Még az Empire State Building-nél is várni kellett a sikerre

  MinnerInstant

  Még az Empire State Building-nél is várni kellett a sikerre

  Amikor úgy gondolod, hogy lassabban jön be a számításod, a bevétel, a növekedés, mint eddig. Akkor gondolj az Empire State Building-re. 1931-ben építették, mindösszesen 410 nap alatt felhúzták. Ám pont akkor voltak a válság kirobbanása után, értelemszerűen nem tolongtak a bérlők. Az első évben az épület kevesebb pénzt termelt irodabérletekből, mint a tetőkilátó belépőjegyeiből.  Sőt a felhőkarcoló beceneve Empty State Building lett (empty = üres).  mert 20 éven át 23-50%-os kihasználtság között mozgott. 1950 volt az első év, amikor nyereséget tudott felmutatni! El is adta a tulajdonos 50 millió dollárért, egyébként 41 millió dollár volt az építési költség. Az üzemeltetésből eredő veszteség tetemes lehetett ennyi év alatt. Ma már más a helyzet természetesen. Forrás: Index.hu

  Fotó: Chris Barbalis / Unsplash

  Legfrissebb Minner Instant posztok:

  MinnerInstant

  A MinnerAkadémián a Minner üzleti vlogban már 3 téma is felkerült.

  • Facebook remarketing beállítása
  • A vevő fájdalompontjának, problémájának megtalálása és ennek felhasználása
  • Trello feladatkezelő bemutatása, hogy még produktívabb legyél

  A vlogot itt éred el, már több mint 690 vállalkozó tanul csak ezekből az ingyenes anyagokból, 6200-an pedig a MinnerAkadémia többi képzéséből is!

  MinnerInstant

  Hiába van az ingatlanközvetítőnek kizárólagos megbízása, attól még a tulajdonos is eladhatja az ingatlant. A bíróság szerint sérti a jóhiszeműség és tisztesség követelményét az a szerződéses rendelkezés, amely az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén nem teszi lehetővé, hogy a fogyasztó az ingatlanát maga is értékesíthesse – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.  Forrás: Index.hu

  Kkm, ideje: Ideje leváltani őket? Szállás.hu, Netpincér, ingatlanpiaci szereplők

  MinnerInstant

  Egyre több olyan vállalkozás jön létre, ami valamilyen formában újrahasznosít dolgokat. Az alábbi videóban bemutatott pár teljesen 0-ról (szinte varró tudás nélkül) vágott bele a különböző autó kárpitok, anyagok újrahasznosításából. Nézd meg a videót és kapcsolódó ötlet utána belinkelve!

  Azt hiszem a 2020-as ötleteket érdemes lenne ezzel is frissítenem, mert most még inkább van kereslet az ilyen termékek iránt.
  Korábbi ötlet ehhez már a Minneren: 139. ötlet – hasznosítsd újra, divat, bútor, lakberendezés…

  MinnerInstant

  Bekerülési költség

  A bekerülési költségek terén magasabb kiadásokkal kell számolni egy elektromos autó beszerzésekor, hiszen még az alacsonyabb kategóriájú e-kocsik árai is felérnek egy közepesen extrázott kompaktéval. Azonban a profi szolgáltatók által üzemeltetett flottáknál nem kell a bekerülési költséggel kalkulálni, hiszen ezt a flottakezelő viseli, a bérleti díj kalkulációjába pedig nemcsak az autók ára, hanem a fenntartás és a szervizeltetés költségei is beletartoznak, amik alacsonyabbak, mint a hagyományos gépjárműveknél.

  Karbantartás

  Míg a belső égésű motorokkal szerelt kocsiknak számos olyan alkatrésze van, amit meghatározott időnként cserélni kell, addig az elektromos változatoknál mindössze két ilyen alkatrész van. A fékek és az akkumulátor-csomag esetében jóval hosszabb élettartamra lehet számítani, mint a hagyományos autóknál. Egy cég esetén az autók telephelyen való töltésének fogyasztása nem, vagy alig kimutatható, ráadásul a céges villanyszámlából a töltések után visszaigényelhető az áfa, így alacsonyabb az üzemanyagköltség, illetve a legtöbb nagyvárosban a parkolásuk is ingyenes.

  Adók és biztosítás

  Adózás tekintetében is jelentős kedvezményeket élveznek az e-autók, hiszen több tétel alól is mentesülnek a zöld rendszámosok. Többek között vásárláskor nem kell sem vagyonszerzési illetéket, sem pedig regisztrációs adót fizetni, ráadásul a cégautóadót is elengedik az elektromos autók tulajdonosainak.  Mindemellett a kötelező biztosítás is kedvezőbb esetükben, ezen hozzávetőlegesen 15%-ot takaríthatnak meg, akik ezt a közlekedési formát választják.

