Piactér születik EP#1. Üzleti esettanulmány – Vállalkozás bemutatás, oldal leleplezése [videó][podcast]

Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul párhuzamosan ezzel a videósorozattal (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd. Persze először csekkold az első részt! A videóban / podcastban el is mondom, hogy melyik oldal az, meg tudod nézni, hol állunk éppen, sőt minden nap nyomon tudod követni az alakulását.

Ne feledd!

Mi ez a projekt? Mi ez a piactér?

A videó kiindulási pontja, mondhatni üzleti terve egy januári Minner cikk, ami neked is útmutatót adhat egy ilyen piactér elindításához. Nézd meg természetesen a videót is, de itt a hozzá kapcsolódó cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

Egy kis vázlatot készítettem a projekthez, erről beszélek hosszabban a videóban.

A Minner piactere röviden: Egy olyan weboldal, ahol a partnerek termékeit listázzuk, azokhoz termékleírásokat írunk, termékajánlókat. Amennyiben egy fogyasztó rákattint az adott termékre, és azt megveszi a partner webáruházában, weboldalán, akkor azután az oldal jutalékot kap. Az ire.hu ajándék, dekor, hobbi kategóriában működő termékajánló oldal.

Partnerek, működés: az Edognet nevű oldal, vállalkozás affiliate rendszerét használjuk az oldalon. Az edognet egy affiliate közvetítő oldal, vagyis segít a jutalékos partneri forgalomterelésben. Amolyan sikerdíjnak is mondhatjuk. Több webáruház is csatlakozott az Edognet-hez, így néhány kattintással be tudjuk listázni a termékeiket az oldalunkra. Egy egyedi linket használva rögzíteni tudják a mi oldalunkról származó látogatót, és a vásárlásuk után pénzt kapunk.

Weboldal: A piactér WordPress oldalra épül, azon belül a WooCommerce e-kereskedelmi bővítményt használjuk. Vagyis lényegében egy webshop motort használunk. A termékek WooCommerce rendszerbe mint termékek kerülnek fel, semmi egyéb trükk nincs benne. A gombnál állítjuk be, hogy nem kosárba kerül a termék, hanem affiliate megoldással dolgozunk, és link kerül a gombra. Az importálás hasonlóan működik, mint amikor a webshopok elküldik a termékinformációkat az árukereső-nek. Van egy bővítmény, amivel ezt meg tudom csinálni. Erről egyébként részletesen írtunk az Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást cikkben.

A projektmenedzsment: Trello nevű projektmenedzsment megoldásban rögzítem a feladatokat, a projekt előrehaladását, teendőket, információkat.

Hol állunk? Az első termékek már importálva az oldalra, a weboldal főbb elemei a helyén. A főoldalt még testre kell szabni, továbbá elkezdeni a termékleírásokkal foglalkozni. A marketinget valamikor július végén el tudjuk kezdeni, vagyis a piacra lépést.

Nézd meg, hallgasd meg bővebben a projektet a Youtube videóban!

Kattints ide, ha nem töltődne be a fenti Youtube videó, vagy éppen a videós platformon szeretnéd nézni.

Podcast verzióban, ha csak hallgatni szeretnéd

Spotify link itt, vagy Apple Podcast link itt.

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!