Így épülnek a készházak, ezt kell tudni róluk

Dátum

Megosztás

Néhány hónap alatt kulcsrakész otthon? Biztos te is hallottál már a könnyűszerkezetes, vagy gyorsházak építéséről. Nem csak ezek, hanem a paneles kivitelezési folyamat is lerövidítheti a ház építését, amivel egyértelműen időt, és így pénzt is megtakarítasz. A cikkben egy olyan példát mutatunk be, ahol ötvözik a könnyűszerkezetes és a téglaépítésű házak pozitív tulajdonságait. Az ilyen termékelőnyökkel rendelkező megoldásokat szeretjük itt a Minnernél! Na, de hogyan is működik ez?

A Homes4You szakértői segítenek nekünk eligazodni a készházak építésében. Amikor készházakról hallasz, akkor tudnod kell, hogy ez nem egy új ingatlantípus, nagyon régóta létezik ez az építési mód. Lényege, hogy a falazatot előre legyártják, és paneles formában a helyszínen csak összeszerelik az előre elkészített, kiváló minőségű alapanyagokból.

Könnyűszerkezetes építési mód, rövid határidő, de mégis téglaházat kapunk: Liapor készházak

Az építkezés egy része nem a helyszínen történik (ahol lesz a családi házad), hanem egy erre kialakított gyárban előre elkészítik a ház masszív falazatát (paneleket).

Miből állnak a falak? Liaporból, sioporból és cementből. A kutatások és fejlesztések eredményeként létrejött a duzzasztott agyagkavics, más néven liapor, ami az építőipart is megreformálta, mivel minden szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Ugyanolyan égetett agyagkerámia mint a tégla, csak itt nem több téglából áll egy fal, hanem

egy fal, egy tégla.

Hogyan néz ki a 3 hónap elkészülési idő egy átlagos liapor családi ház esetében?

  • 1,5-2 hónap a gyártás (gyártmánytervezés, öntés, szárítás, szállítás)
  • majd 6-8 óra alatt a daruval történő összerakás, 3-4 nap a tetőszerkezet felhelyezése, közben pedig a nyílászárók behelyezése. Összesen ennek a pontnak az időtartama max. 1-2 hét.

És a kábelek?

A ház tervei alapján minden gégecső, vezeték előkészítés benne van a falban. A szakembernek, például a villanyszerelőnek nem kell a falat vésnie, hanem csak a felépítés után bekábelezi azt. Később, ha esetleg szükséges, akkor természetesen lehet módosítani, lehet vésni, fúrni, a fal nem fog megrepedni. A falat pedig nem kell vakolni a helyszínen, csak glettelni, aztán mehet rá a festés.

Milyen magas lehet egy ilyen épület?

4 emelet magasan lehet ilyen technológiával házat építeni.

További előnyök a liapor készházaknál:

Normál, egyszintes háznál nem feltétlen kell aljzat beton. A szigetelt lemezalapnak köszönhetően a víz és hőszigetelés belekerülhet az alapba, így nem feltétlen szükséges az úsztatott padló készítése. Építkezés télen-nyáron, tavasszal-ősszel, bármikor. Nincs évszakhoz kötve az építkezés, bármikor belevághatsz! 6-7 ember is össze tudja rakni a helyszínen a házat, nem igényel sok szakembert. A fal összeállítását követően 4-5 héten belül költözhetsz! Kiváló a hang és hőszigetelése a liapor készházaknak. Teljeskörű háznak minősül, tehát banki finanszírozást (hitelt) is igényelhetsz rá. És nem utolsó sorban könnyen bővíthető az ingatlan. Előre kalkulálhatóak a költségek, nincs menet közbeni áremelés.

A következő lépés! Vedd fel a kapcsolatot a Homes4You szakembereivel! Szerezd be a további fontos információkat!

Nézd meg egy ilyen ház összeállítását: 

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!