Ennyire elég a minimálbér

  MinnerInstant

  Ennyire elég a minimálbér

  Legfrissebb Minner Instant posztok:

  MinnerInstant

  A taxisok után a szépségiparban (műkörmös, fodrász, sminkes…), a fitnessz iparban és még hasonló iparágakban ad a kormány KATA mentességet.
  A teáor kódok (akinek ez februárban már fel volt véve, őket érinti):

  1. taxis személyszállítás (4932)
  2. fodrászat, szépségápolás (9602)
  3. festés, üvegezés (4334)
  4. egyéb humán-eü. ellátás (8690)
  5. villanyszerelés (4321)
  6. fizikai közérzetet jav. szolg. (9604)
  7. előadó-művészet (9001)
  8. víz-, gáz-, fűtés-, légk.-szerelés (4322)
  9. szakorvosi járóbeteg-ellátás (8622),
  10. épületasztalos-szerk. szerelése (4332)
  11. sport, szabadidős képzés (8551)
  12. tetőfedés, tetőszerkezet-építés (4391)
  13. általános járóbeteg-ellátás (8621)
  14. padló-, falburkolás (4333)
  15. fogorvosi járóbeteg-ellátás (8623)
  16. előadó-művészetet kieg. tev. (9002)
  17. egyéb sporttevékenység (9319)
  18. fekvőbeteg-ellátás (8610)
  19. konferencia, ker. bemutató szerv.(8230)
  20. üdülési, egyéb sz.hely-szolg. (5520)
  21. testedzési szolgáltatás (9313)
  22. egyéb vendéglátás (5629)
  23. egyéb szálláshely-szolgáltatás (5590)
  24. szerencsejáték, fogadás (9200)
  25. idősek, f. sz. ellátása b. (8810) és
  26. szállodai szolgáltatás (5510).

  MinnerInstant

  A Magyar Telekom 20-30 százalék körüli adatforgalmi növekedést tapasztalt a hálózatán – és nemcsak többet netezünk, a telefonálással töltött idő is 50 százalékkal megnövekedett az elmúlt két héten. Volt olyan nap, amikor a telefonhálózat forgalma 30-35 százalékkal megugrott a csúcsidőszakban. Forrás: Index

  MinnerInstant

  Meddig számít valami új terméknek? Látod a képen az új feliratot? Tippelj, mióta vannak velünk ezek a mosókapszulák? Mióta van az ilyen dobozokon rajta az új?

  2005-ben már piacra dobták, elsőre nem volt akkora sikere, majd 2012-ben, azaz 8 éve a Procter&Gamble ismét behozta a polcokra.

  Új, new, újdonság

  Ezek mind vonzzák a tekintetet. És ez a kapszulás mosószer is még sokaknak új, piackutatásokkal mérik ezt a nagy gyártók. És bizony még sokaknak új. Az emberek 63%-a keresi az új termékeket a vállalkozásoknál (PWC). Na itt folytasd: A hazai cégek elkezdtek új termékeket piacra dobni. Aki lemarad… [podcast]

  MinnerInstant

  A bankodtól függ, hogy már alapértelmezett-e. Nálam a Gránit Banknál még be kell pipálni. Egyébként 10 millió alatti utalásoknál azonnal, vagyis 5 másodpercen belül átmegy az utalás. És újdonság, hogy akár bankszámlaszám helyett lehet egyedi azonosító is, mint a telefonszám vagy az emailcím.

  MinnerInstant

  Inspiráló hallgatni ezt a videót. Érzed, hogy tényleg pörgött akkor valami és senki nem akart lemaradni. És bár azóta nincs velünk az iWiW, de volt egy exit-jük, nekik köszönhetően ma többen interneteznek, emiatt több embernek adhatjuk el online a termékeinket. Remélem most az ebből nem akarok lemaradni érzést a Minner adja számodra. Na nézzük a videót!

  MinnerInstant

  Ehhez kapcsolódóan készítettem egy új podcast-ot, amiben szó van van persze a Minnerről is, de téged érintő dolgokról is:

  MinnerInstant

  A GVH pénteken tette közzé a gyermekeknek szóló reklámokról szóló tájékoztatóját, amelyben ismét felhívták a figyelmet, hogy tilos reklámban gyermekkorúak közvetlen felszólítása a reklámozott áru megvételére vagy arra, hogy győzzék meg szüleiket vagy más felnőttet, hogy vásárolja meg számukra a reklámozott árut. A jogsértés nem csak akkor valósul meg, ha a reklám kifejezetten azt tartalmazza, hogy „vásárold meg a hirdetett terméket”. MINDEN OLYAN REKLÁM, AMELY ARRA MOTIVÁLJA A GYERMEKKORÚAKAT, HOGY A REKLÁMOZOTT ÁRUT MEGSZEREZZÉK (PL.: „GYŰJTSD ÖSSZE”, „SZEREZD MEG MIND” VAGY „KERESD MOST”), UGYANÍGY TILOS. 

