7 dolog, amiért megéri ingatlanfranchise-t nyitni

Bár lehet, nem gondolkodtál még abban, hogy ingatlanfranchise-t (irodát) nyiss, a cikk elolvasása után biztosan el fogsz gondolkodni rajta, és a legtöbben meg is teszik az első lépéseket. Tudtad, hogy az ingatlanpiaccal kapcsolatba kerültem én is, mert egy-két projektben részt vettem? Bele is ástam ebbe a piacba magam, nemcsak a munka miatt, hanem azért is, hogy később akár üzleti ötletet is kitalálhassak erre a területre. Így nem volt nehéz összeírnom azokat az információkat, amik meggyőzhetnek téged abban, hogy csatlakozz az ingatlanpiachoz. Vágjunk is bele!

7 dolog, amiért megéri ingatlanfranchise-t nyitni:

 1. Az ingatlan mindig jó befektetés:
  Már magyarázni sem kell az embereknek, hogy lakásbérlés helyett inkább vásároljanak. Olyan magasan vannak a bérleti díjak, hogy a fiatalok alig várják már, hogy lakást vehessenek. Természetesen a magas bérleti díjak vonzzák az ingatlanbefektetőket is (akik például az albérletpiacból szeretnének profitálni).
  Érdekesség, hogy az utóbbi néhány évben esküvő-bumm volt az országban. Az a generáció, akik nem házasodtak a 20-as éveikben, kitolták (átlag) 30 éves korukig. Ez az ingatlanpiacon is érzékelhető lesz, ami fenntartja a keresletet (vagyis ez is).
  Ehhez kapcsolódó cikk: Ingatlan, mint befektetés – Tippek, információk és még valami, amit mindenképpen el kell olvasnod
 2. Mindent a kezedbe kapsz – Nem kell neked kitalálnod mindent
  Azt is mondhatom, hogy gondolkodnod sem kell, mert már egy működő üzleti modellt kapsz a kezedbe.
  Minden eszközt megkapsz ahhoz, hogy már azonnal elkezd a munkát. Nem kell neked kitalálnod az üzleti modellt, árazást, jogi köröket megfutni…
 3. Nem kell felépítened egy márkát – több évet és több millió forintot spórolsz
  Ahhoz, hogy egy saját márkát felhúzz több évre és több millió forintra van szükséged, és még akkor sem biztos, hogy felépítetted a branded. Így a franchise-csatlakozás után már kész márkát kapsz, és élvezheted azt, hogy az emberek ismerik a cégedet. Nem kell újdonságokat letesztelned, mert ezt megteszi a franchise-átadó (“anyacég”), ő az, aki leteszteli az új marketingcsatornákat, alakítja az árazást, üzleti modellt, toborzást…, felsorolni is nehéz lenne, akkor hosszabb lenne a cikk.
 4. Marketingsegítség
  A cikket is támogató Duna House esetében végignéztem, hogy hol, mennyiszer említik a weben, továbbá milyen marketingcsatornákat használ. És láthatóan a havi több száz cikknek köszönhetően tovább építik a brandet, ami segíti a franchise-tagokat. Nem is beszélve arról, hogy egyetlen ingatlanos cégként a tőzsdén is kint vannak, ami szintén egy brandnövelő tényező.
 5. Van kihez fordulni
  Úgy érzed, valamit elszúrtál? Vagy tudni szeretnéd, hogy jól vezeted az üzleted? Van kihez fordulnod! A franchise-tagságnak egyik legnagyobb előnye, hogy van kihez fordulni, és nem vagy egyedül. Minden téren magasan képzett és tapasztalt szakemberek állnak mögötted, legyen szó oktatásról, jogi kérdésekről vagy szakmai segítségről! A vállalkozásod elindítása előtt látod a befektetésed megtérülésének idejét és a várható profitot, ami igen kecsegtető a jelenlegi piacon!
 6. Együtt hatékonyabb
  Ez is a brandépítéshez tartozik. A franchise-hálózatot kihasználva sokkal hatékonyabb és jobb munkát tud a te ingatlanirodád is végezni. Nem beszélve arról, hogy az irodanyitás pillanatában is már kb 20.000 megbízást kínálhatsz vevőidnek, ingatlanjaidat pedig kb 1300 értékesítő adhatja el!
 7. Könnyebb lesz további vállalkozásokat indítanod.
  Ez már a következő lépcső, mégis tudnod kell! A franchise üzemeltetése mellett (ingatlan esetében még inkább) folyamatosan növekszik a kapcsolati hálód, aminek köszönhetően pár év után már tervezheted az újabb vállalkozásod indítását. Használd ki!

A cikkhez tartozik egy vállalkozási ötlet is:  157. üzleti ötlet – Ingatlaniroda, franchise – ötletek

A cikk megjelenését a Duna House támogatja. Vedd fel velük a kapcsolatot, és érdeklődj a franchise nyitási lehetőségekről! Kattints ide! Ha befektetőre lesz szükséged, akkor pedig az előző cikk segíthet benne: Hogyan szerezzek tőkét, befektetőt a vállalkozásomhoz, franchise-omhoz

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!