Így nyomtasd ki magad, házikedvenced, párod, hozzátartozód 3D-s figuraként

Már hazánkban is többen kipróbálták ezt az új technológiát, amivel bárkit ki tudnak nyomtatni 3D-s figuraként. Ideális ajándék karácsonyra, esküvőre (itt a menyasszonyra és a vőlegényre gondolunk), szülinapra, házassági évfordulóra, vagy csak egyszerűen dísz a polcra.

Az alábbi képen látható 3D scannerreartec-illustrations-3l egy 3D-s modellt készítünk az adott személyről, ez körülbelül 5 percet vesz igénybe. Majd ez után következik a 3D-s modell retusálása egy programmal. Miután kész a 3D-s modell, kezdődhet is a nyomtatás. Jelenleg por alapú 3D printert használunk (CJP technológia). A nyomtató a kompozit port 0,1 mm-es rétegenként viszi fel a teljes nyomtató tálcára, majd színezett ragasztóanyagot fecskendez a készülő modell által meghatározott helyre, ezek után a nyomtató tálca lentebb süllyed, és felhordja a következő réteget. A nyomtatás befejeztével egy beépített porszívó segítségével a felesleges alapanyag eltávolításra kerül, így csak a kívánt modell marad a tálcán. A kapott modell még igen sérülékeny és porózus felszínű, emiatt még egy utókezelésen is át kell esnie. Az utókezelés egy speciális cianoakrilát folyadékba mártásból és az ezt követő száradásból tevődik össze, a modell ezalatt nyeri el végső keménységét és felületét.

minimefolyamat

Néhány óra elteltével a színes és strapabíró miniME-t kezébe veheti boldog tulajdonosa. További információért látogasd meg weboldalunkat:
logo_basiliskus

Vegyél részt a Minner.hu nyereményjátékán, és legyen tiéd a 3DB miniMe egyike! Kattints ide a részletekért!

Fotó: artec3D (scanner)

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!