Mit taníthat egy bróker az online marketingről?

Több éven keresztül brókerként tevékenykedtem, így nagy rálátásom lett a sales, és hideghívás értékesítésre. Természetesen még jobban megtanultam, hogy kell eladni az embereknek „szinte” bármit. Ebben a rövid kis anyagban azt fogod megtudni, hogy mit lehet átépíteni az online marketingbe a brókeri értékesítésből.

Szerinted, ha bárkit felhívtam hideghívással, akkor azonnal ügyfél lett? Nem, nagyon-nagyon ritka volt az olyan eset. Hogy is nézett ki a munka? (Jól figyelj minden mondatra!)

 1. Felhívtam az ügyfelet először. Egy mondatos bemutatkozással le is zártam azt, hogy ki vagyok, melyik cégtől. Mert innen jött az a rész, hogy valami információt osztottam meg vele, hírt, sztorit… bármit
 2. Kontakt lapot vezettem mindenkiről (adatbázis, azt is mondhatjuk remarketing adatbázis, erről később lesz szó).
 3. Tehát, amikor visszahívtam, tudtam, hogy neki miről beszéltem, pl. a Coca-Cola részvényről, valószínű fel is használtam a beszélgetés során. És újabb hírről, eseményről beszéltünk lehetőleg 1-2 héten belül, újra jegyzeteltem.
 4. És így tovább, mindig valami érdekes dologról. Egy valami viszont minden beszélgetésben ugyanaz volt. A végén rávezettem a brókercég ajánlatára, pl. a részvényt így tudja nálunk megvenni, és ennyi hozama lenne… a lényeg tehát, hogy csak a végén volt sales, az se tolakodó.
 5. Később annyi csavar volt még benne, hogy blogbejegyzésekre vittük rá az embereket telefonon, de ugyanúgy a blogbejegyzésekről telefonon is beszélgettünk. És természetesen a hozzá kapcsolódó brókercéges szolgáltatásokról.
 6. Mikor lett valaki ügyfél? Ennek külön részt szenteltem, mert ez a legfontosabb!!!

Hogyan, mikor és miért lett valaki ügyfél?

A fenn felsorolt pontok (ami akár lehetett 5-10 sőt akár 20 telefonhívás is) valamelyikén “kötöttünk üzletet”, ebben az esetben új ügyfelem lett. Azért kellett többször felhívni, mert minden embernél máskor jön el az a PONT, amikor ő azt mondja: „Igen, én ezt akarom, ez kell nekem.”
Ezt a pontot nehéz megtalálni, mert soha nem tudod, hogy mikor hívod (online esetében, mikor ül a gép/telefon/tablet előtt), mennyire figyel rád. Mert lehet, hogy éppen:

 • számlákat rendez
 • gyerekére figyel, miközben telefonál/internetezik
 • éppen csomagot vesz át
 • ebédelni/étkezni készül……
 • stresszel valami, meetingre készül….
 • képzeld csak el. Éppen a webáruházadat nézi, már kiválasztotta a terméket, de hírtelen megszólal az autóriasztója, rohan le megnézni…..otthagyja a weblapodat. Mi történik, ha bezárja? Nem emlékszik hol is nézte a terméket? (nem is gondol rá, hogy az előzményekben megnézze…. és így tovább…..)
 • Tv-zik közben?

Tehát ezekből is következik, hogy többször kell megkeresned, mert meg kell találnod azt a PONTOT, amikor rád figyel, és érti is, miről beszélsz. És természetesen a bizalom kialakulásához is kell idő (bármilyen termék/szolgáltatásról is legyen szó).

Ami igaz, a bróker, azaz telefonos értékesítésre, és az onlinera is:

 1. Soha nem tudod, hogy éppen mit csinál az, aki látja/hallja a reklámodat, olvassa a blogodat, böngészi a webáruházadat/weboldaladat
 2. Soha nem tudhatod, hogy adott ügyfél mikor fogja azt mondani, hogy „Igen, én ezt akarom, ez kell nekem”. Természetesen tudsz majd mérni statisztikát, de adott emberről soha nem tudod majd megmondani előre, hogy pontosan mikor lesz ügyfeled (maximum valami átlagot tudsz mondani). Ezért kell a….
 3. … Remarketing. Ami a hideg hívásnál a visszahívás, azaz online marketingben a remarketing.

Remarketing

És el is jutottunk a lényeghez! A remarketing segítségével olyan embereknek tudod megmutatni a promócióidat, blogbejegyzéseidet, egyéb tartalmaidat, akik már jártak a weboldaladon, látták adott promóciódat, vagy blogbejegyzésedet. Ismerős? Igen, a hideghívásnál ez volt a 3. és 4. pont (legelső felsorolásnál):

3. Tehát amikor visszahívtam, tudtam, hogy neki miről beszéltem, pl. a Coca-Cola részvényről, valószínű, hogy fel is használtam a beszélgetés során. És újabb hírről, eseményről beszéltünk lehetőleg 1-2 héten belül, újra jegyzeteltem. 
4.  És így tovább, mindig valami érdekes dologról. Egy valami minden beszélgetésben ugyanaz volt: A végén rávezettem a brókercég ajánlatára, pl. a részvényt így tudja nálunk megvenni, és ennyi hozama lenne… a lényeg tehát, hogy csak a végén volt sales.

Ezt lefordítva online marketingre:

 1. Több tartalmat is készítesz, akár blogbejegyzést, akár Facebook bejegyzést vagy egyéb tartalmat. Ezeket folyamatosan hétről-hétre.
 2. Elhelyezed a remarketing kódot a weboldaladba (Google Adwords és Facebook, bár tartalmak reklámozásánál a Facebook jobb).
 3. A bejegyzéseket reklámozod az új látogatóknak is, de heti egyszer – vagy akkor, amikor új tartalmad jön ki -, akkor időszakosan a remarketing adatbázisodra is reklámozol. Vagyis olyan emberek előtt fog megjelenni a hirdetésed (pl. blogbejegyzést hirdetsz, aki már járt a weboldaladon, látta valamelyik blogbejegyzést).
 4. Aktívan kommunikálsz Facebookon.

Nézzünk egy példát!

Egy konditermed van. Azt szeretnéd, hogy még többen vegyenek bérletet, többen járjanak le edzeni.

 1. Készítesz egy blogbejegyzést
  7 mobilapplikáció, ami segít a sportolásban (ezekhez plusz Facebook posztokat is csinálhatsz.)
  A blogbejegyzés végén legyen sales felhívás. Pl.
  „Használd a mobilappokat, gyere le edzeni és a kettő együtt meghozza a kellő eredményt. Használd ki ingyenes konzultációnkat!”
  Ezt bereklámozod Facebookon mondjuk napi 700 Ft-tal 10 napon keresztül (ez 7000 Ft-ba fog kerülni neked). Ha jól szűröd a célcsoportodat, így napi 100-150 érdeklődőt rá tudsz vinni a blogodra, összesen 700-1000 főt 10 nap alatt.
 2. Fontos! Elhelyezed a Facebook remarketing kódot (célközönség) a weboldaladba, ez fogja gyűjteni, hogy ki látta a blogbejegyzésedet.
 3. Közben elkészíted az újabb blogbejegyzést, vagy FB posztot (itt mindegy is, mert már van remarketing adatbázisod). És akkor készítesz hirdetést:
  • Azokra hirdetsz, akik már látták az első bejegyzést.
   Erre elköltesz 3000 Ft-ot (tehát látod, összesen 10 000 Ft-ot költöttél). Ebből már jön minimum 2-5, ha nem több edzésre járó.
  • Illetve külön hirdetsz újakra is, mert szeretnéd tovább növelni a remarketing adatbázisodat (FB-nál célközönségnek hívják). Erre elköltesz napi 700 Ft-ot 10 napon át. Így a kampány végére közel 1500-2000 fő lesz az adatbázisodban (eddig elköltöttél 14 000 ft-ot 1 hónap alatt csak az új látogatókra, érdeklődőkre).
 4. Elkészíted az újabb blogbejegyzést. pl. Ezeket az ételeket kerüld, ha jó alakot akarsz
  Azóta tovább nőtt a remarketing adatbázisod.

  • Így 3-4000 Ft-ot elköltesz arra, hogy az újabb blogbejegyzést reklámozd számukra. Mondjuk 4- 5 napon keresztül összesen 4000 Ft- értékben.
  • Ahogy az előző esetben is, újakra is célzol.
 5. És így tovább. érted már? Ezzel eléred, hogy valahol, valamelyik tartalmad leköti az adott érdeklődőt, és vásárló lesz belőle.

Mit posztolj? Mit reklámozz? Hogy működik a Facebook algoritmusa? (x)

Ebben segítek az ügyfeleimnek, tanítványaimnak a MinnerAkadémia.hu marketingoktatásán. Szeretnél úgy reklámozni, hogy az ne legyen tolakodó az embereknek, és legyen eredménye? Szeretnél kreatív, eredményes és élvezhető Facebook marketinget? Akkor neked szól ez a videós tananyag>>> Kattints ide <<<

Ebben segíthet neked egy bróker!

Ehhez kapcsolódó tartalom: Szólítsd meg azokat, akik már jártak a weboldaladon, vagy vásároltak tőled! Remarketing – Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 10. rész

fotó: Wikipédia

 

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

A Minner üzleti küldetések száma elérte a nyolcvanat, ennek alkalmából nyereményjátékot hirdetünk! 
A részvételhez csak arra kérünk: fejleszd magad és a vállalkozásod! Teljesíts legalább 10 küldetést, dokumentáld ezek eredményét valamilyen formában (lehet az képernyőfotó, vagy írott beszámoló), és küldd el nekünk az info@minner.hu e-mail címre. Egy e-mailben várjuk azt a Word vagy PDF dokumentumot, amely az összes általad teljesített küldetést tartalmazza.

Díjazás:
• Főnyeremény: szponzorált megjelenés a Minner.hu oldalon (értéke: 195.000 Ft) VAGY ugyanezen értékben Minner marketingcsomag (MinnerAkadémia képzések, üzleti konzultáció)
• A második és harmadik helyezett részt vehet egy-egy üzleti konzultáción Mándó Milánnal, a Minner.hu és a MinnerAkadémia alapítójával (értéke: 39.500 Ft)
• Minden induló garantált nyereményben részesül! Ha a kiírásnak megfelelően benevezel és teljesíted a feladatot, biztosan tiéd egy, az alábbi listáról szabadon választható MinnerAkadémia minikurzus (értéke 8.900-12.900 Ft)!

További részletek a minner.hu/kuldetes oldalon!

MinnerInstant

Első rendelési hozamlehetőség a kínai import információkból

 • Befektetési összeg: 69 900 Ft-ba kerül az a tudás, aminek köszönhetően lesz terved, információd, tudásod a megfelelő kínai partner kiválasztásához, a rendelések kezeléséhez, vagy például a vámoláshoz.
 • Várható hozam: 1 000 000 Ft, ennyi az átlagos hozam a kezdő kínai import rendeléseknél, amikor valaki maga végzi az importálást. Általában 1-1,5 millió forint értékben történik meg az első rendelés, és beleszámítva a szállítási és egyéb költségeket is, és utána az eladási árat számolva kb. 1 millió forint körül lesz a hozamod. Ennél lehet több is. Ahogy szakértőnk mondja, a matek akkor jön ki, ha a beszerzési ár duplájáért lehet eladni a terméket. Ennek oka, hogy fel tudj készülni minden változó tényezőre. 
 • A befektetésed: Kínai Import, Alibaba online képzés

Az információk hiánya miatt halogatunk projekteket, mint például azt, hogy végre elinduljon a kínai import szállítmányunk. Szerezd be a tudást, aminek köszönhetően végre bele tudsz vágni! És a kezdeti hozam később még tovább növekszik! 

MinnerInstant

Látod a háttérben a két Costa Coffee feliratot? Egyik itt előrébb egy kávézó / önkiszolgáló étterem kifüggesztett logója, hogy náluk Costa Coffee-t szolgálnak fel, a másik egy Costa Coffee kávézó, amit a hazai Costa Coffee lánc üzemeltetett. Ez zárt most be, lényegében azért, mert a Coca-Cola (Costa márka tulajdonosa) több száz kisebb vendéglátóegységnek adta oda a jogot, hogy kitehessék, náluk Costa Coffee is van. Apróság, de mégis így borítja az egész üzletmenetet.

A Telex-en most olvasható egy frissebb nyilatkozat az L-Coffee Kft vezetőjétől. Kattints ide!


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek

Zseniális reklám a Mindentment fogászattól
A Revolutnál is lesz részletfizetés. Vásárolj most fizess később