KezdőlapGazdaság és üzletSzponzorált tartalom3 tipp, amivel könnyedén tudod építeni a kapcsolati tőkéd, vagyis könnyen helyzetbe...

3 tipp, amivel könnyedén tudod építeni a kapcsolati tőkéd, vagyis könnyen helyzetbe hozod magad

-

Nem is olyan bonyolult a kapcsolati tőkéd növelése, kapcsolatépítés. Ehhez már a Minneren kaptál segítséget, most pedig kézzel fogható tippeket kapsz. Első körben az ismerőseinken keresztül építjük a kapcsolati tőkénket, így olyan körülményeket kell kreálnunk, hogy ne legyen tolakodó a közeledés. Jöjjenek is az ütős trükkök:

Születésnapi köszöntő + kapcsolatépítő trükk!!

Mindennap van legalább egy ismerősödnek születésnapja. Igaz? A Facebook is folyamatosan pittyeg, hogy írj nekik köszöntőt! És tedd is ezt! Miért? Mert utána nem lesz nyomulós, hogy kapcsolatépítés miatt írsz rá! Jöjjön is a recept:

  1. Köszöntsd fel minden ismerősödet chaten keresztül, amikor a Facebook jelzi, hogy születésnapja van. Ezt akár előre is meg tudod nézni, kinek mikor lesz.
  2. Tehát küldd el, hogy Boldog születésnapot! küldj szmájlit… és kérdezd meg, mi újság vele… Valószínűleg olyannak is írsz, akivel alig beszélsz, vagy akár évek/hónapok óta nem beszéltetek. De ne rohand le!!!
  3. Jöjjön a következő lépés! Már elkezdtetek beszélni, így bátrabban tudsz vele chatelni, és nem néz rád hülyén, hogy “ő meg miért írt rám”? A köszöntőd utáni napokban írj rá többször is, aztán már lehet ritkábban. Ezután már csak figyelj, hogy havi/heti egyszer beszélj vele, írd le, te mit csinálsz, találkozzatok egy kávéra, építsd a kapcsolatod!
  4. Két képet is beszúrok ide, melyeken láthatod, hogy én még meg is fordítom. Aki rámír születésnapom miatt, el is kezdek vele beszélgetni (főleg olyanokkal, akikkel már hónapok óta nem beszéltem). Figyelem! Ez ne keverjen meg a fent leírt receptben! Tehát oda-vissza működik! A lényeg, a születésnapot felhasználod kapcsolatépítésre. 🙂
    screenshot_20161026-111627 screenshot_20161026-111650

Te is követed az XY oldalt? (pl. Minner)

A másik megoldás, hogy valahogy felvedd a kapcsolatot valakivel, hogy megnézed a közös pontjaitokat. Erre a legjobb megoldás a Facebook. Ráírsz chaten, vagy legközelebb amikor összefuttok feldobod témába, mindegy is, a lényeg, hogy elkezdjetek beszélni (pl. küldesz egy cikket…, amiről elkezdtek beszélgetni, emailben is küldheted). Nézd meg a Facebookon, melyik ismerősöd kedveli az adott oldalt, de egyéb információt is látsz a FB-on (pl. milyen filmet szeret, zenét, könyvet…). Máris úgy tudtok beszélgetni, hogy mindig lesz közös téma. minnerlajkolok

Friss kapcsolatok találkozókon, ingyenes előadásokon

Szinte az év minden napjára jut egy ingyenes üzleti előadás, meetup, találkozó, amire érdemes elmenni. Hozok három példát, de járj nyitott szemmel és keresd az előadásokat!

Meetup.com
A nevében is benne van a meetup szó, így már tudhatod is, hogy ez egy gyűjtő portál. A szervezők feltöltik a meetup infóit, te jelentkezhetsz rá, hogy mész… Én az applikációját is használom, és kapom az értesítéseket a magyar találkozókról.

Startupnaptar.hu
Ezen az oldalon bővített listát is találsz, vagyis több olyan esemény is fenn van, ami egy startuppert érdekelhet, bár láthatod majd az átfedést a két oldal között.

Kereskedelmi és Iparkamarák rendezvényei – pl. Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Az adott régióhoz/városhoz tartozó iparkamarában több ingyenes rendezvényre is be tudsz ülni. Érdemes szemezgetni, főleg mert nagyon jó helyi kapcsolatokra tehetsz szert.

Miért járj ilyen találkozókra? Mit tudsz ott csinálni?
– tanulni, okosodni
– kapcsolatokat építeni
– tesztelni az ötleted
– társakat keresni a startupodhoz
– felhasználókat gyűjteni
– vagy egyszerűen csak ismerkedni, inspirálódni, motivációt szerezni.

Szükséged lesz névjegykártyára is, hogy még jobb benyomást keltsél, és megmaradj a leendő kapcsolataid emlékezetében. Ide kattintva el is tudod magadnak készíteni a névjegykártyádat egy online szerkesztő segítségével (Névjegykirály.hu szerkesztője), és meg is tudod rendelni a kész névjegyet.

Mi a második lépés? Találkoztál valakivel. Mit csinálj ezután?

Látom magam előtt, ahogy felteszed ezeket a kérdéseket magadban. Éppen nincs is szükségetek egymásra, miért is találkoztatok akkor? Vagy mit csináljatok? Picit fura nem? Nos erre a legjobb válasz, hogy megbeszélitek, hogy ez most “Kapcsolatépítés volt”. Sőt, a legjobb, ha te mondod neki, Én sokszor szoktam mondani, mert így még érzi is a másik fél, hogy komolyan gondolod a beszélgetést, sőt őt kapcsolatnak tartod (ez számára jó érzés). Megbeszélitek, hogyha nem is hetente, de havonta, két havonta beszéltek egymással, kivel mi van, milyen projektben van, miben segíthettek egymásnak, vagy ismerőseiteknek (kapcsolataitoknak).
Másik út lehet, hogy már eleve kapcsolatokat is cseréltek. pl. Én összehozlak az XY-nal, aki……ebben és abban jó……….
És egyre csak növekszik a kapcsolati hálód! Hidd el, menet közben jössz rá, milyen fontos ez!
Egyébként mi veszíteni valód van, legalább ismerkedsz, nem unatkozol. Szerinted úgy hogyan leszel sikeres, ha nem ismersz meg új embereket, vagy nem ápolod a régi kapcsolataidat? Hajrá! Sok sikert a kapcsolatépítésben! 

Szeretnél többet tanulni a kapcsolatépítésről?

A tartalomban annyi információt elhelyeztem, hogy azzal már el tudj indulni a kapcsolatépítés útján. Ha pedig neked ennél több kell, akkor ajánlom figyelmedbe a videós kapcsolatépítés-oktatásomat. 12 900 forintba kerül, de ez tényleg alacsony befektetési összeg a későbbi haszonhoz képest. Tudod! Nem erőszak a disznótor. Kattints ide, és bárhol, bármikor meg tudod nézni a videókat, utána pedig a tanítványok között meg is lelheted az első üzleti kapcsolatodat, lesz kin “gyakorolni” a tanultakat. (Hamarosan újabb anyagokkal bővül az oktatás, azt is el fogod érni később).

A cikk megjelenését a Névjegykirály.hu támogatja. Készíttesd el náluk legújabb névjegykártyádat! Kattints ide!

nevjegykiraly_promo_02

Fotó: Stephan Ridgway/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek