Piactér születik EP#1. Üzleti esettanulmány – Vállalkozás bemutatás, oldal leleplezése [videó][podcast]

Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul párhuzamosan ezzel a videósorozattal (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd. Persze először csekkold az első részt! A videóban / podcastban el is mondom, hogy melyik oldal az, meg tudod nézni, hol állunk éppen, sőt minden nap nyomon tudod követni az alakulását.

Ne feledd!

Mi ez a projekt? Mi ez a piactér?

A videó kiindulási pontja, mondhatni üzleti terve egy januári Minner cikk, ami neked is útmutatót adhat egy ilyen piactér elindításához. Nézd meg természetesen a videót is, de itt a hozzá kapcsolódó cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

Egy kis vázlatot készítettem a projekthez, erről beszélek hosszabban a videóban.

A Minner piactere röviden: Egy olyan weboldal, ahol a partnerek termékeit listázzuk, azokhoz termékleírásokat írunk, termékajánlókat. Amennyiben egy fogyasztó rákattint az adott termékre, és azt megveszi a partner webáruházában, weboldalán, akkor azután az oldal jutalékot kap. Az ire.hu ajándék, dekor, hobbi kategóriában működő termékajánló oldal.

Partnerek, működés: az Edognet nevű oldal, vállalkozás affiliate rendszerét használjuk az oldalon. Az edognet egy affiliate közvetítő oldal, vagyis segít a jutalékos partneri forgalomterelésben. Amolyan sikerdíjnak is mondhatjuk. Több webáruház is csatlakozott az Edognet-hez, így néhány kattintással be tudjuk listázni a termékeiket az oldalunkra. Egy egyedi linket használva rögzíteni tudják a mi oldalunkról származó látogatót, és a vásárlásuk után pénzt kapunk.

Weboldal: A piactér WordPress oldalra épül, azon belül a WooCommerce e-kereskedelmi bővítményt használjuk. Vagyis lényegében egy webshop motort használunk. A termékek WooCommerce rendszerbe mint termékek kerülnek fel, semmi egyéb trükk nincs benne. A gombnál állítjuk be, hogy nem kosárba kerül a termék, hanem affiliate megoldással dolgozunk, és link kerül a gombra. Az importálás hasonlóan működik, mint amikor a webshopok elküldik a termékinformációkat az árukereső-nek. Van egy bővítmény, amivel ezt meg tudom csinálni. Erről egyébként részletesen írtunk az Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást cikkben.

A projektmenedzsment: Trello nevű projektmenedzsment megoldásban rögzítem a feladatokat, a projekt előrehaladását, teendőket, információkat.

Hol állunk? Az első termékek már importálva az oldalra, a weboldal főbb elemei a helyén. A főoldalt még testre kell szabni, továbbá elkezdeni a termékleírásokkal foglalkozni. A marketinget valamikor július végén el tudjuk kezdeni, vagyis a piacra lépést.

Nézd meg, hallgasd meg bővebben a projektet a Youtube videóban!

Kattints ide, ha nem töltődne be a fenti Youtube videó, vagy éppen a videós platformon szeretnéd nézni.

Podcast verzióban, ha csak hallgatni szeretnéd

Spotify link itt, vagy Apple Podcast link itt.

Jó, hogy olvasol!
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!