Néha te is úgy érzed, hogy kevés az a 24 óra minden munka elvégzésére, vagy éppen minden információ feldolgozására? Ott a halom email, vagy éppen a közösségi oldalakon a sok értesítő, chat üzenet… Mi a jó egyensúly? Hogyan tudsz produktívabb lenni?

Anita szerint a fókuszálást nehezíti még a sok információ is. Minél több információt fogadunk be, fogyasztunk annál inkább elkalandozhatunk. Hm! Ez még logikus is! Igaz? Zavaró tényező még a különböző jelzések, értesítések. Mint például a chat, vagy közösségi oldalalak jelzései. Azonnal tudni akarjuk mi történik, vagy válaszolni a chat üzenetre. Ez kizökkenthet minket. A kutatók javaslata – és ezt már több helyen is olvastam – az, hogy minden tevékenységre jelöljünk ki egy időszakot, amikor azt csináljuk.
A professzor legjobb hasonlata erre. Az étel is egész nap a rendelkezésünkre áll, de mégis csak meghatározott időszakokban eszünk. 
Gyakorlat, amit végezz el! Ha úgy érzed te is értesítés függő vagy, és azonnal a mobilhoz nyúlsz. Az értesítő hang, vagy jelzés után várj 5 percet. Ezt később folyamatosan növeld. 5-10-15 percre, vagy még továbbra. A végén rájössz, hogy nem maradsz le semmiről.
És hogyan fogyaszd a híreket? Erről egy korábbi cikkben írtam, szintén egy kutató által írt tippeket is belevonva a cikkbe. Amiket újra elolvasva azt mondtam ismét, hogy wow, ezt mindenkinek meg kellene fogadnia. A cikk: Félsz, hogy lemaradsz egy hírről? Mennyi hírt olvass naponta? Tartalomfogyasztási tippek

Forrás: Fastcompany

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!