nem fog).  Na mindegy, most megyek tüzet oltani. 
  • De jó lenne, ha lenne már végre egy virtuális asszisztensem. Na mindegy, most megyek tüzet oltani. 
  • Amúgy jövő hétre már meg kéne lennie a marketingtervnek. Na mindegy, most megyek tüzet oltani. 

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  MinnerX

  A cikk szerzője: Bánki Tamás, Musico Hungary

  Izgalmas időszak jön: a 40. üzleti ötlet megvalósítása nevű cikk végén írtam, hogy még jelentkezni fogok, hogy hogyan haladunk. Ennek most jött el az ideje. Az előző cikkben szó volt róla, hogy tartunk egy megnyitó ünnepséget, ahol közösen ünnepeljük meg a vállalkozásom, a Musico indulását. Itt kapott zöld jelzést a webáruházunk is, ahol a felhasználók jogilag rendezett zenékből és hanganyagokból tudnak válogatni. Legyen az vállalkozó, youtuber, zenész, énekes, szinte mindnek szüksége van olyan zenékre/hangokra, amik jogilag rendben vannak. A jelenleg elérhető ingyenes zenéket egyre többen használják, így elveszik a lehetőséget az igazi egyedi megjelenéstől. Nálunk ennek az ellenkezőjével találkozhatnak a felhasználóink, hiszen szerződött zeneszerzőink és partnereink segítségével az egyedi igények kielégítésén dolgozunk, hogy minél inkább ki lehessen tűnni a reklámzajban.

  Ő tesz azért, hogy sikeres legyen! Képzi magát. Tegyél te is így! Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Vágj bele most, utána pedig várunk ide a MinnerX-be! Kattints ide!

  Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

  Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)