A szolgáltató szektorban fontos mérőszám, hogy milyen gyorsan és hány ügyfelet tudnak kiszolgálni az alkalmazottak egy nap. Nem meglepő módon a szépségiparban ez hatványozottan érvényes. Egy fodrászszalon esetén kulcsfontosságú, hogy időben kinyisson az üzlet és pörögjön a munka.
De mi van akkor, ha az üzlet nyitása csúszik egy otthon felejtett kulcs miatt?
Karácsony Ildikó, a győri Árkád bevásárlóközpontban található BioHair Szalon ügyvezetője  osztotta meg tapasztalatait velünk, hogy miért váltott a Nold Cloud mobilos kulcsmegosztó rendszerére (videó a cikk végén).

A cikket vendégszerző írta a Nold Technologiestól, akiknek köszönhetően végleg eldobhatjuk a hagyományos kulcsainkat, távirányítónkat.

Ildikó körülbelül 1 éve szereltette be az otthonába a készüléket, a garázskapuját nyitja vele nap mint nap, ami nagyon praktikus eszköznek bizonyult az egész család számára.
Innen jött az ötlet, hogy az üzletnél is tudná hasznosítani, ugyanis egy szépségszalont vezet sok alkalmazottal, nagyon hosszú nyitvatartási idővel. Sűrűn előfordul, hogy különböző ember nyitja reggel és zárja este az üzletet.
Korábban sok problémát okozott a kulcsok cseréje, sokszorosítása,
hiszen gyakran otthon felejtették, elveszítették a kulcsot vagy rossz kulcsot másoltattak az új kollégának.

– Kellemetlen volt, ha az üzletet nem tudtuk időben kinyitni a kulcsprobléma miatt, ami bevételkiesést is jelentett. Egy-egy alkalmazott távozása után zárcserére volt szükség. Ekkor döntöttem úgy, hogy a Nold megoldását szeretném az üzletben alkalmazni – nyilatkozta Ildikó.

Tulajdonosként a leghasznosabb funkciónak tartja, hogy bárhonnan ellenőrizheti a kulcshasználatot a mobilján vagy a webes felületen. Virtuális kulcsát könnyedén megoszthatja az új belépőkkel, takarítókkal, karbantartókkal. A takarítás általában a reggeli órákban történik, még nyitás előtt: ilyenkor időkorlátos kulcsot oszt meg velük Ildikó. A hozzáférés visszavonásával pedig nem is kell foglalkoznia, hiszen az ilyen típusú hozzáférés automatikusan érvényét veszti az időpont lejáratakor.
Elfoglalt üzletasszonyként olyan rendszerre vágyott, aminek kezelése könnyedén elsajátítható. A beszerelés után pár egyszerű lépésben létre kellett hoznia egy profilt a Nold alkalmazásával, majd felvenni az új Nold eszközt, aztán kezdődhetett is a kulcsmegosztás.

Kezdetben kis fenntartással kezelték az alkalmazottak a zár működését, de pár nap után átszoktak az applikáció használatára és rájöttek, hogy ez a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy reggel gond nélkül bejussanak az üzletbe. Előfordult, hogy a kulcsot elfelejtették magukkal vinni, viszont a mobiljukat sosem.

A BioHair szalon azonban a Nold Cloud nyújtotta lehetőségek egy részét használja csak ki az üzlet kialakítása miatt. Viszont más területeken, például vendéglátó egységekben, telephelyeken, irodaházakban is szívesen alkalmazzák a mobilos kulcsmegosztást, főként az alábbi okokból:

• Bármilyen elektromos zárral kompatibilis a Nold Open készülék
• Átlátható, felhasználóbarát felületen lehet elvégezni a kulcskezelést
• Ingyenesen letölthető az iOS és Android platformokon elérhető applikáció
• Lehetőség van időkorlátos, ismétlődő vagy korlátlan hozzáférés megosztására
• Emailben, SMS-ben vagy QR kód általi kulcsmegosztásra
• Személyre szabható meghívó üzenet kiküldésére
• A jogosultságok távoli visszavonására
• Használati napló nyomon követésére, valós idejű értesítések által
• A felhasználói adatok importálására és exportálására
• NFC-s nyitásra (mobilt csak hozzá kell érinteni egy NFC olvasóhoz)
• Meglévő szoftverekkel való integrációra (Zapier)

Kíváncsi vagy milyen területeken használják még a Nold virtuális kulcsait? Olvass bele itt!

Kérdésed van a rendszer működésével kapcsolatban? Látogass el weboldalunkra  vagy írj egy üzenetet az info@nold.io email címre!

Kapcsolódó cikk: Munkahelyi beléptetés okosan

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!