  Legutóbb a Béres Gyógyszertár Zrt.-re szabott ki a GVH 21 millió forintos büntetést. Forrás: Index

  MinnerInstant

  Csereklyei Bálint az iLogistic kiszervezett logisztikai cég vezetőjének első videós kurzusa jelent meg a MinnerAkadémia palettáján. Több száz webáruházzal áll nap mint nap kapcsolatban, valóban mindennap ezzel foglalkozik, ezért is esett rá a választás a képzésben. Minden most induló webáruház tulajdonosnak ajánlom a képzést! Kattints ide és nézd meg a bevezető videót!

  MinnerInstant

  Az Opten legfrissebb magyar statisztikája szerint 12 000 olyan vállalkozó van, akinek legalább 6 cégben van tulajdonrésze. Ebből van olyan 12 fő, akinek 100 feletti cégbirodalma van.

  Forrás: Opten

  MinnerInstant

  A magyarországi kínai éttermek, boltok forgalma megcsappant az utóbbi időben, az emberek félnek oda bemenni. A Korona vírus óvatosságra inti az embereket. A hazai kereskedőket és gyártókat is érinti a vírus, a készletek fogyóban és a kínai termékek, alapanyagok utánpótlása kérdéses a következő hónapokra. Az alábbi anyagok érdekesek lehetnek a témában (videó, alatta linkek), láthatod azt is, hogy európai cégek még akár jobban is kijöhetnek, sőt egy-két webáruház piacot szerezhet magának (utóbbi a cikkekben).

  MinnerInstant

  A Hiventures kockázatitőke-társaság az Irie Maffia-val csinált egy közös számot. Jó-jó, persze a startup nyelve az angol, na de jó lett volna magyarul is. Nem?

  MinnerInstant

  Jó ötletnek tűnik, de van itt ami azonnal szemet szúrt. Mark egyébként 30 éves marketinges, aki 170 000 forintot költött erre a plakátra. 100-an jelentkeztek is a hirdetésére, de fele férfi. Hol rontotta el? Az üzenet nem volt egyértelmű, nem írta ki, hogy hölgyeket keres. Látod mennyit számítanak a szavak a hirdetésedben? Ha nem megfelelő a kommunikáció? Mark-ot nem venném fel a Minnerhez.

  Kapcsolódó cikkek:

  Fotó: datingmark.co.uk

  MinnerInstant

  2020. január 31-én kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Még december 31-ig tart egy úgynevezett türelmi időszak. Mivel hard brexit volt, így 2021. január 31-től harmadik országnak minősülnek a britek, így a termékeket vámoltatni kell. További információk NAV honlapján. (folyamatosan frissítik):
  nav.gov.hu/nav/vam/BREXIT

  MinnerInstant

  A cseh gyökerű regionális multi tavaly 29,3 milliárd cseh korona bevételt ért el. A cseh Forbes kiemeli, hogy a társaság növekedése ismét kétjegyű volt, ezúttal 17,6 százalékos, ám Magyarországon 69 százalékos volt a bővülés. Forrás: G7

  Alza látogatottsági adatok (Similarweb):

  MinnerInstant

  VG.hu: A Tesla tavaly 367 ezer 500 autót adott el, ami mintegy 50 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és ezzel teljesítette a 2019-re előirányzott 360-400 ezer közötti célszámát. És végre profitot is tudott felmutatni. Nem csoda, hogy 40%-ot emelkedett már idén a részvény. De óvatosan a kereskedéssel! Erről cikk: A Tesla részvény az egekben. Mikor szálljak be? Mikor vegyek

  MinnerInstant

  A negatív reklám is reklám? A Minner cikkből megtudhattad, hogy legtöbbször tényleg úgy van, főleg ha új vállalkozásról van szó. Nos Norbinál ez nem így van, most már egészen biztosan látjuk, mivel már a 2. franchise üzlet adta vissza a jogokat, nem forgalmaz többet Update terméket.

  A két bolt FB posztban jelezte, hogy felmondják az együttműködést:

  Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!