Szerezz befektetőt, pénzt a vállalkozási ötletedhez! – Minner Nap 2018: Pitch és befektető kereső show

Úgy döntött a Minner, hogy érdemes lenne kiaknázni a már létrejött nagy közönséget és kapcsolatokat, és létrehozni egy olyan eseménysorozatot, amiben egymásra találhatnak ötletgazdák, vállalkozók, befektetők, sőt, még akár csapatok is. Április 7-én megrendezésre kerül az első Minner Nap. A rendezvényen befektetők előtt (kockázati tőketársaságok, üzleti angyalok) mutathatják be ötletüket, innovációjukat az induló vagy már meglévő vállalkozók, csapatok. Tudom, mire gondolsz! Ellophatják a vállalkozási ötletemet? 

Az esemény hasonló lesz a már megszokott startup versenyekhez vagy a Techcrunch versenyeihez. Annyi lesz a különbség, hogy ide nem csak startup ötletekkel lehet nevezni, hanem bármilyen vállalkozási ötlettel, akár olyannal is, amit először csak itthon valósítanál meg. Az eseményen 3 perc alatt kell bemutatni az ötleted, tehát ez az első kör, majd ezután a befektetők jelzik, hogy megkezdik-e majd a befektetéssel kapcsolatos tárgyalásokat az adott ötletgazdával. 3 perc alatt tehát eleve nem tudsz annyi dolgot elmondani, hogy bárki is ellopja az ötletedet, és tudod: “Az ötlet semmi, a megvalósítás a minden.” Egyébként is beléd fektetnek és nem 100%-ban az ötletbe!

Valljuk be, amint kilépsz a piacra, azonnal másolható vagy, úgyhogy ezen lépj túl! 

Miről szól a rendezvény? Kinek szól?

 •  A színpadon 30 startup, kezdővállalkozó, vagy már működő cég mutatja be vállalkozását, vagy ötletét, azért, hogy tőkét szerezzenek a befektetőktől, amellyel új piacokat tudnak meghódítani, vagy elindítani a vállalkozásaikat. 3-3 percük lesz, hogy meggyőzzék a befektetőket, hogy miért őket válasszák, (ezt hívják pitchnek), ezután a zsűri 3-3 percig kérdezi és faggatja őket az ötletükről, üzleti modelljükről. A cél, hogy júliusig a lehető legtöbb bemutatkozó befektetést tudjon szerezni, vagy a kapcsolatoknak köszönhetően még jobban beinduljon az adott ötlet, új termék, szolgáltatás. 
 •  A zsűritagok a befektetők, kockázati tőketársaságok, startup szakértők, akik megversenyeztetik az ötletgazdákat.
 •  A nézőtéren a vendégek, akik kíváncsiak a pitch és befektetőkereső showra. És már itt kihangsúlyozom mennyi mindent lehet tanulni a pitchekből és természetesen a zsűri kérdéseiből.

Miért érdemes nézőként jönni az eseményre?

 • Az ötletgazdáknak csupán 3 perc áll rendelkezésükre, hogy bemutassák mivel foglalkoznak, vagy mi a leendő vállalkozásuk. A nézők láthatják azt, hogy mennyire nehéz összefoglalni pár mondatban azt, amiről egy vállalkozó, startupper akár órákat tudna mesélni.
 • Rengeteg területet, piacot meg lehet ismerni csupán annyiból, hogy ilyen rövid előadásokat, bemutatkozókat hallgatunk. Új üzleti modellek is bemutatásra kerülnek, amelyekből te is inspirálódni tudsz.
 • A zsűri kérdéseiből megtudhatod, hogy miként gondolkodik egy befektető. Mire kíváncsi, mi az, ami felkelti az érdeklődését.
 • Kapcsolatépítés. Természetesen, ahogy a többi Minner rendezvényen, itt is nagy hangsúlyt fektetünk a kapcsolatépítésre. Nemcsak az ötletgazdákkal, de a befektetőkkel és a többi nézővel is érdemes beszélgetni.

Szeretnél befektetőt, pénzt a vállalkozás ötletedhez, vagy a már működő cégedhez?

A vállalkozók, ötletelők, akik befektetőt keresnek, már márciustól becsatlakoznak a programba:

 • Oktatást/mentorálást kapnak, hogy a legjobb módon mutassák be az ötletüket, hogy az felkeltse a befektetők érdeklődését. Gyakorolhatnak, elvégre egy színpadon kell majd beszélniük befektetők és nézők előtt.
 • Kapcsolatokat: Nemcsak a befektetők, hanem a Minner és az esemény szervezői, szponzorai is segítenek abban, hogy az adott ötlet gazdája a pénzügyi finanszírozáson túl okostőkét, és üzleti kapcsolatokat is tudjon szerezni az ötlet megvalósításhoz. Természetesen az esemény után is.
 • A résztvevők szerepelnek az eseményhez kapcsolódó Youtube csatornán, tehát annak videóiban. A pitchek, vagyis ötletbemutatók részben feldolgozásra kerülnek videóban is, így érve el nagyobb publicitást a projekteknek.
 • Azonnali nyeremények (coworking hely, irodabérlés, adótanácsadás, jogitanácsadás, oktatások).
 • Az ötletgazdáknak a részvételi díj csapatonként 28.000.-Ft, függetlenül a csapattagok számától. Az ár magában foglalja, hogy a versenyzők bemutathatják az ötletüket, hogy mentoráljuk őket, kipofozzuk az ötleteiket, és felkészítjük őket a 3 perces előadásukra.

Az ötletgazdák, vagy már működő vállalkozók jelentkezését itt várjuk: Kattints ide a jelentkezésért! 

 

Támogatók:

          

 

Friss – És megvalósult!

Így zajlott a Minner 1. Befektetőkereső showja

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Fotó: BM für Verkehr und digitale Infrastruktur/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!