Végül bezár a dunaharaszti burgerező. Elérte a munkaerőpiaci válság

  MinnerInstant

  Végül bezár a dunaharaszti burgerező. Elérte a munkaerőpiaci válság

  Pár hónapja írtam egy cikket, vagyis beszámoltam, ahogy a Burger House tulajdonosa a bukásáról beszél. Ezt írták oknak: Semmi extra nem történt, egyszerűen csak ha valaki kiesik egy napra, akkor nem tudunk kinyitni. Innentől kezdve viszont nem lehet üzleti modellt építeni, állandóan csak magyarázkodásra kényszerülünk a fejlődés helyett. Mivel a közeljövőben nem várható változás így, kénytelen voltam meghozni életem egyik legfájóbb döntését.

  A korábban írt cikk: A Burger House tündöklése és bukása, továbbá a jelene. A teljes történet

  Legfrissebb Minner Instant posztok:

  MinnerInstant

  Ehhez kapcsolódóan készítettem egy új podcast-ot, amiben szó van van persze a Minnerről is, de téged érintő dolgokról is:

  MinnerInstant

  A GVH pénteken tette közzé a gyermekeknek szóló reklámokról szóló tájékoztatóját, amelyben ismét felhívták a figyelmet, hogy tilos reklámban gyermekkorúak közvetlen felszólítása a reklámozott áru megvételére vagy arra, hogy győzzék meg szüleiket vagy más felnőttet, hogy vásárolja meg számukra a reklámozott árut. A jogsértés nem csak akkor valósul meg, ha a reklám kifejezetten azt tartalmazza, hogy „vásárold meg a hirdetett terméket”. MINDEN OLYAN REKLÁM, AMELY ARRA MOTIVÁLJA A GYERMEKKORÚAKAT, HOGY A REKLÁMOZOTT ÁRUT MEGSZEREZZÉK (PL.: „GYŰJTSD ÖSSZE”, „SZEREZD MEG MIND” VAGY „KERESD MOST”), UGYANÍGY TILOS. 

  Legutóbb a Béres Gyógyszertár Zrt.-re szabott ki a GVH 21 millió forintos büntetést. Forrás: Index

  MinnerInstant

  Csereklyei Bálint az iLogistic kiszervezett logisztikai cég vezetője első videós kurzusa a MinnerAkadémián. Több száz webáruházzal áll nap mint nap kapcsolatban, mindennap ezzel foglalkozik, ezért is esett rá a választás a képzésben. Minden most induló webáruház tulajdonosnak ajánlom a képzést! Kattints ide és nézd meg a bevezető videót!

  MinnerInstant

  Az Opten legfrissebb magyar statisztikája szerint 12 000 olyan vállalkozó van, akinek legalább 6 cégben van tulajdonrésze. Ebből van olyan 12 fő, akinek 100 feletti cégbirodalma van.

  Forrás: Opten

  MinnerInstant

  A magyarországi kínai éttermek, boltok forgalma megcsappant az utóbbi időben, az emberek félnek oda bemenni. A Korona vírus óvatosságra inti az embereket. A hazai kereskedőket és gyártókat is érinti a vírus, a készletek fogyóban és a kínai termékek, alapanyagok utánpótlása kérdéses a következő hónapokra. Az alábbi anyagok érdekesek lehetnek a témában (videó, alatta linkek), láthatod azt is, hogy európai cégek még akár jobban is kijöhetnek, sőt egy-két webáruház piacot szerezhetnek maguknak (utóbbi a cikkekben)..

  MinnerInstant

  A Hiventures kockázatitőke-társaság az Irie Maffia-val csinált egy közös számot. Jó-jó, persze a startup nyelve az angol, na de jó lett volna magyarul is. Nem?

  MinnerInstant

  Jó ötletnek tűnik, de van itt ami azonnal szemet szúrt. Mark egyébként 30 éves marketinges, aki 170 000 forintot költött erre a plakátra. 100-an jelentkeztek is a hirdetésére, de fele férfi. Hol rontotta el? Az üzenet nem volt egyértelmű, nem írta ki, hogy hölgyeket keres. Látod mennyit számítanak a szavak a hirdetésedben? Ha nem megfelelő a kommunikáció? Mark-ot nem venném fel a Minnerhez.

  Kapcsolódó cikkek:

  Fotó: datingmark.co.uk

  MinnerInstant

  2020. január 31. -én kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Még december 31-ig tart egy úgynevezett türelmi időszak. Mivel hard brexit volt, így 2021. január 31-tól harmadik országnak minősülnek a britek, így a termékeket vámoltatni kell. További információk NAV honlapján (folyamatosan frissítik):
  nav.gov.hu/nav/vam/BREXIT

  MinnerInstant

  A cseh gyökerű regionális multi tavaly 29,3 milliárd cseh korona bevételt ért. A cseh Forbes kiemeli, hogy a társaság növekedése ismét kétjegyű volt, ezúttal 17,6 százalékos, ám Magyarországon 69 százalékos volt a bővülés. Forrás: G7

  Alza látogatottsági adatok (Similarweb):

  MinnerInstant

  VG.hu: A Tesla tavaly 367 ezer 500 autót adott el, ami mintegy 50 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és ezzel teljesítette a 2019-re előirányzott 360-400 ezer közötti célszámát. És végre profitot is tudott felmutatni. Nem csoda, hogy 40%-ot emelkedett már idén a részvény. De óvatosan a kereskedéssel! Erről cikk: A Tesla részvény az egekben. Mikor szálljak be? Mikor vegyek  MinnerInstant

  Negatív reklám is reklám? A Minner cikkből megtudhattad, hogy legtöbbször tényleg úgy van, főleg ha új vállalkozásról van szó. Nos Norbinál ez nem így van, most már egészen biztosan látjuk, mivel már a 2. franchise üzlet adta vissza a jogokat, nem forgalmaz többet Update terméket.

