Kezdőlap Gazdaság és üzlet Profi SEO-sok egyik eszköze: SEO PowerSuite

Profi SEO-sok egyik eszköze: SEO PowerSuite

-

Most november 2-án 50%-os kedvezmény lesz mind a négy SEO PowerSuite eszközre, ezen az oldalon lesz elérhető az akció!

keresőoptimalizálás alapjai cikkemből már megtudhattad, hogy melyek a SEO fő területei. Ezeket kell megvizsgálnod, és a legtöbb esetben hosszan, nagyon kemény munkával fejlesztened, hogy előrébb kerülhess, mint a versenytársak.

A legtöbb komplex SEO eszköz is ezekben tud segíteni: technikai audit, kulcsszókutatás, tartalmi keresőoptimalizálás, rangsorolás-követés, backlinkek vizsgálata…

A piacon elég sok ilyen komplex SEO eszköz megtalálható, és szerencsére a jobbak a magyar piacon is használhatóak.

Ezeket például sok SEO szakember és marketinges használja a munkája során: Ahrefs, Moz Pro, Semrush, SEO PowerSuite.

Vannak persze olyan további eszközök is, amelyek egy-egy területre specializálódtak, és abban váltak profivá. Például a Screaming Frog és a Majestic… (De az egyik, ha nem a legjobb a Google saját eszköze, a Google Search Console.)

Természetesen a piacon rengeteg SEO szoftver található még, de sokszor fontos arra is szűrni, hogy magyar nyelvű kulcsszavakat is lehessen kutatni, és a rangsorolás követésében is elérhető legyen a magyar nyelvű Google…

A magyar SEO szakemberek egyébként a legtöbb esetben ezt a három komplex SEO eszközt használják: Ahrefs, Semrush, SEO PowerSuite.

Én most ezek közül az SEO PowerSuite szoftvereit mutatom be. Több szoftver közül ezt évek óta használom, és ezalatt nagyon sok fejlesztésen ment keresztül.

A cikket Martincsek Zsolt írta, a Minner keresőoptimalizálás, SEO szakértője, a MinnerAkadémián ő oktatja a keresőoptimalizálást (lásd itt)

Rövid bemutatás

Ez az eszköz abban különbözik a legtöbb versenytársától, hogy nem online, böngészőből érhető el, hanem telepíteni kell, mint egy programot a laptopon/számítógépen. (Windows, macOS, Linux rendszereken elérhető.)

Az SEO PowerSuite 4 külön szoftverből/programból áll:

Rank Tracker: kulcsszavak, keresési kifejezések helyezéseit lehet követni. Kulcsszókutató eszközében rengeteg lehetőség van.
Website Auditor: a weboldal technikai elemzésére és a tartalom optimalizálásra használható.
SEO SpyGlass: a weboldalak backlinkjeinek felkutatására használható. Összeköthető a Search Console fiókkal, így a saját weboldalunk backlinkjei gyorsan bevihetőek, jobban át lehet látni őket, sok hasznos adat megjelenik. Versenytársak backlinkjeinek felkutatásához, összehasonlításához is remek eszköz.
Link Assistant: őszinte leszek, én erre a szoftverre nem fizetek elő, ebben nincs tapasztalatom. Linképítéshez nyújthat segítséget. Meg lehet találni olyan oldalakat, lehetőségeket, ahonnan backlinkeket tudsz szerezni. Nem tudom, hogy a magyar piacon mennyire működik jól az eszköz, így erről nem lesz szó a cikkben a továbbiakban.

Mennyibe kerül?

Igen, tudom, hogy egy jól összerakott landoló oldalon is csak az előnyök, funkciók, problémamegoldás után jön az ár, de én itt azért előre vettem a cikkben.

Több komplex SEO szoftver havi díja (Ahrefs, Moz Pro, Semrush) 100 dollártól indul per hó, és nem adnak túl hosszú próbaidőt sem (Ahrefs: nincs teljesen ingyen, hanem 7 dollár/7 nap – Moz Pro: 30 nap ingyen – Semrush: 14 nap ingyen).

A SEO PowerSuite továbbra is megtartotta az örök ingyenes részeit, amelyek a legtöbb esetben még funkciókban sem korlátozottak.

Az a közös mind a négy ingyenes felhasználású SEO PowerSuite szoftverben, hogy nem lehet menteni!

