Hol találsz telefonszámokat, email címeket a legnagyobb cégekhez, azok vezetőihez, vagy az összes céghez? Hát itt!

Az a baj, hogy a címbe nem tudok mindent egyszerre beleírni. A cikkből megtudod, miért írtam ezt. Szóval bármilyen tevékenységet is végzel, szükséged van új partnerekre, ügyfelekre. Na, de hogy találd meg a legjobbakat? Te is, én is azonnal, minél előbb a legjobb partnert szeretnénk kiválasztani. Legyen elég nagy, megbízható, tudjon fizetni, vagy éppen legyen elég nagy vevőbázisa (cégprofilodtól függ). Ez az, amire már a Google nem elég, vagyis elég lenne, ha egy nap 500 órából állna. Azt mondták nekem a Bisnode-nál, hogy az egyik termékük, a PartnerRadar pont erre való. Megnéztem!

Adatok, telefonszámom, emailcímek

Kezdődött úgy, hogy kaptam egy 3 napos próbaverziót. Nem csak úgy odaadták a hozzáférést és magamra hagytak, hanem volt egy kapcsolattartó, amikor hívtak, akkor küldték az ideiglenes jelszót is. Nos, ha szereted a meglepetéseket, akkor ki kell próbálnod (nagyon jó supportot, bemutatót kaptam). A Partnerradar.hu azt tudja, hogy először is kikeresed a neked megfelelő szempontok szerint a cégeket. Pl. tevékenységi kör, megye, alkalmazottak száma, árbevétel, kit akarsz elérni (ügyvezető, értékesítési vezető)… Továbbá leszűkítheted, hogy éppen milyen kampányt indítasz. Pl. beállíthatod, hogy csak az olyan cégeket listázza ki, akiknek benne van a rendszerben a telefonszámuk, emailcímük. Egy aranybánya, mivel lézerpontosan ki tudod választani a cégeket. De itt nem áll meg a dolog.

Adatok lementése, rendszerezése, jegyzetek

Egyrészt a szűkített listádat le tudod menteni, átküldeni az értékesítőknek, vagy te magad dolgozod fel. Másrészt tudtok jegyzetelni a rendszeren belül külön a cégekhez, amit csak ti láttok. A cégfigyelésről már nem is beszélve.

Jogilag is megállja a helyét, mehet a DM ezerrel

A Bisnode ezeket az adatokat folyamatosan frissíti és ellenőrzi. Sőt, megtudtam, hogy olyan emailcímek szerepelnek a listájukban, amire bátran lehet küldeni direkt mail megkeresést. Sőt, a telefonszámok (sok-sok mobilszám is) is olyan emberekhez tartoznak, akik hozzájárultak ilyen megkereséshez. Utóbbihoz annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a legtöbb vállalkozó jól kezeli egyébként is a megkereséseket, mert tudják, bármikor rájuk találhat egy új partner, illetve új információkat kaphatnak a piacokról, trendekről.

Összekapcsolni az online kampánnyal

Amikor megláttam a sok mobilszámot, elfogott az eufória. Tudod miért? Eszembe jutott, hogy a legtöbben mobilszámukkal is regisztrálnak pl. a Facebookra. Máris bevillant, hogy bizony kis létszámú remarketing adatbázist egyből létre tudok hozni, és már mehet is a telefonos és online kampány egyszerre. A célpont pedig 3 hétig nem tudja miért, de csak engem hall, lát (persze óvatosan, hogy ne legyek sok).

Spóroltam több hónapot

Fent egy bekezdésben már említettem, hogy a Partnerradar telefonon keresztül oktatott be a rendszer használatára. Olyan funkciókat mutattak be és ügyfél tapasztalataikat is elmondták a 15 perces telefonbeszélgetés alatt, melyek segítségével azonnal úgy tudtam keresni, menteni, és használni a platformot, mintha több hónapja ügyfelük lennék.

Én alacsony befektetésnek tartom a Bisnode PartnerRadart, sőt extrém magas megtérülése van a használatának. Engem meggyőztek. Használd te is! Próbáld ki ingyen 3 napig!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek