Eddig egyenként küldtél felszólítást, fizetési emlékeztetőt a nem fizető ügyfeleknek? Automatizáld ezt is!

Akár egy vállalkozónak vagy egy munkatársnak a legkevesebb miből van? Időből. Ma a legsikeresebb cégek amit csak tudnak automatizálnak. Ilyen feladat lehet például a fizetési felszólítások, emlékeztetők küldése is. De miért nem utalnak a cégek? Gondolj bele, mennyi helyen elcsúszhat a dolog. Tapasztalatom, hogy még a megbízható cégeknél is megesik az ilyen, mármint az, hogy elfelejtetnek utalni, csúsznak a fizetéssel… Ezért is érdemes emlékeztető emailt küldeni a még esedékes fizetésről.

Eddig így csináltad

Valószínűleg sokszor gondoltad már úgy, hogy hiábavaló egyenként megírni az emlékeztető e-mail-eket. Bár elsőre nem tűnhet soknak a kiküldésre fordított idő, de sok számlánál már tényleg felesleges munkának látszik. Főleg most már, hogy minden eszköz adott ahhoz, hogy ne kelljen ezzel szöszmötölni.

Automatizáld

A számlázóprogramokban van olyan funkció, hogy az olyan számlák esetében, amiknél nem érkezett még be az ellenérték, egy emlékeztető emailt küld ki a rendszer. Ezt lehet automatizálni is. A Számlázz.hu-nál a fiókbeállításokban találod meg ennek a funkciónak a beállítását (én is ezt használom): az Értesítő fülre kell kattintani. Itt megadhatod azt is, hogy milyen szövegezéssel küldje ki a rendszer az emailt.

Fotó: Számlázz.hu
Fotó: Számlázz.hu

Még díjbekérő esetén is tudsz küldeni emlékeztetőt. Tudod, a díjbekérőt azért érdemes használni, mert: ez egy pro forma számla, ami megelőzi a számlakiállítást. Volt már olyan eset, hogy valamiért nem érkezett be az ellenértéke egy számlának, de közben áfa fizetési kötelezettséged lett az adóhatóság felé? Az ilyen esetek kivédésére is jó a díjbekérő. A Számlázz.hu-nál a díjbekérő alapján könnyen ki tudom állítani a számlát is, csak egy kattintás.

További előnye az ilyen automatizálásnak az, hogy így biztosan megfelelően adminisztrálod a számlákat is, a Számlázz.hu fiókodat. Bejelölöd a már rendezett, kifizetett számlákat.

Miért foglalkozz az értesítő emailekkel?
Ez egy újabb marketing csatorna is egyben a kezedben. Te meg szoktad köszönni, hogy beérkezett a bizonylat ellenértéke? Érdemes jelezni akkor is, ha késett az utalással az ügyfél. Azért is, mert így folytatjátok az email-kommunikációt, továbbá egy jó gesztus is, mert mutatod, hogy figyelsz rá, és kiemelten kezeled az ügyfeled, vevődet.

A cikk megjelenését a Számlázz.hu támogatja. Kattints ide, és állítsd ki a következő számlád te is a Számlázz.hu-val!

Ehhez kapcsolódó tartalmak: 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!