Tehát, ha mondjuk lefuttatsz egy rangsorolás-követést, beállítasz 30-40 kulcsszót, megnézed, hogy a weboldalad hányadik helyen rangsorol a Google találati listáján (pl.: Budapestről keresve, mobilos keresőben), utána nem tudod ezt elmenteni. Bezárod a szoftvert, és legközelebb, ha megnyitod, akkor újra be kell töltened a kulcsszavakat, el kell végezned a beállításokat, stb…

Funkciókban talán kissé korlátozott az SEO SpyGlass szoftver, mivel ingyenesen használva, egy weboldalt vizsgálva maximum 1100 backlinket fog csak megmutatni, míg a fizetős változatban 40 ezret jelenít meg.

A négy szoftver ára összesen 299 dollár (+ÁFA)/év. De elő lehet fizetni 1-1 szoftverre is, akkor az ár 124 dollár (+ÁFA)/év, szóval 3 szoftver esetén már jobban megéri mind a négyre előfizetni.

Rank Tracker

A négy szoftver közül ez a legismertebb, és szerintem ennek a van a legtöbb előfizetője is.

A kulcsszavak rangsorolásának követéséhez nagyon sokan használják. Az elmúlt évben rengeteget fejlesztettek rajta, és a kulcsszókutató eszközeit is maximalizálták.

Legfontosabb funkciói:
– Végtelen számú kulcsszóra lehet kutatást végezni (persze egy idő után már nagyon erős számítógépre is szükség lesz ehhez, több ezres, tízezres kulcsszólistáknál…).
– Magyar nyelvű kulcsszó-adatbázissal is rendelkezik, ezt folyamatosan fejlesztik, és még nem annyira komplex, mint az Ahrefs. Ezenkívül a Googe Ads fiók beköthető, és használható!
– Desktop és mobil Google helyezéseket külön vizsgálja, ezenkívül Google térképes helyezéseket is tud vizsgálni (tehát, hogy hányadik helyen jelenik meg a Google Cégem profil), nem csak Magyarországra, hanem városokra is lehet külön a helyezéseket vizsgálni.
– Google Analytics és Search Console fiók is beköthető, így átláthatóbban lehet követni az organikus forgalmat.
– A különböző kulcsszavakra megvizsgálja az elől rangsoroló weboldalakat, és egy úgynevezett keyword difficulty mutatót is megad (kulcsszó nehézségi szint).

Ehhez az eszközhöz már 4 videót is készítettem, amelyekben a funkciókat mutatom be példákon keresztül:
(Tipp: mindegyik videónál leírásában megtalálható a videó tartalma/részei, időpontokkal)

SEO PowerSuite – Rank Tracker bemutatása »

Rank Tracker – Google helyezés vizsgáló »

Google helyi rangsorolás pozíciók vizsgálata »

Rank Tracker – Kulcsszókutatás funkciók »

Elérhető továbbá egy teljes útmutató blog cikkem is, sok-sok képpel, ha olvasni szeretnél inkább.  🙂

Website Auditor

A technikai- és tartalmi-keresőoptimalizálás (on-page SEO) részeinek fejlesztésében ez az eszköz fog Neked segíteni!

Gyorsan kigyűjti a technikai hiányosságokat, egy könnyen átlátható auditot végez el:

Website Auditor technikai audit

A másik része a tartalmi-keresőoptimalizálás. Megadod az aloldalt és a fontosabb kulcsszavakat, majd átnézi a szöveges tartalmat és a többi on-page SEO elemet. Ha valahol hiányosság van, azt jelzi a szoftver, és utána ezeket ki tudod javítani az oldaladon.

Amit pedig még nagyon sokan használnak ebben a szoftverben, és a legtöbben ezt a funkcióját említik a Website Auditort meghallva: a TF-IDF kulcsszókutató-eszköz.

keresőoptimalizálás alapjai cikkemben kitértem a kulcsszókutatásra is, és azon belül az LSI kulcsszókutatási módszerre. Ezt érdemes elsődlegesen használni, de lehetnek olyan esetek, amikor a TF-IDF kulcsszókutatási módszer lesz a segítségünkre inkább.

A Website Auditor szoftverről is készítettem egy külön videót, a videós tartalom itt is megtalálható, az előzőeket, és még sok mindent részletesebben elmondok, megmutatok:

Website Auditor bemutatása és használata »

SEO SpyGlass

A Rank Tracker után ezen az eszközön végeztek el egy óriási technikai fejlesztést az elmúlt évben! Ez az eszköz a megadott domainek/weboldalak backlinkjeit kutatja fel.

Ehhez a legjobb backlinkkutató eszközök, mint a Ahrefs, a Majestic, a Semrush, vagy a Moz Pro nagyon sok szervert használnak, és folyamatosan vizsgálják a világ weboldalait, hogy milyen kapcsolatok, milyen átlinkelések vannak, szóval tényleg rengeteg adatfeldolgozás megy végbe…

A SEO SpyGlass a nagy technikai fejlesztés után azt írta ki a weboldalára, hogy az ő szoftverük találja meg a leggyorsabban a weboldalaknál az új backlinkeket. Szerverei naponta 7,1 milliárd weboldalt térképeznek fel (crawling), és frissítik a backlink adatbázist.

Az Ahrefs szoftverét mondják többen a legjobbnak a backlink adatbázis tekintetében (7,2 milliárd weboldal feltérképezése naponta). Több weboldalnál megvizsgáltam mind a két eszközzel a backlinkeket. Azt tapasztaltam, hogy tényleg a SEO SpyGlass-nál voltak a legfrissebb adatok a legtöbb esetben, de a többéves előny azért látszik az Ahrefs-nél, hiszen volt pár weboldal, amit a SEO SPyGlass még nem térképezett fel, az Ahrefs viszont már tudott backlinkeket mutatni az adott oldalnál.

Ezenkívül a sokak által ismert DA (domain authority) értékeket is megmutatja a SEO SpyGlass. A DA név a Moz szoftveréből ered, és sokan még mindig ezt az adatot nézik meg egy weboldalnál – pl., ha egy ilyen weboldalon meg szeretnének jelenni, és fizetni is kell érte, linképítés esetén.

De a DA érték is a backlinkekből ered. Tehát a backlinkkutató szoftverek megvizsgálnak egy weboldalt, annak a backlinkjeit, és azok minőségét, majd egy 1-100 közötti értéket adnak. Minél magasabb ez az érték, annál jobb minőségűnek számít az adott weboldal a Google szemében (persze a Google közleménye szerint nem ilyen értéket használnak a rangsorolás kialakításához).

Többször tapasztalható az, hogy a Moz a magyar weboldalaknál kicsit késve találja meg az új backlinkeket, így a DA érték sem mindig a legfrissebb. Persze ott is folyamatos a fejlesztés, és egyre gyorsabban próbálják felkutatni a backlinkeket a weboldalaknál.

De nem hiába több SEO szakember használja az Ahrefs mutatóját (DR – domain rating), mert ennél nagyon gyakran frissül az adatbázis, naprakész adatok vannak, így a megadott domain minőségi mutató is valósabb képet mutat.

A tesztek alatt ezeket a mutatókat (Domain InLink Rank) is megnéztem, és szinte mindig egyezést vagy nagyon közeli számokat találtam a SEO SpyGlass-nál, szóval a naprakész adatok miatt ezeket az értékeket érdemes követni a weboldalakkal kapcsolatban.

Az SEO SpyGlass szoftverről is készítettem egy videót, szokásosan a videó tartalmát megtalálod a linkre kattintva a YouTube videóm alatt, de, ha az egész videót az elejétől a végéig meg szeretnéd nézni, akkor el sem kattintanod a cikkből.  🙂

SEO SpyGlass bemutatása és használata »

Ajánlom figyelmedbe:

Több mint 11 órás képzés a keresőoptimalizálásról: ha a teljes keresőoptimalizálásról, annak minden területéről szeretnél egy átfogó videós anyagot, akkor tekintsd meg a MinnerAkadémia oldalán a képzésemet! (Nézd meg a bevezető videókat, van egy 20 perces anyag, amit vásárlás és regisztráció nélkül is meg tudsz nézni!)

A cikkben megadott ajánlati link egy affiliate link. Ha nem értenél ezzel egyet, akkor más forrásból is rá tudsz találni az akciós ajánlatra. Remélem, hogy a videómat és a cikkeimet legalább hasznosnak találod.  🙂

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Martincsek Zsolthttps://martincsekzsolt.hu/
2015 óta foglalkozom SEO-val, milliárd feletti árbevételű piacvezető webshopnál kezdtem, majd 2 évig egy magánklinikánál dolgoztam, mint online marketing vezető. 2017 óta dolgozom teljes állásban egyéni vállalkozóként és segítem ügyfeleimet SEO-ban. Online marketing minden területére ráláttam, de a keresőoptimalizálás maradt meg nagy kedvencnek. Folyamatosan kell fejlődni, mindig lehet újat tanulni és a Google sem hagy pihenni. 🙂 Sokféle stratégiát lehet kialakítani és a hosszú munka után jó látni és élvezni a pozitív eredményeket.

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek