A Hiventures Budapesten hozza össze a regionális startup ökoszisztémát – podcast

A Hiventurest mikrofon végre fogtam! A hazai kockázati tőketársaságról már biztosan hallottál, mert ők látják el tőkével a korai fázisú startupokat, induló vállalkozásokat. Jelenleg már 15 millió forint induló tőkét tudnak biztosítani. Erről is beszélgettünk a Hiventurestől Katona Bence vezérigazgatóval és Mikesy Álmos vezérigazgató-helyettessel, továbbá a november 7-i regionális startup rendezvényükről, hazai startup sikerekről, ötletekről. Már 2200 startup kereste meg őket, és már 250 kapott tőkét (különböző fázisban).

A hanganyag:

Gyere el a november 7-i eseményre és ismerd meg a Hiventures-t, a hazai startup ökoszisztémát, magyar startupokat! REGIONAL STARTUP AND INNOVATION DAY – Erről még részletek lejjebb a leírásban is!

És amiről beszélgettünk a podcastban (rövid összefoglaló, ha éppen nincs időd meghallgatni):

2016-ban indult el a Hiventures a hazai piacon. A céljuk az volt, hogy felpezsdítsék a piacot a befektetői oldalon, minél több innovatív ötletet finanszírozzanak Az elmúlt 3 évben 2000 startup kereste meg őket. 15 millió forintól egésze 1 milliárd forintig tudnak finanszírozást biztosítani. Egészen attól, hogy még csak az ötlet van meg, egészen addig is, hogy nemzetközi piacra lépést kell megfinanszírozni.

2200 startupból 250 vállalkozást finanszíroztak meg, összesen 20 milliárd forint értékben. 2017-ben kihelyezett befektetéseknél a vállalkozások árbevétele 85%-kal nőtt egy év alatt és a nemzetközi értékesítés 87%-kal nőtt. Már 3 milliárd forint értékben tudtak pénzt bevonni azok a startupok, akikbe ők befektettek, tehát más befektetési társaságok is érdeklődnek a finanszírozott startupok iránt. Sőt már 70 szabadalom került bejegyzésre a befektetett cégeknél, ami magas innovációs tevékenységet mutat.

Beszélgettünk ezekről még részletesebben is, bővebben a podcastban. Amit még ki szeretnék emelni a november 7-i esemény:

REGIONAL STARTUP AND INNOVATION DAY

Az elmúlt évek sikerei után a Hiventures idén ősszel is megrendezi a Közép-Kelet-Európai régió legnagyobb startup networking eseményét, amely minden alkalommal Budapestre vonja a startup világ érdeklődését. Az estét Marvin Liao, a 500 Startups partnere nyitja meg inspiráló előadásával. Marvin a 500 Startups San Francisco-i irodájának akcelerátor programját vezeti, korábban a Yahoo-nál töltött be vezetői pozíciót marketing, reklámstratégia, üzletfejlesztés és kereskedelem területeken.

Az előadás után, az este egyik fénypontja, a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó következik, ahol négy kategóriában kapnak elismerést 2019 legkiemelkedőbb startupjai és startupperei. A legjobb feltörekvő és legígéretesebb startupok kiválasztásánál egy közel 30 fős, tőkebefektetőkből, mentorokból és akcelerátorokból álló szakmai zsűri hozza meg a döntést, az év alapítója díjról a Hiventures képviselői, míg az év női startuppere díjról a wmn.hu női portál olvasói döntenek közönségszavazással. A díjátadó szakmai támogatói a Microsoft, a Budapesti Értéktőzsde és a Vodafone lesznek, a legjobb női vállalkozó díját pedig D.Tóth Kriszta adja majd át a WMN nevében. Az este második felének meghatározó eleme a Get in the Ring! startup verseny régiós döntője lesz, amelynek idén a világ vezető gyógyszer-biotechnológiai vállalata, a Pfizer a fő támogatója, továbbá a döntő szakmai partnerei a Startup Campus globális startup inkubációs program és a közép-kelet európai régió legnagyobb startup adatbázisát fenntartó Rocketsheperd. A megmérkőző startuppereknek a vállalat kihívására kell innovatív megoldásokkal előállniuk és meggyőzniük a szakmai zsűrit ötletükről. A Pfizer elkötelezett támogatója az innovatív gondolkodásnak és cégen belül is nagy nyitottsággal fogadják az új ötleteket. Többek között ezért is szálltak be a régió egyik legnagyobb pitch versenyébe és határozták meg a fő irányt. A világ egyik legjelentősebb gyógyszer fejlesztője egyrészről az új gyógyszerek felfedezésének, másrészről a klinikai tesztek folyamatának és rendszerének forradalmasításában vár innovatív megoldásokat a csapatoktól. A Regional Startup and Innovation Day jó lehetőséget kínál a startupok és befektetők közötti kapcsolatépítésre, amelyet idén először a résztvevők szervezetten, befektetői speed dating keretein belül is megtehetnek. A körönként 15 perces 1-on-1 beszélgetésekben olyan nemzetközileg elismert cégek képviselői vesznek részt a hazai befektetők mellett, mint a 500 Startups, Speed Invest, Pioneers, Credo Ventures vagy az OTB Ventures. A startupoknak ezáltal jó alkalmuk nyílik a szakmai eszmecserére a világ legismertebb befektetőivel és akár megállapodásokkal is zárhatják az estét.

Gyere el a november 7-i eseményre és ismerd meg a Hiventures-t, a hazai startup ökoszisztémát, magyar startupokat! REGIONAL STARTUP AND INNOVATION DAY – Erről még részletek lejjebb a leírásban is!

Hallgasd meg a podcastot!

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!