Kóla háboró

  MinnerInstant

  Kóla háboró

  Mi történik a kóla piacon? Ez már nem is kóla háború?

  Pár hete jött a hír, hogy a Pepsi megveszi a SodaStreamet, most pedig jött a hír, hogy a Coca-Cola a Costa kávézóláncot. Ezzel a Coca-Cola új piaci területre is belépett, mert globálisan még nem rendelkezett meleg ital üzletággal. 4,4 milliárd dolláros vásárlási összegről szólnak a hírek.  Megy a harc! Kapcsolódó cikk: A Pepsi vs Coca-Cola harcot lassan a Pepsi nyeri? A Pepsi most újított, megvette…

   

  Legfrissebb Minner Instant posztok:

  MinnerInstant

  Nemzetközi szinten ritkább jelenség, mint ami a hazai előfizetői klubokban tapasztalható.Több cég is ad például marketing témában fizetős előfizetői csoportot. Az infotermék előfizetések sajátossága, hogy az emberek hamar lemondják. Elvileg tanulás miatt lépünk be egy ilyen klubba, nos az előfizetői modell az ilyen edukációs piacon nem teljesen jól működik.

  Mivel 3 hónapnál már nagy számban jelennek meg a lemorzsolódó emberek, így mit tesz az előfizetői klub (még a nagyok is) vezetője? Nem veszi le az embereket, maximum később. Gondolj bele abba, hogy valaki bent van fizeti folyamatosan a havi 5-8000 Ft-ot, erre ugyanúgy bent marad az is, aki már féléve nem fizet. Csak azért, mert kívülről rosszul néz ki, hogy kevesebb ember van a Facebook csoportban. Sokszor akár plusz félévig is benne van az, aki nem fizet, vagy akár még tovább is.

  Viszont tudod, ez egyben egy lehetőség is, ha valaki megoldja ez a problémát, vagy saját maga erre figyel és direkt ki is emeli…. Érdemes rajta gondolkodni! Itt a fő probléma: Infoterméknél, aminek fő célja az edukáció, ott az előfizetők nagy része átlagosan 3-4 hónapig bírja, a lemondás azért is van, mert nem használják, nem ad nekik folyamatos értéket… Gondolkodj ezen!

  MinnerInstant

  Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatokat nyújtott be az Országgyűlésnek a Pénzügyminisztérium:

  • Gyakorlatilag minden számláról online adatot kell majd szolgáltatni, amely a gazdaságfehérítésén túl biztosítja azt is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) akár már 2021 tavaszától elkészítse a vállalkozások áfa bevallási tervezetét. Az adóhivatal jelenleg csak a 100  ezer forintos áfa összeget elérő számlák adatait látja online, 2020. július 1-től már az ún. belföldi áfaalanyok részére kiállított számlát, vagyis lényegében minden vállalkozói számlát, 2021. január 1-től pedig még a magánszemélyek részére kiállítottakat is.
  • 2020. július 1-től számlát, illetve nyugtát kell kiállítani az ún. áfa-mentes ügyletek nagy részéről is, így például a magán-egészségügyi, fogorvosi, oktatási szolgáltatásról, illetve az ingatlanértékesítésről is. Emellett tizenöt napról nyolc napra csökken a számlakibocsátásra nyitva álló határidő.
  • 2020. július 1-től egy teherré olvad össze a nyugdíjjárulék, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék. Az új egységes járulék, azaz a társadalombiztosítási járulék mértéke 18,5 százalék
  • Július 1. után már minden dolgozó nyugdíjast megillet a járulékmentesség. Jelenleg csak a munkajogviszonyban állókra érvényes az kedvező a szabály, hogy bérüket mindössze a 15%-os mértékű szja terheli. A kormány számításai szerint a szabály kiterjesztése évente összességében mintegy 20 milliárd forintot hagy az érintetteknél.
  • A pár napja bedobott drasztikus KATA-s változtatásról nincs hír. (erről itt olvashatsz)

  Részletek és továbbiak a Portfólión.