  Forrás: A Mercarius Flottakezel

  MinnerInstant

  Egy miskolci pizzázó olyan hűtőmágnest készített, amiről egyből rendelni tudsz. De nem is akármilyen felhívással:

  A szöveg:
  Hazaérsz farkaséhesen, és megcsap egy jó pizzaillat?
  🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕
  Ja, a Pizzacity hűtőmágnes!!
  Csak hozzá érintem a telót, s már rendeli is a kedvenc pizzám! Meg az orrom… Ahhh”
  Ki kér az első pizzaillatú hűtőmágnesből?
  Rendelj online 4000Ft felett 2020.01.24 és 25.-én
  és szaglászhatod😀🍕🔥
  Szimatra fel😀
  A hűtőmágnes NFC képes telefonokkal kompatibilis!

  Ügyes gerillamarketing, főleg jó gondolat volt a rendelési összeghez kötni. Az NFC chip már nem drága, nem is bonyolult beállítani mire mutasson (pl. rendelés) Az ilyen apró kis marketing kampányok is hozzájárulnak, hogy kiemelkedő céged legyen! Kapcsolódó cikk: Gerillamarketing tippek, trükkök, ötletek – így csináld

  MinnerInstant

  A Minner 2020-as üzleti ötletei közé is beválogatott korábbi vállalkozási ötletet még könnyebben meg tudod valósítani most! Az egyik Minner olvasó jelképes összegért bérbe adja neked a 4000 nm-es földjét. Így meg tudod valósítani a 2020-as vállalkozási ötletek között is leírt bérelj kertet vállalkozást (link az ötlethez a poszt végén). Sőt még a Minnernek is van egy ajánlata ehhez! A felhívás:

  Üdv Mindenkinek!

  Egy barátom kért meg, hogy írjak ki, ezzel az ötlettel kapcsolatban. Miszerint neki rendelkezésre áll egy közel 4000 m2-es föld terület, ahol jelen pillanatban is epret termesztenek (egy részén).
  Van rajta fóliasátor váz, illetve minden adott az öntözéshez is. A Minner által bemutatott ötletek is megvalósíthatóak rajta.

  Helyileg Szolnok megyében van Tiszaföldvár településen és szívesen adná ki egy használónak jelképes áron, mivel ő maga nem szeretne tovább foglalkozni a termesztéssel.Amennyiben van érdeklődő, írjon nyugodtan és adok elérhetőséget. Kattints ide a Minner Extra FB csoportba be kell lépned, ott van a felhívás, ott tudod felvenni a kapcsolatot az illetővel. (ha nem találod bátran írj nekem!)

  Ezen ne lepődj meg! Ez a Minner ökoszisztéma! Mi támogatjuk egymást!

  A bérelj kertet üzleti ötlet:

  A Youtyúk példájából jön az ötlet, csak nem tyúkot “bérel” a vevő, hanem földterületet. Havidíjat fizet, és cserébe terményt kap. A kockázat egy részét is viseli. Ez a Bérelj kertet ötlet (vevő szempontjából nézve). Erről részletek itt olvashatsz.  Sőt még egy dolog, a valóságban így néz ki egy ilyen ötlet: A bérelj kertet Minneres ötlet megvalósult Bács-Kiskun megyében

  Az első vásárlód + extra Minner ajánlat: Naná, hogy én leszek! + egy kis marketing támogatást is kapsz! Látod ez a Minner ökoszisztéma!

  Fotó: Dylan de Jonge / Unsplash

  MinnerInstant

  Az utóbbi időszak legjobb ingatlan piaci cikkét találtam meg a Concorde oldalán. Az elemző észérvekkel mutatja be, hogy a lakásáfa 27%-osra drágulását miért nem fogják / tudják áthárítani a vevőkre az ingatlanberuházók. Az elemző úgy látja, akkor várható nagyobb drágulás az ingatlanpiacon, ha a bérek még ennél is jobban emelkednének, de erre kicsi esélyt lát. 1,5-2 éves távban árcsökkenést vár. A teljes cikket ide kattintva olvashatod, minden Minneresnek ajánlom!

  MinnerInstant
  This image has an empty alt attribute; its file name is canva-fizetos-720x353.jpg

  Szépen nőtt velünk a Canva.com. A legtöbb vállalkozó, aki az elmúlt években indult biztosan találkozott a képszerkesztővel. Ingyenessége és praktikussága miatt mindenki imádja. Már több mint 15 millióan használják. És az utóbbi évben benyújtotta a számlát, korlátozott funkciókat, és csak havidíj ellenében adja oda. A 15 millió felhasználóból 300 000-en fizetnek a cégnek jelenleg hónapról, hónapra. Sőt a Fortune 500 vállalatok 40%-a használja! Például az ingyenesben csak korlátozottan használhatjuk a betűtípusokat.

  Havonta 4144 Ft lett a Canva Pro

  This image has an empty alt attribute; its file name is canva-ar-720x421.png
  MinnerInstant

  A már Minneren is bemutatott CRM rendszer bevezetésére is felhasználható GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalatok komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása határidejét január 15-ről március 16-ig kitolták. Forrás: Palyazat.gov.hu

  Cikk: Pályázat CRM rendszer bevezetésére, IT fejlesztésre. Szűkös határidő!

  MinnerInstant

  A barátja segített túladni a „többleten” annak a férfinek, akitől 90 liter pálinkát foglaltak le a Somogy megyei munkatársaink.

