KezdőlapGazdaság és üzlet5 funkció, ami elengedhetetlen a mostani számlázó programokban. A tiédben is benne...

5 funkció, ami elengedhetetlen a mostani számlázó programokban. A tiédben is benne vannak?

-

Remélem, már te sem számlatömbben számlázol. Egy cég máris nívosabbnak és megbízhatóbbnak tűnik, amint online vagy offline számlázó programmal kiállított számlát ad az ügyfeleinek, vendégeinek, vásárlóinak. Itt viszont nem áll meg a digitalizáció. Ebben a cikkben összeírtam azokat a funkciókat, melyek segíthetik egy vállalkozás még hatékonyabb működését, sőt, profitabilitásának növekedését. Mik a legjobb online/offline számlázó program funkciói?

Először is elöljáróban annyit, hogy az egyes funkciók össze is kapcsolódnak, ha mindent részleteznék, akkor ez a cikk olyan hosszú lenne, hogy 1-2 órába tartana elolvasni, ha nem többe. Most belegondolva egy egész könyvet lehetne erről írni. Most különböző szempontok szerint válogattam szét a funkciókat:

1. Hozzáfér a könyvelő, adatok lementése, programok közötti átjárhatóság

Az egyik legjobb és leghasznosabb funkció, hogy a könyvelő a sziszifuszi munkák helyett a komolyabb feladatokra is tud koncentrálni, mert egy gombnyomással le tudja kérni az adatokat és azt fel tudja tölteni a könyvelőprogramjába. Ilyen esetekben máris kedvezőbb díjat is tudsz kapni tőle, vagy ugyanannyi pénzért több mindenben is tud segíteni (adózás, monitoring…), illetve nagyobb figyelmet tudsz kapni. Továbbá fontos még az is, hogy akár a számlázó, vagy egyes moduljai is könnyen összekapcsolható akár egy weboldallal, hirdetési rendszerrel, más programmal. Illetve adatokat könnyű “átpakolni”, átmásolni, letölteni, feltölteni, tehát könnyen integrálható más programokkal, szoftverekkel (például könnyen kezelik az excel fájlokat).

2. Partnerek, ügyfelek rögzítése, feltöltése, lementése,  CRM modul, vevőkövetés, naptár

Akár régi ügyfél fájlokból, akár újként létrehozva saját magunknak spórolunk időt azzal, hogy egy helyen tudjuk kezelni az ügyfeleinket.  Egy számlához több egyéb információ, dátum, időpont, találkozó, információ kapcsolódhat. Ebben segít eligazodni a CRM modul, illetve a számlázók partner modulja. Az ügyfelekről így egy helyen látunk minden adatot, eseményt, információt. Fontos kiemelnem még azt is, hogy időpontok rögzítése esetén még a naptár funkció is meg fogja könnyíteni a munkánkat.
Továbbá a partnerek felvételét megkönnyítik az olyan számlázók, melyek rendelkeznek cégadatbázis kapcsolattal (pl. Bisnode), így nemcsak gyorsabban viszünk be adatokat, hanem például ellenőrizni tudjuk az adószámot, annak érvényességét.

Partner gyors keresés - szamlazoprogramom.hu
Partner gyors keresés – szamlazoprogramom.hu

3. Munkák, szerződések, projektek kezelése

Körbenézve a számlázók piacán azonnal feltűnt egy nagyon hasznos funkció, ami megtalálható a szamlazoprogramom.hu szoftverében is. Ez pedig, hogy projekteket tudunk kezelni. Egy-egy bizonylatot projektekhez tudunk rendelni, így egy helyen megtaláljuk az összes számlát, munkalapot, fényképet, teljesítés igazolást…, melyeket feltöltünk, hozzáadunk egy-egy projekthez.

4. Gyors keresés, számla másolás, egyéb gyors funkciók, kedvezmények

A programozók szinte a gondolatainkban olvasnak, vagy inkább tudják, hogy mire van szükségünk? Akár a gyorsbillentyűk, akár egy-egy számla mellett a másolás gomb, vagy a legutóbbi számlák listája, vagy adott vásárló 10 top vásárlása…. Még sorolhatnám mennyi minden segíti azt, hogy vagy időt spórolunk, vagy azonnal annyi információ álljon rendelkezésünkre, hogy gyorsan tudunk reagálni, amit enélkül több időbe telne összeszedni.
Másik hasznos funkciót is ideveszek, hogy a komolyabb számlázókban akár adott termékhez több árat is meghatározhatunk. A szamlazoprogramom.hu -nál például 5 különböző árat is meghatározhatunk, vagy például mennyiségi kedvezményt beállíthatunk. Ezzel segítünk az üzletkötőinknek is, és természetesen azonnal látjuk, hogy egy-egy partner milyen kedvezményt kapott már. Órákat lehetne erről beszélni.

5. Kimutatások, grafikonok

Akár vevőkre lebontva, akár időszakra, termékekre, értékesítőkre… olyan adatokat, grafikonokat láthatunk, ami segíti a munkánkat, gyors információt kapunk bevételeinkről, kiadásainkról (utóbbit is érdemes vezetni, előbb kapunk átlátható információt a cégünk helyzetéről, mintha a könyvelő szólna nekünk). Visszatérve tehát a listákra, könnyedén meg tudjuk nézni adott időszakra a top termékeket, top vásárlókat. Ezek változására reagálni is tudunk azonnal. Például észrevesszük, hogy valaki elmaradozik a rendelésektől, lehet hívni, hogy miben tudunk segíteni…

Nos láthatod, hogy eszméletlen összefüggések, kapcsolatok lehetnek a funkciók között is. Érdemes élőben is látnod ezt: Próbáld ki a szamlazoprogramom.hu demo verzióját >>> Kattints ide <<< . A fent említett funkciók mind benne vannak az ő szoftverükben is, sőt, még ennél is több (pl. készletfigyelő, gépnyilvántartás…).

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek