Reels, Shorts, Tiktok videók. Kezedben a nyertes lottószelvény?! Minner meeting felvétel

Dátum

Megosztás

Szó szerint mondhatjuk, hogy az algoritmusok meg vannak bolondulva bármilyen közösségi média oldalt is nézzünk. A videós posztokat erőlteti már a Facebook is, és bizony saját és ügyfelek tapasztalata alapján is úgy látszik, ezen nem változtat. Ezek viszont igazán izgalmas eredményeket produkálnak. Hogyan állj át videós szemléletre az eddigi szöveg alapú, kontent szemléletről? Körbe járjuk a rövid videós témát, természetesen üzleti szempontból. A téma még mindig azok a fránya elérések!

Ha a fenti videó nem tölt be akkor kattints ide! Az alábbi szövegben pedig összefoglalom miről szól videó, ha éppen nem tudod megnézni, egyébként jó vázlatnak is.

Bemelegítő – Szavazós Facebook posztok

Ez még nem videós téma. Az organikus elérésekkel több ízben is foglalkoztunk már a Minneren. Egyik azonnal használható megoldás az emoji szavazások létrehozása (10-15 naponta egy-egy szavazós poszt működőképes lehet. Ezt egy korábbi cikkben elég átfogóan leírtam. Lásd itt a teljes cikk: Szavazós posztok. Te is látod a jó eredményeket? Magas eléréseket?

Ehhez hasonlóra gondolok, mint amit a Serpentize motoros bolt is kitett, vagy amit többször láthattál má a Minneren is.

Oké Milán, de ezzel én hogyan adok el?

Jöhet a kérdésed, jogosan! Nos a szavazós cikkben hoztam egy példát, hogy ezt hívjuk érintési pontnak, amiből elég sok van a vásárlásig. Akár a szavazós posztokat, akár a rövid videókat (Reels, Shorts, Tiktok) is nézzük, ezek kellenek ahhoz, hogy benn tartsuk a vásárlót az érdeklődési, vásárlási fázisban. Ahogy láthatod a példát, felfigyelt egy posztra a vásárló, majd kapta a sales posztot és bámm meg is lett a konverzió. De előtte már több érintésen végigment! Lásd itt!

Facebook, Instagram, Tiktok, Youtube

Mindegyik platformon előtérbe kerültek a rövid videók (max 1 perc). Egy éve használjuk marketingcsatornaként a Tiktok-ot és már több ügyfelünk is bevezette. A tapasztalatunk alapján még mindig könnyű organikusan az emberek elé kerülni, és vásárlókat is szerezhetünk. Tiktokról most nem is szeretnék beszélni, ott kell lenned, sok tartalomban foglalkoztunk vele.

Már többen használják a Tiktokot, mint az Instagramot, ám utóbbinál még magasabb a vásárlóerő.

Facebook és a Reels, rövid videók: Bár engedi a Facebook az ún. Reels, rövid videók feltöltését, de egyszerűen lehetetlen kezelni rendesen. Vagyis a videót feltölteni könnyű, de nem adja ugyanazt a rutint, mint a Tiktok videók, és Instagram Reels esetén. Nincsenek külön összegyűjtve a Reels videók, nem teszik be a FB videóink közé. Ha egy Reels videó után a fogyasztó rámegy a profilra és keresne még hasonló rövid videót, nem talál olyan gyorsan mint a többi csatornánál. De ez a hátránya. Előnye, hogy más posztokkal ellentétbe a Facebook a Reels videókat akár több héten, hónapon át is elé teszi az emberek elé. Lehet használni.

Instagramnál 1 hónapja kezdtük el feltölteni nagyobb ütemben a Reels videókat, és ennek hatására 5600 követőről 2 hét alatt 6000 fölé nőtt a követők száma, ami lendületbe is hoz minket és hamarosan felnyomjuk 10 000 fölé, sőt konkrét kampányt is húzunk fel rá, ha már hirtelen begyújtottuk ott a rakétákat. Neked is menni fog!

  • Instagram a legjobb megfelelője a Tiktok-nak.
  • Sokan elvből nem használják a Tiktokot, ám csak áltatják magukat, mert hiszen Instagramon ugyanazokat a videókat megnézik, amit egyébként a Tiktok felhasználók csak áttöltenek.
  • Annyival több az Instagram, és ezért is javasoljuk a Reels kombinációval használva felturbózni ezt a csatornádat, hogy a „képes feed posztok” és az Insta történetekkel hatékonyabb kampányokat tudsz futtatni, mint a Facebookon.

Youtube: Egyik legjobb stratégiai ötlet lehet az, hogy a rövid videókat feltöltöd a Youtube-ra is. A shorts-ok elérését a Facebook előtérbe hozta, többszörös számot lehet elérni organikusan, mint egy hosszabb videóval. Ahogy Instagramnál is, egy-két rövid videó kilövése óriási követőbázis növekedést hozhat. Azt látjuk, hogy marketingesként, cégként itt érhetsz el stratégiailag nagyobb eredményt, még a Tiktokhoz képest is.

  • Készíts kettő youtube ads videót. 15-30 másodpercest. Google Ads-ben állítsd be.
  • Felteszel 2 hosszabb videót a Youtube-ra. pl. Gyakran ismételt kérdés, így kell használni a terméket…
  • Majd ezután, hogy van tartalmad elkezded gyártani a shorts videókat, 4-8 videó kerüljön fel 3-4 héten belül.
  • Természetesen ezt elkezded ismételni.

Nézd meg a videót! Ezt hallanod kell!

Merre tovább?

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!