Ingatlan árak. Új hírek, statisztikák

  MinnerInstant

  Ingatlan árak. Új hírek, statisztikák

  Negatív irányú trendfordulóhoz érkezett a lakáspiac: a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb felmérése szerint Budapesten már kínálati piac van kialakulóban és az emelkedő árak korszaka is véget ért; az irodabérleti piacon ugyanakkor töretlen a bizalom. Míg az előző, júliusi felmérésben Budapesten és környékén a válaszadók 68 százaléka számított az árak további emelkedésére, októberben csupán 21 százalékuk. Azok aránya, akik az árak stagnálására számítanak 30 százalékról 59 százalékra emelkedett, és minden ötödik válaszadó már árcsökkenésre számít, míg ezek aránya júliusban mindössze 2 százalék volt. – Forrás HVG – GKI

  Kiemelt instant posztok:

  MinnerInstant

  Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

  Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

  0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

  Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

  Hol fogod megtalálni?

  A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

  MinnerInstant

  Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

  Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

  A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

  Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

  MinnerInstant

  Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

  Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

  Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
  A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

  Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

  Az új aloldalakat elneveztük:

  További instant posztok:

  MinnerInstant

  Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

  Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
  Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
  A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

  egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

  Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

  MinnerInstant

  Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

  MinnerInstant

  Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

  Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

  SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

  Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

  Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

  MinnerInstant

  Már több mint 6000 ember várja hétfőnként reggel a Minner hírlevelet, amiben 5-5 üzleti, gazdasági témájú hírt szemlézünk, foglalunk össze. Megszűrjük úgy a híreket, hogy te abból lásd mi történik a világban, tudd, hogy ez miként érinti a vállalkozásodat. Úgy alakítjuk ki a hírlevelet, hogy abból nem feltétlenül kell kikattintanod. A cél, hogy megnyisd, elolvasd az 5 hírt, a hírszemlét és irány a vállalkozásodon való munkálkodás.

  Ezzel is hozzájárulva, hogy tájékozott leszel, és szintén segíti majd a vállalkozásod fejlődését. Alig néhány perc alatt megvagy!

  Kattints ide! Iratkozz fel most a Minner hírlevélre!

  MinnerInstant

  Valamiért, ha egy könyvet kiolvasunk, nem szívesen állunk neki újra – ugyanígy vagyunk egy nem annyira kultikus filmmel, vagy akár egy kevésbé slágeres zeneszámmal. Azonban több kutatás is bebizonyította, hogy a könyves újrázás több szempontból is pozitív hatással bír:

  • Megérted azt, amelyet első olvasásnál nem tudtál értelmezni, vagy nem tudatosult benned
  • Ahogy változol, újraolvasáskor a könyv bizonyos részeit máshogy fogadod majd be, ezáltal egy másik nézőpontból állsz neki a feladatok implementálásának (thinking-out-the-box)
  • Bizonyos kutatások mentális előnyökről is beszámolnak, például az önreflexióról, az agy és memória tornáztatásáról.

  Erről még kutatásunk is van! Tudod a Minnernél kutatással, adatokkal alátámasztott információkat találsz. De ezért is vagy itt! A cikk: Érdemes újra elolvasni egy könyvet, megnézni egy filmet? Legyen az üzleti, vagy más… [kutatás]

  MinnerInstant

  Igen, tudjuk, hogy ez pepecselős meló és nem szívesen áll neki az ember, de éves szinten a tranzakciós díjak téves elszámolásából több tízezer forintos mínuszod lehet, ami egy vírusidőszakban is sokat jelenthet. Ezért, ha van bármikor minimális kapacitásod, fusd át a papírokat! Amennyiben valamilyen összeget sokallsz, vagy nem értesz, sétálj be egy bankfiókba, és kérj egy jobb ajánlatot. A bankoknak érdekük, hogy megtartsák az ügyfelet, ezért hajlandóak kedvezőbb csomagajánlatokat tenni, főleg akkor, ha régebbi ügyfelük vagy.

  Görgess lejjebb további napi 1%-os küldetésekért!

  MinnerInstant

  Akár cégvezető, akár munkavállaló vagy, és szeretnél valamiben fejlődni, vagy új dolgot tanulni, akkor arra nagyon nehéz rávenned magadat. Ennek oka, hogy megijeszt az a sok új információ, amivel találkozhatsz. És mi kell leginkább ahhoz, hogy fejleszd magad bármiben? Idő. Az önfejlesztés kulcsfontosságú, de sokszor ötleted sincs, hogy állj neki, vagy hogy vedd rá magad. Így a következő küldetést találtuk ki, melyre nagyjából 30 percet szánj most!

