5 lehetőség, amit számlák kiállítása során mindenképpen ki kell használnod

Egy sikeres vállalkozó, vagy egy jó munkatárs mindig begyűjti a lehetőségeket, információkat, melyek előrébb viszik, vagy segítik a munkában. Ezért is olvasod ezt a cikket. Összegyűjtöttem azokat a számlázással kapcsolatos információkat, ötleteket, amik most segíthetik a vállalkozásokat.

Logó

Még mindig rengeteg olyan számlát kapok én is, amin nincs rajta az adott cég logója. Pedig nagyon jó eszköz arra, hogy minél többször találkozzanak a cég arculati elemeivel, színével.  Én a Számlázz.hu -t használom, és a beállításokban egy alkalommal kell  néhányat kattintanom, és utána minden kiállított bizonylatomon ott lesz a logóm. Tehát nagyon jó eszköz marketing célra is.

logo_szamlazzhun

Saját, egyedi, előre megírt szövegsablon

Mindenkinek hasonló szöveget írsz, amikor kiküldöd emailben a számlát? Megvannak a mondatok arra az esetre is, amikor még nem érkezett meg az ellenérték, és emlékeztetőt írsz a vevőnek? Érdemes előre megírni ezeket az email szövegeket, és beállítani a számlázódban, hogy ne kelljen mindig másolgatni. Természetesen ettől még át tudod majd írni őket. A Számlázz.hu-t például azért is szeretem, mert még azt is látom, hogy mikor nyitották meg utoljára az adott bizonylatot (számla, díjbekérő, előlegszámla). Ez azért fontos, mert tudom, kinek kell még emlékeztetőt, vagy felszólítást (annyira ezt a szót nem szeretem) küldenem.

Köszönd meg, hogy beérkezett az összeg

Te meg szoktad köszönni, hogy beérkezett a bizonylat ellenértéke? Érdemes jelezni akkor is, ha késett az utalással az ügyfél. Azért is, mert így folytatjátok az email-kommunikációt, továbbá egy jó gesztus is, mert mutatod, hogy figyelsz rá, és kiemelten kezeled az ügyfeled, vevődet.

Másolás

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy mi a kedvenc funkcióm. Azonnal rávágtam, hogy a számlamásolás. Amikor vagy ugyanannak az ügyfélnek állítok ki számlát, vagy ugyanarról a tevékenységről, árról… Így a másolással rengeteg időt megspórolok.

Díjbekérő

Aki áfakörös vállalkozó, elengedhetetlen, hogy használjon díjbekérőt. Ez egy pro forma számla, ami megelőzi a számlakiállítást. Volt már olyan eset, hogy valamiért nem érkezett be az ellenértéke egy számlának, de közben áfa fizetési kötelezettséged lett az adóhatóság felé? Az ilyen esetek kivédésére is jó a díjbekérő. A Számlázz.hu -nál a díjbekérő alapján pedig könnyen ki tudom állítani a számlát is, csak egy kattintás.

A cikk megjelenését a Számlázz.hu támogatja. Kattints ide, és állítsd ki a következő számlád a Számlázz.hu-val!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!