Egy hóbortos cégvezető? Fel-alá sétáltunk egy plázában az üzleti megbeszélésen. Tudod miért? – Kapcsolatépítés sztorik

Már anno brókerként is megtapasztaltam, hogy bizony sok cégvezetőnek kialakul valamiféle hóbortja, vagy mániája. Ami egyébként néha elég érdekes is. Ezek a hóbortok náluk már-már inkább szokások is egyben. Még a Minner.hu indulásának első évében (2014.) volt egy igazán érdekes tárgyalásom. Az ügyfél jelezte, hogy ne az irodájában tárgyaljunk, hanem menjünk be a West Endbe. Ez még oké is volt, kérdeztem, hogy melyik kávézóba üljünk be, azt mondja majd közben eldöntjük.

Találkozónkat a vízeséshez szerveztük, a földszinti bejárathoz. Pontban meg is érkezett, és miután kezet fogtunk jött is a kérdése:

“Ugye, nem zavar, hogy úgy tárgyalunk, hogy közben sétálunk a plázában?” 

A válaszom természetesen az volt, hogy nem zavar. Sétáltunk így vagy 40 percet, majd beültünk végül egy ebédre is kávé helyett. Az üzlet sikeres lett, a Minneren vett több reklámcikket is. Akkor nem is érdekelt, hogy miért sétálgattunk a plázában, felfogtam annak, hogy ez valami hóbort. Tévedtem!

Így növeli a sétálás a tárgyalásaid, üzleti megbeszéléseid eredményét

Amikor idén az Üzleti kapcsolatépítés-oktatást állítottam össze, több könyvet is átolvastam. Ezt azért tettem, hogy a sok-sok gyakorlati tapasztalatomat alá tudjam támasztani, és így hiteles és hasznos oktatást tudjak összeállítani. Akkor egy információn megakadt a szemem, és azonnal eszembe jutott ez a sétálós tárgyalás.

Az információ (Minner tolmácsolásában): az üzleti tárgyalások kimenetelét, vagy szimplán a kapcsolatépítést megkönnyíti az, ha rövid idő alatt egy hullámhosszon vannak a beszélgető/tárgyaló partnerek. Erre több módszerrel is rá lehet segíteni, ilyen például a tükrözés. De másik megközelítés, hogyha az emberek egymás mellett sétálnak, hamar felveszik egymás ritmusát, és közben hamar kialakul az összhang.

Azonnal felhívtam, és rákérdeztem, hogy emiatt volt-e. És a válasz természetesen igen volt. Ő már ezt régen olvasta, és aktívan használta is. Ehhez hasonló sztorikat és gyakorlati tippeket is hallhatsz az oktatásomban. 

Szeretnél többet tanulni a kapcsolatépítésről?

A cikksorozatot azért indítottam, hogy felkeltsem a figyelmedet, és rövid sztorik miatt lásd értelmét a kapcsolatépítésnek. A tartalmakban annyi információt elhelyeztem, hogy azzal már el tudj indulni a kapcsolatépítés útján. Ha pedig neked ennél több kell, akkor ajánlom figyelmedbe a videós kapcsolatépítés-oktatásomat. 12 900 forintba kerül, de ez tényleg alacsony befektetési összeg a későbbi haszonhoz képest. Tudod! Nem erőszak a disznótor. Kattints ide, és bárhol, bármikor meg tudod nézni a videókat, utána pedig a tanítványok között meg is lelheted az első üzleti kapcsolatodat, lesz kin “gyakorolni” a tanultakat. (Hamarosan újabb anyagokkal bővül az oktatás, azt is el fogod érni később).

Ehhez kapcsolódó cikkek:

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!