A vállalkozói lét sok esetben magányos. Alkalmazottként megmondják pontosan, hogy mit kell csinálni, adottak a keretek, vállalkozóként azonban nincs főnökünk, az alkalmazott barátok és szülők sok esetben már nem értik meg a napi kihívásainkat, az aggódásukkal inkább hátráltatnak, mint segítenek. Erős önismeret és önkontroll szükséges a fejlődéshez, ebben tud segíteni egy mentor, aki gyakorlati tapasztalatokkal, kapcsolatrendszerrel, bátorítással úton tart, segít a nehéz időszakokban, és kihozza belőled a maximumot.

A cikket vendégszerző írta, Dallos Zoltán a Zoltán Dallos / Business & Travel tulajdonosa, blogger, influencer és marketing szakértő. 

  1. Könyvekből nem lehet mindent megtanulni. : Járj el tréningekre, olvass könyveket, csinálj meg egy MBA-t, ez alapnak jó. De az üzleti tapasztalatot nem tudod kiváltani, ehhez idő kell. Tanulj más hibáiból, ha teheted!
  2. Nagyobb a siker valószínűsége egy mentorral:  Kutatások is igazolják, hogy a mentorálás kulcsfontosságú lehet a sikerhez. Vezetőként, vállalkozóként gyakran magányos az ember, esetenként bizonytalan a döntéseiben, a mentor ebben az időszakban is rendelkezésre áll.
  3. Kapcsolatépítés: Az élet a kapcsolatokról és a bizalomról szól, a mentorral időt takaríthatsz meg, és fel tudod gyorsítani az ismerkedést.
  4. A mentor megnyutat. Vállalkozóként, vezetőként nagy nyomás van rajtunk, aggódunk azért, hogy jó döntéseket hozunk-e. A mentorral meg tudod osztani az aggályokat, és jó eséllyel meg tud nyugtatni.
  5. Egy mentorált vállalkozás tovább él. Szintén kutatások igazolják, hogy a vállakozások 1/3-a nem éli meg a 2 évet, több mint a fele pedig megszűnik 5 éven belül. Ezzel szemben a mentorral rendelkező vállalkozások több, mint 70%-a 5 év után is működik.
  6. Bátorít. Sok esetben félelemből nem teszünk meg lépéseket, viszont egy jó mentor folyamatosan segít a célon tartani a szemed. A vállalkozás egy érzelmi hullámvasút, természetes hogy vannak nehezebb időszakok és felfelé ivelő periódusok. A tapasztalt mentor segít átlendíteni a hullámvölgyeken, erőt ad, ötletekkel támogat, hogy menj tovább az utadon!
“Ha azt tervezgeted, hogy felépíted a saját személyes branded, akkor mindenképpen vedd igénybe egy mentor segítségét. Hogy miért? Azért, hogy ne csak tervezgetés maradjon. Pontosan ezért ajánlom Zolit, mert az ő irányítása alatt 1 hónap alatt több mindent valósítottam meg, mint az elmúlt 2,5 évben. Áttol a saját határaimon, kihozza belőlem a maximumot.”
– K. Attila, mentorált
Ha Te is csak halogattad eddig a dolgokat, és szeretnél kettes fokozatba kapcsolni, akkor ragadj billentyűt most és jelentkezz Zolinál! Hivatkozz a MINNER-re, megéri!
További részletek és jelentkezés itt!
Kapcsolódó cikkek: 
Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!