  MinnerInstant

  Frissült a Youtube ÁSZF-je, és ebben van egy olyan rész, ami arra utal, hogy bármikor elvehetik a fiókodat, korlátozhatják ezt. A Facebooknál látunk hasonlót, ahol főleg algoritmus dolgozik és hibázik sokszor, persze a rosszat is valószínűleg kiszűri, de az ugye nem érint minket. Továbbiak erről a HVG-én.

  MinnerInstant

  Nehéz esettanulmányokat írni, mert a cégek nem adnak át minden információt. Jobbat talált ki a Minner! Mi lenne, ha a vevők szemszögéből néznék a Facebook oldalakat, annyit amennyit látunk, és úgy elemeznénk őket. Máris érdekesebb a felállás! Az elkészült elemzésekben mind-mind van egy-egy olyan tipp, amit már azonnal használni tudsz:

  MinnerInstant

  A fenti képen az email fiókjából egy kép. A Minner olvasók, vállalkozók 23 óra alatt elárasztották az emailjét megkeresésekkel. Miért? A MinnerX-ben beszámolt, hogy éppen hogy áll a projektjével, és felhívást intézett a Minner követőkhöz, olvasókhoz, hogy jelentkezzenek… Azt olvasd el te magad itt: A hulladékmentes tisztítószerek bérgyártása. Helyi vállalkozás helyett franchise

  Látod a Minner közösség ereje! Ezt mind ti csináljátok! A MinnerX-be egyébként te is írhatsz posztot, részletek ott. Balázs ezt a posztot tette fel a zárt közösségünkben, miután 24 órán belül sok megkeresést kapott (MinnerExtra FB csoport):

  MinnerInstant

  Az Egyesült Államok és Kína megállapodott abban, hogy a kétoldalú kereskedelmi tárgyalások előrehaladásával párhuzamosan megszüntetik az egymás termékeire korábban bevezetett pótvámokat – közölte a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtökön. A várakozások szerint a kidolgozás alatt álló és pár héten belül aláírandó első részmegállapodásban az Egyesült Államok vállalja, hogy december 15-én mégsem vezeti be a 156 milliárd dollár értékű kínai importcikkekre, köztük mobiltelefonokra, laptopokra és játékokra, megígért 10 százalékos pótvámot. (Forrás VG.hu)

  Ez USA európai termékekre kivetett vámja viszont még mindig él. Így lehetséges, hogy az EU lesz a vesztese a végén ennek a vámháborúnak.

  MinnerInstant

  A Pénzügyminisztérium  még csak tervezi a következőket, a kormány még nem bírálta el. Várhatóan a következő dolgok változnak a KATA adózási formában (a legfontosabbak):

  • A munkaviszonnyá való átminősítés 7 feltételéből az eddig 2 teljesítése nem lenne elég: 2021-től legalább négyet kellene teljesíteni!
  • Ha a katás a minimálbér két és félszeresét meghaladóan számláz egy ügyfélnek és az az ügyfél a bevételeinek több, mint felét adja, akkor 2020 február 1-től az ilyen bevételre a katás 40 százalék adót fizetne.
  • Összeghatártól függetlenül – szintén 2020 február 1-től – 40 százalék lenne a minimálbér felett az adó, ha a katás a munkáltatójának számlázna be, ahol a bevétel megszerzésének évében, vagy azt megelőző két évben a munkaviszonyban áll, vagy állt. Ezt az adót a számlát kifizető vonná le és utalná el a NAV felé.

  Várható volt a szigorítás, a KATA nagyon kedvező adózási forma, mondván túl jó is, hogy igaz legyen.

  És most nagy levegő! Nyugodj meg! Ebben segíthet, ha kicsit lejjebb görgetsz és olvasol néhány rövid Minner Instant posztot!

  Forrás: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

  MinnerInstant

  Pár hónapja írtam egy cikket, vagyis beszámoltam, ahogy a Burger House tulajdonosa a bukásáról beszél. Ezt írták oknak: Semmi extra nem történt, egyszerűen csak ha valaki kiesik egy napra, akkor nem tudunk kinyitni. Innentől kezdve viszont nem lehet üzleti modellt építeni, állandóan csak magyarázkodásra kényszerülünk a fejlődés helyett. Mivel a közeljövőben nem várható változás így, kénytelen voltam meghozni életem egyik legfájóbb döntését.

  A korábban írt cikk: A Burger House tündöklése és bukása, továbbá a jelene. A teljes történet

  MinnerInstant

  Mondjuk, amikor bemegyünk egy játékboltba, vagy ajándékba vásárolunk online akkor nagy kerek szemmel nézünk mi kerül ennyibe egy társasjátékban. Igaz? Vállalkozóként a másik gondolat már az, hogy ahha, jó áron lehet adni… A társasjáték-piac évek óta folyamatosan és egyenletesen nő, a bevételeket tekintve pedig tavaly már a 4,6 milliárd dollárt (1,3 billió forintot) is elérte világszinten. Ez az összeg a várakozások szerint 2025-re 16,3 milliárd dollárra (4,6 billió forintra) emelkedhet.

  Olvass ebben a témában még:

  MinnerInstant

  Úgy érzem 10 éven belül eljöhet az a korszak, hogy 4 napot kell csak dolgoznunk. Most a Microsoft tesztelte ezt Japánban. A kísérlet fényes sikerrel zárult, a cég szerint dolgozóik termelékenysége nagyobb mértékben növekedett, mint amennyi kiesést jelentett a heti plusz egy szabadnap. Számításaik szerint a munkavállalóik termelékenysége 40 százalékot nőtt a kísérlet ideje alatt (444.hu).
  De egy hete a Minner hírlevélben is olvashattál hasonlóról. Egy német cég napi 5 órás munkanapot vezetett be. A feltétele ott az, hogy nincs se Facebook, se csevegés, se telefon. Bejött nekik is és látványosan jobb a munkavégzés. (G7.hu)

  Tudom mire gondolsz! A 4 órás munkahét jobb lenne. Hát vállalkozóként akár elérhető is lenne, bár cégvezetőként elég unalmas lenne: Erről cikk: 4 órás munkahéthez mit szólsz?

  MinnerInstant

  Tetszik a Minner? Sokat inspirálódsz, sokat segítenek a cikkek? És akkor képzeld el, hogy mit kapsz a fizetős tudásanyagokban! Képezd magad a MinnerAkadémián! Kattints ide!

  MinnerInstant

  Első részeket nézve nem nyűgözött le, de aztán kezdett egyre jobban tetszeni. Sőt ahogy haladunk előre egyre jobban tetszik, hogy megmutatkozik benne a vállalkozói lét nehézségei, és persze a pozitív oldalai. A részek rövidek, így könnyű beiktatni a napirendedbe. Nézd és lazulj!

  Ilyen sorozatajánló még:

  MinnerInstant

  Friss 2019. 3. negyedéves statisztika szerint bár lassú növekedésben, de nő a Facebook felhasználók száma. Az USA-ban volt már egy megtorpanás év elején, sőt Európában is, de érdekes látni, hogy felhasználók millióival változik.

  Első ábra a naponta aktív felhasználók számát mutatja, alatta a havi aktivitást (értsd legalább egyszer belépett). De van itt még egy érdekes adat, a 3. kép!

  A fenti ábrán is látszik, hogy sötét kékkel jelzi az USA és Kanada felhasználóit, nos hiába kevesebb ott a felhasználói szám a többi régióhoz képest, mégis az árbevétele sokkal több. Hát igen, egy amerikai többet költ, így többet ér a reklámozóknak, cégeknek.

  Forrás: Facebook

  MinnerInstant

  A Csíki sör a Facebook oldalán tett közzé egy magyarországi felhívást. A következő másfél évben a 15 000 főnél nagyobb városokba keresnek partnereket. Egy beszélgetést mindenképpen megér, ha gondolkodtál ilyenben, akkor kérj tőlük bővebb információt, ha az megvan, bátran írj a Minner-nek FB-on és átbeszéljük!