  A két bolt FB posztban jelezte, hogy felmondják az együttműködést:

  MinnerInstant

  Tegnap a Lidl svéd húsgolyós reklámja alatt felrobbant a hazai marketing szakma. Múlt héten a Norbi ügy dolgoztatta meg őket, most a svéd húsgolyós poszt alatt dolgoztak meg a pénzükért. Lehet idén már semmit nem fognak csinálni? Először az Ikea reagált rá nagyon jól, aztán egy svéd témájú marketing party lett belőle. Na, de hogyan sikerült ez? Hogy jött ennyi ötlete a marketingeseknek? Így indult:

  Aztán a többi cég:

  Itt látod a többi kommentet is, de előtte olvasd még tovább ezt az instant posztot!

  A Mr. Bean effektust láttuk itt most. Anno azt mondta Bean, vagyis Rowan Atkinson, hogy nem a poén kitalálásán görcsölnek, hanem fognak egy szituációt és azt hozzák ki minél viccesebbre. Na ez volt itt most, adott a szituáció, Svédországgal, vagy húsgolyóval kapcsolatos poén kell. Persze látunk sok gagyit és erőltetettet is, de sok jót is. Erről itt olvashatsz:

  MinnerInstant

  A vevők “összedobják” az új üzletedre a pénzt? Új bérlemény felújítása, berendezés…
  A tegnapi ügyfél egy már működő férfifodrászattal (részben barbershop) jött az üzleti konzultációra, új projekteket, következő időszak üzleti stratégiáját beszéltük át. Egy-két kérdés és információ után már kezdett körvonalazódni, hogy bizony lenne egy lehetőség a közösségi finanszírozásban is. Érzik az új üzlet nyitásának nyomását, mert kinőtték a mostani szalont, De értelemszerűen félnek belelépni egy újba. Kitaláltunk egy olyan stratégiát, amivel több legyet is üt egy csapásra. Ezen kívül természetesen több más területet is érintettünk. Tegnap a konzultáció után is még forogtak az agytekervényeim, sőt egy sms-t is küldtem az ügyfélnek, hogy ezt mindenképpen meg kell csinálni. Jött is a válasz, hogy azóta ezen kattog ő is.

  Izgalmasan indult már az év, nem csak emiatt, hanem mert már idén 18 üzleti tanácsadásom volt. Eszméletlen projektek voltak már így januárban is! Kezdve egy új rendezvényszervező cégtől, akinek megoldottuk, hogy olyan piacot szolgáljon ki, amit még itthon senki, de az igény megvan, egészen a szülésfelkészítő szolgáltatáson át a gyógyszertár hálózat felpezsdítéséig. A webshop megkeresések száma pedig eszméletlenül magas.

  Beszéljük át a te vállalkozásodat is! Találjuk ki a megfelelő stratégiát, amivel úgy igazán növekedni tudsz! Voltam már idén is Debrecenben, most megyek majd Pécsre, de majd Miskolcra is, Szeged és Győr is biztosan érintve lesz 2 hónapon belül, és persze Budapest! Foglalj le: Üzleti tanácsadás – Személyes üzleti konzultáció

  MinnerInstant

  Egy reggeli ötletelést hoztam nektek, hátha inspirál. És ötletet is adott, hogy valójában ebben segítek én a chaten, hogy legyen kivel megbeszélned az ötleteidet! Írj bátran a Minner Facebookjára, tudod Messengeren!

  Bátran írj Messengeren a Minner.hu -nak (én Mándó Milán válaszolok). És a 2020-as üzleti ötleteket se felejtsd el megnézni: Vállalkozási ötletek 2020 -ra. Milyen vállalkozást indítsak?

  MinnerInstant

  Tóth Bálint a Coca-Cola digitális marketing menedzsere néhány órája Linkedin-en osztotta meg az eredményeket a fenti posszttal kapcsolatban. Ami egy úgynevezett newsjacking marketing megmozdulás. A Schobert ügyre reagáltak ezzel a poszttal. 1,3 millió emberhez ért el a poszt, 27000 lájk, 9000 megosztás. És még ezen kívül több médiamegjelenést is szereztek.

  Rajtuk kívül még további nagy márkák is reagáltak rá.

  Az olvasók küldtek be még jókat, például az Állatkert posztja. Zseniális! Kattints ide a kommentekhez!

  A negatív reklám is reklám?

  Nem minden esetben hoz pénzt, Norbert botránya már akkora, hogy többet árt, mint használ. Erről cikk, kutatás itt: A negatív reklám is reklám? Hoz bevételt? [kutatás]

  Pár hónapja írtam egy cikket, vagyis beszámoltam, ahogy a Burger House tulajdonosa a bukásáról beszél. Ezt írták oknak: Semmi extra nem történt, egyszerűen csak ha valaki kiesik egy napra, akkor nem tudunk kinyitni. Innentől kezdve viszont nem lehet üzleti modellt építeni, állandóan csak magyarázkodásra kényszerülünk a fejlődés helyett. Mivel a közeljövőben nem várható változás így, kénytelen voltam meghozni életem egyik legfájóbb döntését.

  A korábban írt cikk: A Burger House tündöklése és bukása, továbbá a jelene. A teljes történet

  Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!