Nem fogadták el az ajánlatod szabadúszóként? Ezt csináld, hogy visszahozd az üzletet!

Dátum

Megosztás

Igazán idegőrlő, amikor várod a választ a kiküldött árajánlatra, aztán már egy hete nem történt semmi. Keresed vajon hol lehet a gond. Az árral van baj? De, hát így is “letoltad már a gyatyát”. Vendégemmel, Keleti Istvánnal arra keressük a választ, hogy milyen módon tudunk olyan körülményt teremteni, aminek köszönhetően úgy megy át az ajánlatunk az ügyfélen, mint kés a vajon. Szó lesz árazásról, árajánlatokról, kezdő és haladó szabadúszó stratégiákról is.

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt, vagy az alábbi lejátszón keresztül:

A podcast leirata, rövid vázlata

Keleti István szabadúszóval készítetem interjút, aki árazással foglalkozik, azon belül is szabadúszók, tanácsadók a célcsoport.

Van egy podcast csatornája is: https://szabaduszoszuletik.hu/

Itt most vázlatosan írom le a podcastban elhangozztakat, hogy akkor is elvigyél valamit, hogyha nem tudod meghallgatni. Szabadúszóként viszont mindenképpen írd be a naptárba, hogy: “a Minner árajánlat podcastját meg kell hallgatnom”!

István korábban banknál dolgozott árazás és folyamattervezés területen, majd weboldalkészítőként indult szabadúszó karrierje. Itt ismerte fel saját magán is, hogy árazással többet kell foglalkoznia szabadúszóként is és, hogy a piacon mások is szenvednek ezzel. Tehát ott van benne a szabadúszói tapasztalat is, tudja milyen ügyfelet kiszolgálni.

Kezdő szabadúszók hibáznak, ha először olcsóbban dolgoznak?

Egyetértettünk abban, hogy kezdőként nehéz megkérni az árat, hiszen nem vagy még tapasztalt. Ami hiba szokott lenni, hogy 1-2 év után nem emelsz az árakon és benne ragadsz. Ez okozhatja azt is, hogy frusztrált leszel, úgy érzed kiégsz…

Nagy vs szűk szolgáltatásportfólió

Sok esetben az ügyfél sem tudja pontosan mit is akar, emiatt neki nem is fontos, hogy te aztán mindenhez is érts. Neki a problémájára kell egy megoldás, amihez most te voltál a legrövidebb út, de ettől még akár te, akár ő is be tud vonni más szabadúszót is.
Ha szűkíted a szolgáltatáspalettád, akkor könnyebb ezt reklámozni, könyebb automatizmusokat csinálni, könyebb kötegelni a munkát, sőt akár dobozosítani is.

Ügyfelek vezetése produktivitás, feladatkezelő applikációban.

Az árajánlatokat külön nyilvántratásban vezessük, vagy akár ott az adott ügyfélnél. Trello, Clickup, vagy amilyen rendszer neked kézre áll. itt vezeted a projekteteket, jegyzeteket, státuszokat, sőt akár mérni is tudod az időt is feladatonként. Ez később segíthet benne, hogy pontosítsd az árazást, és mindent nyomon tudj követni.

E-mailben kértek árajánlatot, néhány soros levélben.

Sokszor kaphatunk olyan megkeresést, hogy jön egy e-mail és azonnal árat akarnak néhány információ után. Nos ezt valószínűleg nemcsak neked küldte el, hanem másnak is. Itt a legjobb stratégia, hogy nem adsz azonnal árat, hanem megbeszélésre, tárgyalásra irányítod az érdeklődőt.

Árajánlat készítés

  • Konzultáció, tárgyalás, megbeszélés után elkészíted.
  • Legyen kultúráltan elkészítve.
  • Legyen benne határidő – maximum 1-2 hét a döntésig, vagy megbeszélésen erről egyeztettek (lehet valamitől függ az ő döntésük, céges meeting…)
  • Nem küldöd ki egyből, hanem egy újabb 30 perces online megbeszélés alkalmával prezentálod.
  • Készülhetsz B ajánlattal (vagy inkább javaslattal) is így, mert látod a reakciót, azonnal visszajelez már arról, hogy átmegy-e biztosan.
  • Az árajánlat megbeszélés után természetesen ki is küldöd az árajánlatot

Árajánlat visszajelzés, elfogadás, annak elmaradása

A határidő lejártáig a legtöbb esetben az ügyfelek visszafognak jelezni. Aki nem, azt határidő után 1 nappal felhívod. Aki nemet mondott, nála érdemes rákérdezni, hogy miért mondott nemet. Lehet más ajánlatott fogadott el, vagy olyan életkörülménye változott, hogy mégsem vág bele adott dologba, fejlesztésbe.

Továbbiak a podcastben!

Ez jó volt! Van még ilyen?

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Cápák között 5. évad 11. rész: Nem eredeti az ötleted, már nem is vagy vállalkozó?

Ez az eszköz csak ennyit tud? Mondják a Cápák. Vagy komment szekcióban jönnek a képek az italos projektről, hogy néhány dollár Kínából. Üzletről beszélünk...

Áprilisban Canton Fair a Minneren! Utazunk Kínába

Három év bezárkózás után újra lehet utazni Kínába, úgyhogy a Kimport csapata áprilisban be is járja a legfontosabb kiállításokat, hogy bemutassuk nektek az újdonságokat...

Miért vásárolnak az emberek valójában?

Miért vásárolnak az emberek? Milyen érzelmek és motivációk miatt mondhatnak igent az ajánlataidra? Hogyan használd ezeket a motivációs tényezőket a marketingedben?

Gerillamarketing híres emberekkel, pimasz trükkel. Az 5. marketingest fogyasztom. Eladó a Cserpes – Hírszemle

Egy müzligyártó úgy reklámozott világsztárokkal, hogy ezért nem kellett mélyen a zsebébe nyúlnia. Pimasz trükkel érte el. A Starbucks vezére elment Olaszországba és mire...

Mégsem késő beszállni a YouTube -ba? A Tv még csak most költözik oda. Vagy ez más?

Hány éve is volt már? 5 éve, hogy leírtuk a Minneren, hogy várhatóan milyen tematikájú, formájú Youtube csatornák lesznek sikeresek a következő években. Bejött!...

Cápák között 5. évad 10. rész: Lángosautomatát a magyarnak! És strandtörölköző-erőtér gyilkos táska

Igazi balatoni üzleti ötletek voltak a Cápák között új részében. Először jött a lángosautomata majd a strandtáska, amivel meggyűlik a baja táskalopóknak. Volt ismét...

Így érdemes marketinget tervezni! 5 ökölszabály, amiket több milliárd forint marketingköltségen tanultunk meg

Ne áltassuk magunkat, a marketing büdzsé egy része ablakon kidobott pénz. Nem jut el a fogyasztóhoz az üzenet, vagy például rosszul mértük fel a...

Így jelenj meg ingyen a sajtóban | A ChatGPT elveszi a munkád? – Hírszemle

Milyen jó lenne, ha ingyen megjelenhetnél egy csomó magazinnál és a sajtóban! Hozunk pár példát, hogy milyen virálissá vált kampányok segítenek ebben. Nagyot újított...