Zala-Budapest buszjárat ritkulására egy kézenfekvő megoldás

  MinnerInstant

  Zala-Budapest buszjárat ritkulására egy kézenfekvő megoldás

  Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti, Zalakaros és több zalai települést is egyre nehezebb lesz megközelíteni. A Volánbusz (ami már a MÁV-hoz tartozik) bejelentette, hogy rengeteg járatot megszűntet Zala-megye irányába, mondván ott a vasút (forrás 24.hu). Oké, most ne is menjünk el amellett a tény mellett, hogy biztosan nem látták mennyien szoktak utazni ezeken a járatokon, és hogy mennyire körülményes vonatra váltani. De van megoldás, ahogy más megyékben is megoldották a csapni való távolsági busz-, és vonatközlekedést.

  Telekocsi – Most érdemes zalaiaknak ilyen telekocsi vállalkozást indítani

  A Minner.hu üzleti lehetőségekkel, vállalkozási ötletekkel is foglalkozik. Írom ezt a posztot úgy, hogy sokáig éltem, tanultam Zalában (Helló, Mándó Milán vagyok!). Az ötlet most itt az, hogy hasonlóan ahogyan BP – Miskolc, BP – Szeged, BP – Pécs vonalon a rossz busz-, és vonatközlekedés miatt elindultak az Oszkar.com telekocsi-rendszerre épülő vállalkozások, úgy ez megvalósulhat Zalában is (korábbi piackutatásunk szerint). Tehát üzletszerű telekocsizás, egy 9 fős busszal utaztatod az embereket 2-3-szor egy nap. Fogjuk fel úgy, hogy támogatják a helyi vállalkozásokat (hangosan nevet), de egyébként tényleg ez egy lehetőség. Ez mindenkinek előnyös. Az üzletszerű oszkar-os telekocsis megoldások tiszták, gyorsabbak, sőt legtöbbször olcsóbbak mint a vonat, vagy busz (engedélyekről a poszt végén).

  Indíts ilyen szolgáltatást!

  Volt már ilyen ügyfele a Minnernek Pécs – Budapest vonalon, és nem egy rosszul működő rendszert mutatott, sőt… (az abból befolyt profitot egy új vállalkozásba forgatta, akkor azért találkoztunk). Elég volt neki is néhány 9 fős kisbusz (B-s jogosítvánnyal vezethető), és így egy sofőr 8 utast tudott vinni. Általában 75%-os telítettséggel megy, egy autó 2-őt is fordul egy nap. A legjobb az egészben az Oszkar.com elég jó fuvarszervező, tehát mondhatni marketing költséged nem sok lesz. Jelenleg Zalában láthatóan 0-felé konvergál az üzleti telekocsizók száma (látva a 24 óra múlva induló autókat.

  Javaslom, hogy mielőtt belevágsz próbáld ki az Oszkar-ozást, utazz olyanokkal, akiknél látod, hogy üzleti profiljuk van, majd utaztass néhány embert még üzletszerű tevékenység előtt (oda engedély sem kell még). Ha pedig nem is vágsz bele, oszd meg ezt a posztot, hogy megfelelő közlekedés legyen BP-Zala vonalon.

  Tevékenységi engedélyek
  (Ellenőrizheti: Közlekedési Hatóság, fővárosban a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője, helyi önkormányzat közlekedés-szervezője, valamint a Fogyasztóvédelmi Hatóság)

  A személygépkocsival díj ellenében végzett személyszállítást 2015 augusztusa óta a 176/2015. (VII. 7.) Kormányrendelet szabályozza. Ez a rendelet vonatkozik a taxistevékenységre és a személygépkocsis személyszállító szolgáltatásra. Az üzletszerű személyszállítást végzőknek ezen tevékenységek közül az egyik követelményeinek kell megfelelni, attól függően, hogy a személyszállításhoz csatlakozik-e egyéb tevékenység. Ezen követelményeknek való megfelelés esetén a Közlekedési Hatóság állít ki engedélyt.

  Három területen van szükség engedélyre:

  • a vállalkozásnak tevékenységi engedélyre van szükség, amihez
   • a pénzügyi teljesítőképesség kapcsán kell biztosíték (szállítható utasonként ötvenezer Forint)
   • a szakmai irányítóval kell rendelkezni, akinek van személygépkocsis személyszállító vállalkozói képesítése (egy személyes vállalkozás esetén nyilván a sofőr lehet a szakmai irányító, de egy szakmai irányító akár három vállalkozásnál is elláthatja ezt a szerepkört)
  • a személygépkocsival kapcsolatban műszaki alkalmassági feltételeknek kell megfelelni
  • a személygépkocsi vezetőjének személygépkocsis személyszállító alapképesítési szaktanfolyamon kell részt vennie, és vizsgát kell tennie

  A részletek a kormányrendeletben, az ügyintézést a Közlekedési Hatóságban lehet végezni.

  Ebbe most nem vágsz bele?

  A Minner.hu-n találsz további 200 üzleti ötletet. A 2020-as üzleti ötleteket például idén már 100 000-en olvasták. És, ha már zalai a Minner.hu tulajdonosa, nézz körül az oldalon!

  Fotó: Volánbusz

  Kiemelt instant posztok:

  MinnerInstant

  Most cseréljük le a Facebook marketing oktatás videóit, ami azt is jelenti, hogy frissül a tudásanyag. Az új oktató Scherzer Marcell, de természetesen a korábbi videók is fennmaradnak, sőt Mándó Milántól is láttok új anyagokat. Marcellal már találkozhattál a Minneren is, és a MinnerAkadémián is (FB csoport marketing képzés). Sőt legutóbb egy podcastban is, azt hallgasd is meg!

  MinnerInstant

  Az étkezőhelyi vendéglátásban a helyben készített étel, a nem alkoholos ital helyben történő elfogyasztása kedvezményes, 5 százalékos áfakulccsal adózik, amit az online pénztárgép “A” jelű forgalmi gyűjtőjében kell rögzíteni. A helyben készített étel, a nem alkoholos ital elvitelre történő értékesítése, illetve annak házhozszállítása az azonnali fogyasztáshoz szükséges kiegészítő szolgáltatások hiányában termékértékesítésnek minősül. Így az ellenértéket 27 százalékos áfa terheli, amit a “C” jelű forgalmi gyűjtőben kell rögzíteni. A felmerülő járulékos költségek, mint például a csomagolással, a termék kiszállításával kapcsolatos költségek, beépülnek az árba, így az étel 27 százalékos adókulcsával adóznak – ismerteti a hatályos szabályokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amely most azért tisztázza a szabályt, mert az ellenőrzési tapasztalataik alapján sok helyen a vendéglátósok rosszul ütik fel a tételeket. (Küldd el a vendéglátós ismerőseidnek!) – Forrás: napi.hu

  MinnerInstant

  “Az 5G okozza a koronavírust, be akarnak minket chippeltetni, sőt rákot is okoz…” és hasonló összeesküvés-elméletek terjednek az 5G-ről. Dél-Koreában, ahol május végén már a mobil előfizetők 10 százaléka, közel hétmillió ember volt 5G-n, nemcsak telefont lehet venni részletre az 5G csomag mellé, hanem VR-sisakot is. Hogy mire használják, az jó kérdés, az ipar most keresi a legtutibb alkalmazásokat. A technológiai cégeknek semmi haszon nincs benne, ha elteszik a fogyasztókat láb alól. (Forrás: index)

  5G cikk egy szakértőtől: Az 5G hálózat veszélyes ránk? Hogyan működik?

  MinnerInstant

  Jön a második hullám és az éttermesek találgatják hogy és mi legyen. Összeszedtem, hogy a körülöttem lévő 14 éttermessel milyen témák voltak porondon az utóbbi

  • Sokan látják a fantáziát ismét a foodtruck-okban.
  • Lakásétteremről folyik a diskurzus egyre többször, sőt a privátséf ötletről (utóbbi 2020-as), a lakásétterem cikk pedig itt: 121. üzleti ötlet – Lakásétterem indítása
  • És ami viszi a prímet a Sous vide technológiával előkészített ételek piaca is emiatt megnőtt, hiszen ott már részben készen is van az étel, csak néhány perc alatt meg kell sütni a húst. Igazából ezt a technológiát főleg éttermek használják, de a fogyasztók körében is megjelent. A hús friss marad (vagy bármi más), de mégis meggyorsítja a sütést úgy, hogy közben könnyű eltárolni is. Ötlet: olyan vállalkozás, aki sous vide technológiával előkészített ételeket árul.

  És milyen lehetőség van most? Több ilyen cikk lesz még, mint például ezek itt

  Gyere vissza minél többször a Minnerre!

  További instant posztok

  Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

  Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
  Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!