Kezdőlap Gazdaság és üzlet Több felé is tudsz figyelni egyszerre? Multitaskolsz? A produktivitásod kockáztatod

Több felé is tudsz figyelni egyszerre? Multitaskolsz? A produktivitásod kockáztatod

-

Néha te is úgy érzed, hogy kevés az a 24 óra minden munka elvégzésére, vagy éppen minden információ feldolgozására? Ott a halom email, vagy éppen a közösségi oldalakon a sok értesítő, chat üzenet… Mi a jó egyensúly? Hogyan tudsz produktívabb lenni?

Anita szerint a fókuszálást nehezíti még a sok információ is. Minél több információt fogadunk be, fogyasztunk, annál inkább elkalandozhatunk. Hm! Ez még logikus is! Igaz? Zavaró tényezők még a különböző jelzések, értesítések. Mint például a chat, vagy közösségi oldalalak jelzései. Azonnal tudni akarjuk mi történik, vagy válaszolni a chat üzenetre. Ez kizökkenthet minket. A kutatók javaslata – és ezt már több helyen is olvastam – az, hogy minden tevékenységre jelöljünk ki egy időszakot, amikor azt csináljuk.
A professzor legjobb hasonlata erre. Az étel is egész nap a rendelkezésünkre áll, de mégis csak meghatározott időszakokban eszünk. 
Gyakorlat, amit végezz el! Ha úgy érzed, te is értesítés függő vagy, és azonnal a mobilhoz nyúlsz. Az értesítő hang, vagy jelzés után várj 5 percet. Ezt később folyamatosan növeld. 5-10-15 percre, vagy még továbbra. A végén rájössz, hogy nem maradsz le semmiről.
És hogyan fogyaszd a híreket? Erről egy korábbi cikkben írtam, szintén egy kutató által írt tippeket is belevonva a cikkbe. Amiket újra elolvasva, azt mondtam ismét, hogy wow, ezt mindenkinek meg kellene fogadnia. A cikk: Félsz, hogy lemaradsz egy hírről? Mennyi hírt olvass naponta? Tartalomfogyasztási tippek

Forrás: Fastcompany

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek