Így változhat a KATA – szigorúbb feltételek, több adó. 2020 -tól

  MinnerInstant

  Így változhat a KATA – szigorúbb feltételek, több adó. 2020 -tól

  A Pénzügyminisztérium  még csak tervezi a következőket, a kormány még nem bírálta el. Várhatóan a következő dolgok változnak a KATA adózási formában (a legfontosabbak):

  • A munkaviszonnyá való átminősítés 7 feltételéből az eddig 2 teljesítése nem lenne elég: 2021-től legalább négyet kellene teljesíteni!
  • Ha a katás a minimálbér két és félszeresét meghaladóan számláz egy ügyfélnek és az az ügyfél a bevételeinek több, mint felét adja, akkor 2020 február 1-től az ilyen bevételre a katás 40 százalék adót fizetne.
  • Összeghatártól függetlenül – szintén 2020 február 1-től – 40 százalék lenne a minimálbér felett az adó, ha a katás a munkáltatójának számlázna be, ahol a bevétel megszerzésének évében, vagy azt megelőző két évben a munkaviszonyban áll, vagy állt. Ezt az adót a számlát kifizető vonná le és utalná el a NAV felé.

  Várható volt a szigorítás, a KATA nagyon kedvező adózási forma, mondván túl jó is, hogy igaz legyen.

  És most nagy levegő! Nyugodj meg! Ebben segíthet, ha kicsit lejjebb görgetsz és olvasol néhány rövid Minner Instant posztot!

  Forrás: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

  Legfrissebb Minner Instant posztok:

  MinnerInstant

  A HelloPay Zrt. megengedhetetlen pszichés nyomást gyakorolt a fogyasztókra a 10 százalékos borravaló- és adomány-mérték alapbeállításként történő alkalmazásával az általa biztosított terminálokon – állapította meg a Gazdasági Versnyhivatal. A GVH a jogsértés miatt 20 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást. VG.hu

  MinnerInstant

  A Growww Digital több száz webáruház Google Ads fiókját vizsgálva azt állapította meg, hogy a Google Shopping kattintási arányok már 47% volt novemberben. Tehát az összes kattintásból ennyi már a Shopping súlya a webshopoknál. Ez a régióban 70%-körülinél van most, tehát a plafont már tudjuk. Google Shopping cikk itt: A Google Shopping óriási árversenyt okoz Magyarországon. Csak az ár számít

  l

  Google Shopping-kampányokat is futtató Google Ads fiókok Shopping kampányainak kattintási részaránya Magyarországon a 2019 július–novemberi időszakra1
  1Forrás: ROIminer.com/audit, 132 magyar Google Ads-fiók adatai alapján . Growww Digita

  MinnerInstant

  Látod! Bár közösségi finanszírozó oldalon hirdették meg a terméküket, de ugyanúgy van beharangozó kampányuk. Egy táskát árulnak egyébként, de még csak arról szól a promó, hogy hamarosan lesz. Azok a közösségi finanszírozások, ahol volt ilyen előpromóció, feliratkozógyűjtés sokkal több vevőt szereztek. Cikk erről: Mi az a közösségi finanszírozás? Hogyan lehet így pénzt gyűjteni egy ötletre, termékre, startuphoz?

  MinnerInstant

  Az Amazon alapítója beszél ebben az 1997-es videóban, hogy miért és hogyan építette akkor az Amazont. Például a könyveket azért választotta, mert sokkal nagyobb volt a választék belőlük, mint más termékből. A motivációja az volt, hogy akkor látta, hogy több ezer százalékkal nő évente a web használat. 3 évvel az Amazon indulása utána adta az interjút egy könyvtári konferencián készült

  Forrás: Business Insider

  MinnerInstant

  A 2015-ben leírt (2019-ben aktualizált) bérelj kertet, tyúkot ötlet Bács-Kiskun megyében megvalósították. Már több száz “előfizetőjük” van, akik havidíjat fizetnek, hogy a termésből kapjanak. Tehát a vállalkozó, a gazda folyamatosan kap pénzt az előfizetőktől, ők pedig terményt (sőt a kockázatot is megosztják). Természetesen máshol is meg lehet ezt valósítani!

  Fotó: Anurag Arora / Unsplash

  MinnerInstant

  A G7.hu -n van egy jó cikk erről. Egy kis részlet: A kedvezményt egyáltalán nem kötelező szépen egyenletesen elteríteni az összes termékre, és mindent ugyanolyan arányban olcsóbban adni. Simán megcsinálhatja a kereskedő azt is, hogy a visszatérítésből neki járó pénz egy részét egy adott napon, mondjuk a Fekete Pénteken írja jóvá. a nagyobb kereskedők mostanra már az előző évben úgy tárgyalják le az éves árazási kondíciókat, hogy a novemberi akciókat és tervezett forgalomnövekedést is beépítik a folyamatba – mondta lapunknak Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító vezérigazgatója. A cikk itt van, olvasd el! Ezért érdemes elhagyni egy picit a Minnert!

  MinnerInstant

  A válasz egyszerű. Leiratkoztattam azokat, akik inaktívak voltak (értsd nem kattintottak gombokra, nem válaszoltak…) már több mint 5 hónapja. Már kaptak több üzenetet is, amire egyébként is reagálhattak volna (kb. 2 üzenet ment ki mindenkinek azóta). Ideje volt törölni őket, továbbá készülök már a 2020-as chatbot változásokra. Erről itt beszéltem, írtam: Így készülj fel a Facebook 2020-as chatbot változásaira – podcast

  MinnerInstant

  Nemzetközi szinten ritkább jelenség, mint ami a hazai előfizetői klubokban tapasztalható.Több cég is ad például marketing témában fizetős előfizetői csoportot. Az infotermék előfizetések sajátossága, hogy az emberek hamar lemondják. Elvileg tanulás miatt lépünk be egy ilyen klubba, nos az előfizetői modell az ilyen edukációs piacon nem teljesen jól működik.

  Mivel 3 hónapnál már nagy számban jelennek meg a lemorzsolódó emberek, így mit tesz az előfizetői klub (még a nagyok is) vezetője? Nem veszi le az embereket, maximum később. Gondolj bele abba, hogy valaki bent van fizeti folyamatosan a havi 5-8000 Ft-ot, erre ugyanúgy bent marad az is, aki már féléve nem fizet. Csak azért, mert kívülről rosszul néz ki, hogy kevesebb ember van a Facebook csoportban. Sokszor akár plusz félévig is benne van az, aki nem fizet, vagy akár még tovább is.

  Viszont tudod, ez egyben egy lehetőség is, ha valaki megoldja ez a problémát, vagy saját maga erre figyel és direkt ki is emeli…. Érdemes rajta gondolkodni! Itt a fő probléma: Infoterméknél, aminek fő célja az edukáció, ott az előfizetők nagy része átlagosan 3-4 hónapig bírja, a lemondás azért is van, mert nem használják, nem ad nekik folyamatos értéket… Gondolkodj ezen!

  MinnerInstant

  Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatokat nyújtott be az Országgyűlésnek a Pénzügyminisztérium:

  • Gyakorlatilag minden számláról online adatot kell majd szolgáltatni, amely a gazdaságfehérítésén túl biztosítja azt is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) akár már 2021 tavaszától elkészítse a vállalkozások áfa bevallási tervezetét. Az adóhivatal jelenleg csak a 100  ezer forintos áfa összeget elérő számlák adatait látja online, 2020. július 1-től már az ún. belföldi áfaalanyok részére kiállított számlát, vagyis lényegében minden vállalkozói számlát, 2021. január 1-től pedig még a magánszemélyek részére kiállítottakat is.
  • 2020. július 1-től számlát, illetve nyugtát kell kiállítani az ún. áfa-mentes ügyletek nagy részéről is, így például a magán-egészségügyi, fogorvosi, oktatási szolgáltatásról, illetve az ingatlanértékesítésről is. Emellett tizenöt napról nyolc napra csökken a számlakibocsátásra nyitva álló határidő.
  • 2020. július 1-től egy teherré olvad össze a nyugdíjjárulék, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék. Az új egységes járulék, azaz a társadalombiztosítási járulék mértéke 18,5 százalék
  • Július 1. után már minden dolgozó nyugdíjast megillet a járulékmentesség. Jelenleg csak a munkajogviszonyban állókra érvényes az kedvező a szabály, hogy bérüket mindössze a 15%-os mértékű szja terheli. A kormány számításai szerint a szabály kiterjesztése évente összességében mintegy 20 milliárd forintot hagy az érintetteknél.
  • A pár napja bedobott drasztikus KATA-s változtatásról nincs hír. (erről itt olvashatsz)

  Részletek és továbbiak a Portfólión.

  MinnerInstant

  Frissült a Youtube ÁSZF-je, és ebben van egy olyan rész, ami arra utal, hogy bármikor elvehetik a fiókodat, korlátozhatják ezt. A Facebooknál látunk hasonlót, ahol főleg algoritmus dolgozik és hibázik sokszor, persze a rosszat is valószínűleg kiszűri, de az ugye nem érint minket. Továbbiak erről a HVG-én.

  MinnerInstant

  Nehéz esettanulmányokat írni, mert a cégek nem adnak át minden információt. Jobbat talált ki a Minner! Mi lenne, ha a vevők szemszögéből néznék a Facebook oldalakat, annyit amennyit látunk, és úgy elemeznénk őket. Máris érdekesebb a felállás! Az elkészült elemzésekben mind-mind van egy-egy olyan tipp, amit már azonnal használni tudsz:

  MinnerInstant

  A fenti képen az email fiókjából egy kép. A Minner olvasók, vállalkozók 23 óra alatt elárasztották az emailjét megkeresésekkel. Miért? A MinnerX-ben beszámolt, hogy éppen hogy áll a projektjével, és felhívást intézett a Minner követőkhöz, olvasókhoz, hogy jelentkezzenek… Azt olvasd el te magad itt: A hulladékmentes tisztítószerek bérgyártása. Helyi vállalkozás helyett franchise

  Látod a Minner közösség ereje! Ezt mind ti csináljátok! A MinnerX-be egyébként te is írhatsz posztot, részletek ott. Balázs ezt a posztot tette fel a zárt közösségünkben, miután 24 órán belül sok megkeresést kapott (MinnerExtra FB csoport):

  MinnerInstant

  Az Egyesült Államok és Kína megállapodott abban, hogy a kétoldalú kereskedelmi tárgyalások előrehaladásával párhuzamosan megszüntetik az egymás termékeire korábban bevezetett pótvámokat – közölte a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtökön. A várakozások szerint a kidolgozás alatt álló és pár héten belül aláírandó első részmegállapodásban az Egyesült Államok vállalja, hogy december 15-én mégsem vezeti be a 156 milliárd dollár értékű kínai importcikkekre, köztük mobiltelefonokra, laptopokra és játékokra, megígért 10 százalékos pótvámot. (Forrás VG.hu)

  Ez USA európai termékekre kivetett vámja viszont még mindig él. Így lehetséges, hogy az EU lesz a vesztese a végén ennek a vámháborúnak.

  MinnerInstant

  A Pénzügyminisztérium  még csak tervezi a következőket, a kormány még nem bírálta el. Várhatóan a következő dolgok változnak a KATA adózási formában (a legfontosabbak):

  • A munkaviszonnyá való átminősítés 7 feltételéből az eddig 2 teljesítése nem lenne elég: 2021-től legalább négyet kellene teljesíteni!
  • Ha a katás a minimálbér két és félszeresét meghaladóan számláz egy ügyfélnek és az az ügyfél a bevételeinek több, mint felét adja, akkor 2020 február 1-től az ilyen bevételre a katás 40 százalék adót fizetne.
  • Összeghatártól függetlenül – szintén 2020 február 1-től – 40 százalék lenne a minimálbér felett az adó, ha a katás a munkáltatójának számlázna be, ahol a bevétel megszerzésének évében, vagy azt megelőző két évben a munkaviszonyban áll, vagy állt. Ezt az adót a számlát kifizető vonná le és utalná el a NAV felé.

  Várható volt a szigorítás, a KATA nagyon kedvező adózási forma, mondván túl jó is, hogy igaz legyen.

  És most nagy levegő! Nyugodj meg! Ebben segíthet, ha kicsit lejjebb görgetsz és olvasol néhány rövid Minner Instant posztot!

  Forrás: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

  MinnerInstant

  Pár hónapja írtam egy cikket, vagyis beszámoltam, ahogy a Burger House tulajdonosa a bukásáról beszél. Ezt írták oknak: Semmi extra nem történt, egyszerűen csak ha valaki kiesik egy napra, akkor nem tudunk kinyitni. Innentől kezdve viszont nem lehet üzleti modellt építeni, állandóan csak magyarázkodásra kényszerülünk a fejlődés helyett. Mivel a közeljövőben nem várható változás így, kénytelen voltam meghozni életem egyik legfájóbb döntését.

  A korábban írt cikk: A Burger House tündöklése és bukása, továbbá a jelene. A teljes történet

  MinnerInstant

  Mondjuk, amikor bemegyünk egy játékboltba, vagy ajándékba vásárolunk online akkor nagy kerek szemmel nézünk mi kerül ennyibe egy társasjátékban. Igaz? Vállalkozóként a másik gondolat már az, hogy ahha, jó áron lehet adni… A társasjáték-piac évek óta folyamatosan és egyenletesen nő, a bevételeket tekintve pedig tavaly már a 4,6 milliárd dollárt (1,3 billió forintot) is elérte világszinten. Ez az összeg a várakozások szerint 2025-re 16,3 milliárd dollárra (4,6 billió forintra) emelkedhet.

  Olvass ebben a témában még:

  A Pénzügyminisztérium  még csak tervezi a következőket, a kormány még nem bírálta el. Várhatóan a következő dolgok változnak a KATA adózási formában (a legfontosabbak):

  • A munkaviszonnyá való átminősítés 7 feltételéből az eddig 2 teljesítése nem lenne elég: 2021-től legalább négyet kellene teljesíteni!
  • Ha a katás a minimálbér két és félszeresét meghaladóan számláz egy ügyfélnek és az az ügyfél a bevételeinek több, mint felét adja, akkor 2020 február 1-től az ilyen bevételre a katás 40 százalék adót fizetne.
  • Összeghatártól függetlenül – szintén 2020 február 1-től – 40 százalék lenne a minimálbér felett az adó, ha a katás a munkáltatójának számlázna be, ahol a bevétel megszerzésének évében, vagy azt megelőző két évben a munkaviszonyban áll, vagy állt. Ezt az adót a számlát kifizető vonná le és utalná el a NAV felé.

  Várható volt a szigorítás, a KATA nagyon kedvező adózási forma, mondván túl jó is, hogy igaz legyen.

  És most nagy levegő! Nyugodj meg! Ebben segíthet, ha kicsit lejjebb görgetsz és olvasol néhány rövid Minner Instant posztot!

  Forrás: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

  Miskolc / Pécs / Debrecen / Szeged / Győr / Budapest - üzleti tanácsadás

  Találkozzunk a te városodban! A Minner a következő 2 hónapban a fenti városokban tart üzleti tanácsadói órákat! Használd ki! Részleteket!