  • Keresd meg azokat a könyveket azon a területen belül, ahol fejlesztenéd magad. Nem kell megvenned, még csak elolvasnod sem, de mint már egy előbbi küldetésben tanácsoltuk, olvass bele a tartalomjegyzékbe, szedd össze a kulcsszavakat, kifejezéseket.
  • Összegyűjtöttél pár kifejezést, keress rá konkrétan ezekre a Google-ben! Kalandozva, egyik cikkről a másikra. A Minner keresőjét se hagyd ki 😉
  • Ezzel eléred, hogy a motivációd megnő, egyre több kérdés merül fel benned, amikre választ szeretnél, és a végén azt veszed észre, hogy rengeteget tanulsz, tanultál.
  • Persze ezzel nem állítjuk azt, hogy egyik napról a másikra megtanulsz például könyvelni vagy programozni, de egy erős alaptudásra tehetsz szert, amely hozzájárulhat egy-egy olyan ötlet megvalósításához, amely belendíti a vállalkozásodat.

  Ezt alkalmazzuk a Minnernél is! Rengeteg különböző területet kell megismernünk, megtanulnunk, és ehhez nem lenne meg a motivációnk, ha nem a fentiekkel boostolnánk. Most is éppen Milán 3 területen képzi magát. De nem kapkod, először csak bele-bele csipked, felfedez, és egyre jobban élvezi, és észre sem veszi, amikor már elmélyülten képzi magát.

  MinnerInstant

  Nyugodj meg, csak az oldalad tetején lévő kapcsolati menüpontra gondolunk: a látogatók megszokták, hogy a „Footer”-ben, azaz a weboldal legalján megtalálják a vállalkozásod elérhetőségét, így ne vedd el a „Header”-ben (weboldalad felső része, ahol a menü van)) a helyet fontosabb menüpontok elől! Először lehet ellenezni fogod, de próbáld ki, teszteld le! Tipp, lehet olyan, hogy a Footer-ben link is megy a kapcsolat menüpontra, de ki is írhatod az adatokat.

  Továbbá összeszedtük, mely információkat szükséges megjelenítened a kapcsolatban vagy impresszumban, hogy ne legyen belőle bünti:

  • Tárhelyszolgáltatód neve
  • Helyi cégbíróság, amely felügyel

  Ha webshopod van, az alábbiakat KÖTELEZŐ feltüntetni:

  • Név, székhely, levelezési cím, email cím
  • Adószámod, cégjegyzékszámod, nyilvántartó cégbíróság neve.
  • A tárhelyszolgáltatód székhelye, telephelye, elérhetősége.
  • Engedélyköteles termékekhez kapcsolódó engedélyek.
  • Tippek még:
   • Ha olyan címed van, ahová a fogyasztók mehetnek, akkor azt próbáld kimásolható formátumba tenni!
   • A telefonszámba ne tegyél / jelet, mert nehéz lesz kimásolni. A legjobb, ha úgy írod ki, ahogy Milán telefonszáma is ki van írva a kapcsolat menüpontba +36703684026

  Tudtad, hogy a Minner most módosította a menüjét? Egy podcastban fel is dolgoztuk ezt: Így dolgozunk a Minnernél. A weboldal menüjét gondoljuk, szabjuk újra [podcast]

  Milyen a jó weboldal? Íme pár támpont: Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

  MinnerInstant

  A küldetés: írd be a Google-be angol nyelven, hogy mivel foglalkozol, és írj mellé városneveket, például Berlin, France, New York, stb. Az sem baj, ha nem beszélsz angolul, csak

  • nézd meg ezen cégek weboldalait! Hogy néz ki, hogy épül fel, milyen képeket, CTA gombokat alkalmaznak és milyen termékeket, szolgáltatásokat kínálnak. Ne görcsölj rá, 30 perc alatt fuss át párat és fogd fel egyfajta felfedezésnek, melyből milliónyi ötletet meríthetsz és valósíthatsz meg. Csak kattintgass, nem kell mást csinálnod!
  • Továbbá nézd meg a közösségi média posztjaikat!
  • Inspirálódj, beindítja az ötleteidet!
  • Írd is le mit találtál, és használd fel!

