Ennyire könnyű betörni egy lakásba?

Vajon a te otthonod mennyire biztonságos? Szerinted hozzád könnyen bejutnának  a betörők? Egyáltalán a te házad, lakásod mennyire közkedvelt a betörők körében?

Nem is olyan régen Windt Szandra és Barabás Tünde irányításával 139 betörőt interjúvoltak meg betörési szokásaikról. Ebből kiderült, hogy senki sincs biztonságban. Miért is?

1. A legtöbb tolvaj a jobb vagyonvédelemmel ellátott lakásba tör be, mondván ott több értéket tudnak eltulajdonítani.
2. A magas kerítés nem hogy távol tartaná a betörőket, hanem segíti is őket, mivel így akciójuk láthatatlan.
3. A kertvárosok a legkedveltebbek, de…
4. Vannak kifejezetten bérházakra specializálódott betörők.

Tudtad, hogy augusztus 20. nem csak nemzeti ünnep, hanem szinte a betörők ünnepe is? Ezen a napon vannak távol a legtöbben lakásaiktól, és ilyenkor megnő az e fajta bűncselekmények aránya. A betöréses lopások száma Magyarországon évente kb. 43 ezer, a legtöbb ilyen eset Budapesten fordul elő.

Szerinted mennyi idő alatt végeznek a betörők? A válasz: 15 perc, hiszen ennyi idő elegendő ahhoz, hogy kirámolják otthonunkat. A lakásba való bejutás módja a régi: ajtóbenyomás, ajtóbefeszítés.

Az Unisec szakértők segítségével létrehozott egy olyan alkalmazást, amellyel bárki könnyedén kiértékelheti otthona biztonsági szintjét. A vizuális felmérés 7 darab kérdést tesz fel. Az egyszerűség kedvéért a kérdésekre előre összeállított válaszok alapján tudunk felelni. A kitöltés végeztével kiderül otthonunk milyen biztonságtechnikai besorolás közé tartozik. (Erről emailben értesítést kapunk.)

[sam_ad id=”65″ codes=”true”]