  Itt érdeklődhetsz náluk: +36 70 362 7661
  E-mail: sorozo@csikisor.hu

  Van még ilyen! Wish local pont nyitása. Egyik Minner olvasó belevágott. Itt írta le a részleteket: Wish Local Partner átvevő pont tudnivalók

  Forrás: Csíki Sör FB oldala

  MinnerInstant

  A lista első tíz helyezettje:

  • Docler Group, 208,4 milliárd forint
  • Videoton Holding Zrt., 171,5 milliárd forint
  • MPF Holding, 166,2 milliárd forint
  • Gránit Pólus Csoport, 135,9 milliárd forint
  • Dayton Invest (Wing), 134,8 milliárd forint
  • Bonafarm Csoport, 122,7 milliárd forint
  • Duna Csoport, 118,5 milliárd forint
  • Jász-Plasztik Kft., 116,3 milliárd forint
  • Futureal Csoport, 95,5 milliárd forint
  • MET Csoport, 91,5 milliárd forint

  A világ legértékesebb cégeinek listáját az Apple Inc. vezeti 284 544,8 milliárd forint becsült értékkel. Forrás: Forbes

  MinnerInstant

  Van ugye a karácsonyi szezon, tud rá kampányolni. Megvannak a motívumok, képek, tudod az emberek szokását hozzá igazítani, tudod mit csinálnak ilyenkor, tehát karácsonyi szezon van. Nos a Starbucks, amikor bevezette a sütőtök latte-t (pumpkin spice latte), akkor egy új szezont hozott létre. Árban egy prémium terméket ad, valami új dolgot, és a szezonalitás miatt az emberek rászoktak. Könnyű kommunikálnia, marketing kampányokat készítenie rá és a felhasználók keresik a terméket, hiszen nem csak az van, hogy bemegy és iszik egy latte-t. A konkurenciái is átvették és adnak sütőtökös, vagyis inkább őszies jellegű kávékat. Ez egyébként a Starbucks piacát még erősítette is. A – Mi olyan nagy ebben? – kérdést egyébként használd te is!

  MinnerInstant

  Amikor úgy gondolod, hogy lassabban jön be a számításod, a bevétel, a növekedés, mint eddig. Akkor gondolj az Empire State Building-re. 1931-ben építették, mindösszesen 410 nap alatt felhúzták. Ám pont akkor voltak a válság kirobbanása után, értelemszerűen nem tolongtak a bérlők. Az első évben az épület kevesebb pénzt termelt irodabérletekből, mint a tetőkilátó belépőjegyeiből.  Sőt a felhőkarcoló beceneve Empty State Building lett (empty = üres).  mert 20 éven át 23-50%-os kihasználtság között mozgott. 1950 volt az első év, amikor nyereséget tudott felmutatni! El is adta a tulajdonos 50 millió dollárért, egyébként 41 millió dollár volt az építési költség. Az üzemeltetésből eredő veszteség tetemes lehetett ennyi év alatt. Ma már más a helyzet természetesen. Forrás: Index.hu

  Fotó: Chris Barbalis / Unsplash

  MinnerInstant

  Negatív irányú trendfordulóhoz érkezett a lakáspiac: a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb felmérése szerint Budapesten már kínálati piac van kialakulóban és az emelkedő árak korszaka is véget ért; az irodabérleti piacon ugyanakkor töretlen a bizalom. Míg az előző, júliusi felmérésben Budapesten és környékén a válaszadók 68 százaléka számított az árak további emelkedésére, októberben csupán 21 százalékuk. Azok aránya, akik az árak stagnálására számítanak 30 százalékról 59 százalékra emelkedett, és minden ötödik válaszadó már árcsökkenésre számít, míg ezek aránya júliusban mindössze 2 százalék volt. – Forrás HVG – GKI

  Mi történik a kóla piacon? Ez már nem is kóla háború?

  Pár hete jött a hír, hogy a Pepsi megveszi a SodaStreamet, most pedig jött a hír, hogy a Coca-Cola a Costa kávézóláncot. Ezzel a Coca-Cola új piaci területre is belépett, mert globálisan még nem rendelkezett meleg ital üzletággal. 4,4 milliárd dolláros vásárlási összegről szólnak a hírek.  Megy a harc! Kapcsolódó cikk: A Pepsi vs Coca-Cola harcot lassan a Pepsi nyeri? A Pepsi most újított, megvette…

   

  Miskolc / Pécs / Debrecen / Szeged / Győr / Budapest - üzleti tanácsadás

  Találkozzunk a te városodban! A Minner a következő 2 hónapban a fenti városokban tart üzleti tanácsadói órákat! Használd ki! Részleteket!