Rövid videók nélkül labdába sem rúgsz a marketingben? Készülj fel!

Dátum

Megosztás

Írjam le 12 330. szakértőként, hogy az organikus elérések mentek a levesbe? Igen, leírom mert nem lehet elégszer figyelmeztetni, hogy: a feltételek megváltoztak, tehát neked is változtatni kell. Ma hiába népszerű egy Facebook poszt, például kiteszel egy képes posztot, amiben egyébként megtekints (elérés) arányban elég jól jönnek a lájkok, kommentek, az algoritmus mégsem tolja oda az emberek elé. Egyszer csak megáll. Pedig régen vitte volna tovább, mutatta volna még tízszer annyi embernek. Tavaly (2023) mi már kiemelten foglalkoztunk a rövid videókkal, videós algoritmussal, idén viszont már te sem legyinthetsz, mert a bővülésedet, piacodat veszítheted azzal, hogy nem látnak a vásárlóid.

Képbehozó – Akkor csak videó marketing? Nem, nem ezt mondjuk!

Ismersz minket, nem szoktunk csak úgy felülni egy trendvonatra, mert ilyen nyomást érzünk. Mi magunk is keressük a cégben mit lehet hatékonyan használni, és természetesen ügyfeleinkkel is.

E-mail marketing, képes hirdetések, PPC, Google Ads, netalántán kampánymarketinget is alkalmazol… nem hatékony? Dehogynem! Tételezzük fel, hogy azt mondod, oké rendben én az e-mail marketingbe fektetek több energiát, hírlevelezésbe. (Mondjuk, ha már erre legyintesz, a videómarketingnél még nagyobbat fogsz. Szóval, ha ilyen az attitűdöd, inkább zárd is be a boltod.) Visszatérve az e-mail marketing segítségével a vevőszerzésed erősebb lesz, konverziós arányod nő, és 30-50%-kal növelhető a forgalmad.

És itt érsz el egy plafont. Egy idő után azt veszed észre, hogy hiába teszel bele több időt, több pénzt, nem tudsz új vevőket bevonzani, nem tudsz háromszor, ötször több forgalmat hozni. A plafon áttöréséhez szükséged lesz a videómarketingre. Nem, most akkor nem azt mondom, hogy csak a Reels, TikTok videók játszanak. Akár a hosszabb Youtube videók, Youtube hirdetés is belefér, csak legyen valami mozgó és vizuális.

Választások, mint nehezítő tényező

Nem szeretnék a politikába belemenni, hanem csak figyelmeztetni, hogy az egyszerű képes, szöveges, link formátumú organikus posztok elérése meg fog csappanni a választások közeledtével. Bár kicsit mázlink van, hogy nyáron lesz, kisebb uborkaszezon. Tavasztól kezdik felskálázni a kommunikációt a politikusok, posztokban és hirdetési összegben szintén. Drágább lesz a hirdetés is!

Reels, Shorts, Tiktok videó – Miért is kell ez neked?

Remarketing: Remélem te is bánkódsz, hogy már nem tudod kihasználni a remarketinget, mert anno addig püfölted, ameddig a csövön kifért! Nos a videómarketingnél, hirdetéseknél az az előny, hogy minőségibbé tudja tenni a remarketing adatbázisunkat, értsd könnyebben megtalálja a rendszer, hogy ki nézte a videókat és őket nagyobb eséllyel el is tudjuk érni újabb reklámunkkal.

A mérésekkel egyébként is szenvedünk, hiszen 70%-os bizonyossággal tudjuk csak elraktározni az embereket. A Google Chrome megszűnteti a harmadik féltől származó sütiket, emiatt még nehezebb lesz a remarekting, sok rendszer épül erre. A szakemberek többsége a Facebook és más hirdetési platformok belső remarketing adatbázisára hagyatkozik (ehhez kell a videó például).

Ők már csak videót néznek? Van egy elég nagy vásárlói réteg, akik kiesnek a marketing szórásodból, mert a közösségi média fogyasztásuk 80%-ában csak videókat néznek.

A Hubspot marketing platform felmérése (1460 KKV bevonásával) egyezik a mi ügyfeleink körében végzett kutatásunkkal. A cégek most a rövid videó formátum felé fordulnak és ott emelik a kiadásaikat.

Ha az összesítő táblázatot nézzük (nem a fenti bontást), akkor a marketingszakemberek 26%-a a rövid videó formátumba fekteti pénzét, idejét.

A legnagyobb megtérülést (ROI) is a rövid videós formátumok hozzák a felmérések alapján:

Mindenhol TOP TOP TOP! Akkor vajon melyik irányba kell menned?

Merre tovább? Mutatjuk az utat!

Forrás: Hubspot
Fotó: Canva

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!