  Hol találod az összes küldetést? A minner.hu/kuldetes oldalon összegyűjtöttük neked. Jegyezd meg: minner.hu/kuldetes

  MinnerInstant

  Ha vállalkozó vagy, nem ismeretlen fogalom számodra a SEO, azaz a keresőoptimalizálás. Sokan még külsős szabadúszókat és vállalkozásokat is megbíznak a SEO megfelelő beállításaival. A Google motorjai minden elérhető adatot átnéznek, hogy a lehető legpontosabb találatokat jelenítsék meg. Nem csak a weboldalad szövegezésével, követőkódok beágyazásával javíthatsz a helyezéseden, hanem a feltöltött képeiddel, azok leírásával is. Természetesen az algoritmusok egyre fejlettebbek, képesek már felismerni, mi található a képen, de ha pontosan megadod a kép címét és metaadatát, magasabb score-t érhetsz el. A küldetés: ellenőrizd a képeidnél, hogy rendelkeznek-e címmel és ALT TAG-gel. Tehát az összes kép tartalmazza a te kulcsszavaidat, így garantáltan javíthatsz a SEO-n.

  Sőt a képek fájlnevei is fontosak a keresőoptimalizálás szempontjából!

  Íme pár másik tipp, ha javítanál a helyezéseden:

  A keresőoptimalizálás (SEO) alapjai

  Így állítsd be profin a Google Cégem fiókodat!

  MinnerInstant

  A mai feladat a következő: olvasd át a weboldalad marketingszövegeit! Nézd át a kávészünet alatt egy-egy (landing) oldalad szövegét és tedd fel a kérdést: ha kívülállóként olvasnám ezt, megvenném ennek hatására az adott terméket? Ha nem, miért? Evidensnek hangzik, de előfordulhat, hogy még akkor írtál meg egy-egy marketingszöveget, amikor az oldaladat indítottad, így nem árt frissíteni, gatyába rázni, nem beszélve az esetleges melléütésekről, helyesírási hibákról. Egy kis érdekesség, hogy motiváljalak: egy promóciós oldalunkon néhány mondat megváltoztatásával 200%-os bevételnövekedést értünk el. KÉT-SZÁZ-SZÁZALÉK!

  Adunk egy kis ihletet:

  Ezt a termékleírást a vevők készítették. Jobb is lett! Termékleírás minta, ötlet

  Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

  MinnerInstant

  Minden segítség jól jön, függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó vállalkozásról beszélünk. Az állam és az EU is tudja, hogy a vállalkozások a gazdaság fontos mozgatórugói, éppen ezért viszonylag sokféle támogatás elérhető cégek számára. Nézz utána, te milyen támogatást tudnál igényelni! Ehhez jó kiindulási pont lehet egy Google keresés indítása, valamint Facebook-on is több csoportban lehet tájékozódni az aktuális támogatásokról, azok feltételeiről, tapasztalatokról.

  Görgess lejjebb további napi 1%-os küldetésekért!

  MinnerInstant

  Már grafikus sem kell a logókészítéshez? Egyébként sem nagy pénz volt benne, így nem bánkódnak majd a grafikusok, ha ilyen digitális megoldásokat használsz, mint a TailorBrands, vagy már a korábban bemutatott Fiverr logó készítő. Sokszor persze ez is csak kiindulási alap, azért játszadozni kell vele, míg jól kiadja, de az biztos, hogy költséghatékony.

  https://www.tailorbrands.com/

  MinnerInstant

  Lehet most azt gondolod, hogy ugyan már, ilyen apróságokkal ne raboljuk a drága időt, de hidd el, hogy nagy mértékben számít az, hogy a (potenciális) vevőid mit látnak a weboldaladon, közösségimédia oldalaidon, vagy a hirdetéseidben.

  Mitől lehet „gagyi” egy kép? Néhány példa:

  • rossz a felbontása, pixeles
  • túl sok rajta a szöveg, vagy túl sűrű az átadni kívánt üzenet, ezáltal nehezen értelmezhető
  • a képen szereplő ember / tárgy / mozgás / cselekvés egyáltalán nem összeköthető a vállalkozás tevékenységi körével
  • arculati elemek alkalmazásának hiánya, mindig más színek és betűtípus használata
  • ugyanazon kép állandó használata, a kreatív kifárad egy idő után
  • érdektelen, nem üti meg az emberek ingerküszöbét

  Ha van lehetőséged, add ki a feladatot egy professzionális szakembernek, de ha nincs erre kapacitásod, a következőket teheted:

  Forrás: Unsplash.com

  További, ám még friss, ropogós rövid üzleti posztok a Minner Instantban, kattints ide!