Ennyire könnyű betörni egy lakásba?

Vajon a te otthonod mennyire biztonságos? Szerinted hozzád könnyen bejutnának  a betörők? Egyáltalán a te házad, lakásod mennyire közkedvelt a betörők körében?

Nem is olyan régen Windt Szandra és Barabás Tünde irányításával 139 betörőt interjúvoltak meg betörési szokásaikról. Ebből kiderült, hogy senki sincs biztonságban. Miért is?

1. A legtöbb tolvaj a jobb vagyonvédelemmel ellátott lakásba tör be, mondván ott több értéket tudnak eltulajdonítani.
2. A magas kerítés nem hogy távol tartaná a betörőket, hanem segíti is őket, mivel így akciójuk láthatatlan.
3. A kertvárosok a legkedveltebbek, de…
4. Vannak kifejezetten bérházakra specializálódott betörők.

Tudtad, hogy augusztus 20. nem csak nemzeti ünnep, hanem szinte a betörők ünnepe is? Ezen a napon vannak távol a legtöbben lakásaiktól, és ilyenkor megnő az e fajta bűncselekmények aránya. A betöréses lopások száma Magyarországon évente kb. 43 ezer, a legtöbb ilyen eset Budapesten fordul elő.

Szerinted mennyi idő alatt végeznek a betörők? A válasz: 15 perc, hiszen ennyi idő elegendő ahhoz, hogy kirámolják otthonunkat. A lakásba való bejutás módja a régi: ajtóbenyomás, ajtóbefeszítés.

Az Unisec szakértők segítségével létrehozott egy olyan alkalmazást, amellyel bárki könnyedén kiértékelheti otthona biztonsági szintjét. A vizuális felmérés 7 darab kérdést tesz fel. Az egyszerűség kedvéért a kérdésekre előre összeállított válaszok alapján tudunk felelni. A kitöltés végeztével kiderül otthonunk milyen biztonságtechnikai besorolás közé tartozik. (Erről emailben értesítést kapunk.)

[sam_ad id=”65″ codes=”true”]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!