  Egy forgalmas bevásárlóközpontban kiragasztott, házi pálinka árusításáról szóló apróhirdetésre lett figyelmes egy pénzügyőr.
  Munkatársaink felhívták a hirdetésben szereplő telefonszámot, a jó barát pedig megadta az eladó elérhetőségét. A revizorok a megbeszélt helyen megvásárolták az öt liter házi pálinkát, bizonylatot azonban nem kaptak. A pénzügyőrök is megjelentek a helyszínen és további 85 liter eladásra szánt gyümölcspárlatot találtak, amit le is foglaltak.

  Az eladó magánfőzőként állította elő a pálinkát és párlatadójegyet is igényelt rá, azonban értékesíteni így sem lehetett volna. Le is döbbent, amikor kiderült, hogy barátja úgy próbált neki segíteni, hogy a hirdetést ragasztott ki egy bevásárlóközpontban.

  Az illegális pálinkakereskedő több száz ezer forintos bírságra számíthat. Forrás Nav/Facebook

  MinnerInstant

  Nem érzelmi értéket adnak a kriptovalutájukhoz, hanem: Venezuela az országban termelt kőolajat és az arany egy részét nemzeti kriptovalutájáért fogja értékesíti. Nicolas Maduro venezuelai elnök azt mondta, hogy a jövőben petróért adják majd a kőolajat és az arany egy részét, és hogy már aláírt szerződések vannak arról, hogy a vásárlók petróval fizetnek a venezuelai vasért, acélért és az alumíniumért. Az év végi ünnepekre időzített plusz juttatásokat a nyugdíjasok és az állami tisztviselők kriptovalutában kapták meg. Forrás: VG.hu

  MinnerInstant

  A Minneren bemutatott kárpittisztító-automata vállalkozásba vágott bele az egyik olvasóm (cikk linkek a poszt végén). Az ő számaikat kitakartam (üzleti titok), de azért hagytam benne olyat, amiből sejtheted. Alatta viszont egy becslést láthatsz, hamarosan azt elérik.

  Várhatóan az alábbi forgalom beáll náluk, amit a lenti ábrán látsz. Napi negyed óra a munka vele, a pénzt kell beszedniük és feltölteni tisztítószerrel. Mi ez, ha nem passzív jövedelem?! Egerben indították el az automatát.

  Az automatát attól a cégtől szerezték be, aki szerepelt az alábbi cikkekben. Tehát sok munka nem volt a beüzemeléssel.

  Mi ez? Linkek a kárpittisztító automata vállalkozás indításához:

  MinnerInstant

  Karácsonyi időszak alatt 2,5 millió fenyőfát vásárolnak a magyarok.
  -A lucfenyőnél az idén 3000 forint,
  -az ezüstfenyőnél 4000-5000 forint,
  -míg a nordmann-fenyőnél 6000 forint.
  Nem kis piac! Plusz információ.
  Tavaly az országban a vágott fenyők közül 60 százalékban lucot, 33 százalékban nordmannt és 7 százalékban ezüstfenyőt értékesítette. Forrás: Napi.hu

  MinnerInstant

  Az év színe egy ügyes marketingfogás

  A 2000-es években indult el ez a marketing fogás. Lényegében egy-egy árnyalatot kiemelnek, és egy évig többet foglalkoznak vele. Az év színét előszeretettel használják a divatiparban, vagy különböző kiadványokban. És természetesen a cég kihasználja, hogy így minden évben írnak a média oldalak az év színéről. Ez tehát márkaépítés célt szolgál.

  +információ a kékhez: A 100 legjobb márka 33%-a használj a kék színt a logójában – Ez nem azt jelenti, hogy egyből rohanj megváltoztatni a logódat, arculatodat, hanem ez a statisztika főleg azoknak szól, akik új cégben gondolkodnak, akkor érdemes lehet a kék színt dominánssá tenni a logón. Forrás: Interbrand

  Elmerülnél a marketingben úgy igazán? Akkor ez kell neked: 50+ cikk marketingről, vevőszerzésről. Esettanulmányok, ötletek, tippek

  Amikor úgy gondolod, hogy lassabban jön be a számításod, a bevétel, a növekedés, mint eddig. Akkor gondolj az Empire State Building-re. 1931-ben építették, mindösszesen 410 nap alatt felhúzták. Ám pont akkor voltak a válság kirobbanása után, értelemszerűen nem tolongtak a bérlők. Az első évben az épület kevesebb pénzt termelt irodabérletekből, mint a tetőkilátó belépőjegyeiből.  Sőt a felhőkarcoló beceneve Empty State Building lett (empty = üres).  mert 20 éven át 23-50%-os kihasználtság között mozgott. 1950 volt az első év, amikor nyereséget tudott felmutatni! El is adta a tulajdonos 50 millió dollárért, egyébként 41 millió dollár volt az építési költség. Az üzemeltetésből eredő veszteség tetemes lehetett ennyi év alatt. Ma már más a helyzet természetesen. Forrás: Index.hu

  Fotó: Chris Barbalis / Unsplash

  Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!