A QUiCK nem más, mint egy egyszerű költségnyilvántartó. Se több se kevesebb. Bármilyen bejövő számlád vagy kiadásod van, a QUiCK segítségével egyszerűen tudod egy helyen adminisztrálni azokat.

A cikket vendégszerző írta. A QUiCK BÉTA – minden számla egy helyen azaz valós idejű költségkövetés könnyedén kis- és középvállalkozásoknak. 

A QUiCK használatával négy fontos előnyhöz is jutsz anélkül, hogy a helyi excel guruba kellene fektesd összes bizalmad:

  • a bejövő számlák egy helyen lesznek,
  • mindent gyorsan megtalálsz, mert nagyon erős kereső lehetőségeket adunk a kezedbe,
  • Egy interaktív dashboard segítségével megfelelően őrködhetsz költségeiden
  • egy olyan excelhez jutsz, amit lehet a könyvelőd még arra is fel tud használni, hogy előkönyvelt állományt hozzon létre QUiCK-es nyilvántartásodból. Ha ezzel mégsem tudna mit kezdeni, akkor az adott időszaki számlaképeket is letöltheted neki egyben és elküldheted pdf formátumban.
  • megkönnyítheted az utalások előkészítését (hamarosan)

Mi a #kvikkelés?

#kvikkelésnek hívjuk, amikor nem Te töltöd ki az összes számlaadatot, hanem annak egy részét a QUiCK algoritmusára bízod.

Ezt két módon teheted meg:

  • szólsz a szállítóidnak, hogy számláikat mostantól a #kvikkes alias email címedre is küldjék el (mi erősen ezt az utat ajánljuk)
  • Vagy új kiadás létrehozásakor “QUiCK scan” részbe feltöltöd őket

Programunk feldolgozza a bejövő számlákat és megpróbálja kitalálni a számlaadatokat, amit korábban neked kellett kézzel bevinned.

Az elején kevesebb adatot fog eltalálni, aztán ahogy tanul egyre többet, így egy idő után elképzelhető, hogy soha többet nem kell számlaadatokat rögzítened.

Költségkategóriák

Miért fontos?

Ha a költségeid csoportosítod, akkor a csoportképzés több információt fog adni gazdálkodásodról, azaz mélyebben tudod elemezni mi történik a cégedben.

Ha mondjuk költségcsökkentő lépéseket tervezel, akkor tudni fogod mihez nyúlj. Éppen ezért egy jó költségcsoportosítás a jó üzleti döntések záloga is lehet.

QUiCK címkék  haladóknak

A címkék egyfajta kulcsszavak, vagy jellemzők, melyeket a költségeidhez, illetve magukhoz a bejövő számlákhoz rendelhetsz.

Képzeld el úgy, mint ha különböző emberekhez jellemzőket rendelnénk, mint kedves, késős stb.

Ugyanezt teheted a költségeiddel pl. projekt név, egyéb bármilyen státusz, termelési egység vagy mondjuk profitcentrum alapján.

Miért használnál címkéket, ha már megadtál költségkategóriákat?

Egy számlához csak egy költségkategóriát tudsz rendelni, míg címkéből akármennyit. Tegyük fel, hogy az áram, víz és gáz számláidat egységesen a “rezsi költség” kategóriába szeretnéd tenni, de több telephellyel rendelkezel, sőt szeretnéd majd egyszer külön is látni mennyi az áram, a víz és gáz költséged.

Ebben az esetben a számlához egyszerűen hozzárendelheted mondjuk a Váci úti kisbolt és az áram címkét és máris adtál másik két dimenziót egyetlen számlának.

Jelenleg béta szakaszban

Ha a fenti funkciók tetszettek, akkor december végéig ingyen használhatod programunkat, hiszen úgynevezett béta szakaszban vagyunk.

Ha most kezdesz velünk, egy csomó információt adhatsz, amit beépíthetünk rendszerünkbe és az új évet már velünk kezdheted, akár adatrögzítés nélkül. Készen állsz? Próbáld ki

Kapcsolódó cikkünk a Minneren: Egy csinos doboz a recepció előtt

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!